RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Un altre dia

  Avui és diumenge.  Seria un dia més de la setmana si no fos perquè és dia de tranquil·litat. Ara sortiré al carrer per anar a donar un volt pel poble, per anar a fer un cafè amb llet, llegir una mica el diari i esperar l’hora del dinar.

  Ja sóc a la porta d’entrada i l’obro, i en aquest instant em ve un aire fresc. Això ja m’està indicant que la tardor ha fet la seva entrada a Manlleu, i es troba al carrer. Els peus i el cos ja són a la vorera, i el meu cap fa un gir de costat a costat. Observo  el meu carrer.  

  Començo a mirar si  hi ha alguna persona coneguda per donar-li el bon dia.  Seguidament observo els cotxes que estan aparcats a la zona que toca. És estrany  que un veí del poble el tingui mal aparcat en aquest carrer. Ja sabem que els cotxes no són tots iguals, n’hi ha de diferents marques, colors, mides, tant d’amplada com d’alçada, més vells i nous, més nets i més bruts. Això depèn de cada persona.

  La meva  tercera observació és a les balconades dels veïns, com per fer de dona antiga. Aquest té això, aquell té allò, i veure si hi ha alguna cosa que em cridi l’atenció. De fet, al meu carrer hi ha en un costat blocs de pisos, i a l’altra banda trobem les teulades dels garatges dels cotxes, que estan a la part del darrere dels blocs de pisos, ja que per l’altre carrer és on tenen l’entrada. 

  I l’última ullada que em queda per donar és al terra. Avui està més brut del compte. Les causes són dues, la primera és que aquí no tenim la cultura de no tirar res al terra, i l’altra  que la gent que neteja els carrers també es mereixen els seus dies de descans.

  I ara sí que començo a caminar per fer totes aquelles coses que al començament he explicat que per ser diumenge tenia ganes de fer. Bon diumenge a tothom .

   

  Miquel Àngel    

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició