RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El meu col·legi

  índex

  La façana coberta de pedra, amb tons grisos, feia ressaltar el contrast de la pedra amb el blanc deixat per la cal que cobria les grans parets. També feia destacar la fusta dels grans marcs de les finestres que aguantaven els petits vidres pels quals, en dies de pluja, admirava quan hi queia l’aigua. Els dies plujosos i frescos! La veritat és que m’agraden molt els dies de pluja.

  Aquelles gegantines i robustes portes de fusta donaven accés a aquell fred i fosc passadís, d’antesala al col·legi. Sempre havia imaginat que l’única persona que les podria obrir havia de ser un gegant i forçut senyor.

  Cridaven l’atenció els alts sostres, amb esquerdes, i la pintura aixecada per la humitat que es deixava veure, amb taques filtrades de  la teulada.

  El que més trobo a faltar d’aquells dies és aquella olor de fusta de llapis que de seguida trobava quan accedia a l’aula, on encara recordo un vell i gros radiador, en el qual acostumava a escalfar-me les mans quan venia del pati.

  Un edifici molt antic, senzill i espaiós a l’interior, dels que, avui dia , cada cop trobem menys.

  Rafa

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició