RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • La veritat dels mitjans de comunicació

  En la societat d’avui dia els mitjans de comunicació estan ben assentats en les nostres vides i s’utilitzen per transmetre qualsevol notícia a qualsevol moment. És tot cert el que diuen aquests mitjans? O utilitzen mentides per jugar amb la societat?

  Des que els mitjans de comunicació van entrar en les nostres vides les utilitzem per assabentar-nos del que passa al món en general. Al començament ja es deia que aquests mitjans s’utilitzaven per poder fer creure a la gent allò que als emissors els interessava. Amb el temps s’ha demostrat que en moltes ocasions ha estat així.

  La publicitat, per exemple, és una de les maneres de fer creure a la gent que el producte que volen vendre té uns resultats que al final no són els que anunciaven. El mateix passa amb les notícies, pots llegir, escoltar, veure, la mateixa notícia i no entendre-la de la mateixa manera.

  No obstant això, no sempre és així i hi ha controls per tal que tot el que es digui sigui veritat o almenys que s’apropi de la forma més coherent a la realitat.

  Els mitjans de comunicació tenen el poder de la informació i moltes vegades haurem de creure el que aquests ens diguin. Fins i tot, en ocasions, haurem de buscar-nos la vida per tal de saber què és el que realment va passar en aquella notícia. Amb la publicitat pot passar el mateix, haurem de provar el producte per conèixer els seus resultats.

  Àlex

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició