RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El meu carrer

  D’estil modernista i línia elegant, no té més de deu anys existència. Encara em ve a la memòria la visió dels camps de conreu del blat que hi havia abans de la construcció d’aquest carrer.

  El terra està definit per l’agrupació de llambordes, les quals les trobem de color vermell a la part central, que defineixen la calçada per als vehicles i els seus dos costats, que són de color gris, i marquen així les voreres. Una combinació colorista que sembla escollida per fer-la combinar amb el color granat de les façanes de les cases que envolten el carrer a la dreta i esquerra.

  A mig carrer hi ha un canvi radical en la construcció del terra, i canvia de llambordes a quitrà. Es perd la tonalitat vermella per la del gris del quitrà. També canvia la tonalitat de les coses, que passen a ser amb tons més ocres, tot i que mantenen zones de façana granat. A la part del final es perden les cases del cantó dret i queden els camps en els quals actualment es conserven els sistemes de conreu de blat.

  A la primavera és molt clar, ple de verdor dels jardins acolorits i florits, que es poden olorar quan hi camines. Quan arriba la fredor, és fosc, humit, amb el terra glaçat a la nit i fins a primera hora del matí, quan els primers raigs de sol el desglaça, ple de fulles a la tardor dels mateixos arbres i jardins que el tenien tan acolorit.

  Rafa Gómez

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició