RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Ja no hi és!

  img126

  He passat per davant la meva escola, l’escola de quan era petit, i ja no hi és! Només hi he vist màquines grogues i grans camions que s’emportaven runa.

  Recordo les aules amb les seves pissarres verdes i els pupitres marrons amb el forat per posar-hi el tinter, forat que mai vaig utilitzar per res més que per treure-hi un dit, com si fos un cuquet.

  Recordo el metàl·lic timbre de so potent que ens avisava que era l’hora de sortir corrents.

  Recordo el pati de baix on es jugava a futbol; el pati del mig on intercanviàvem cromos i jugàvem a bales; el pati de dalt on es jugava a bàsquet; les arcades del claustre on jugàvem al cavall fort o al frontó els dies de mal temps.

  Recordo l’hermano Fèlix, l’hermano Jacinto, l’hermano Coll i Mossèn mastega-rocs.

  Recordo la tendresa de la senyoreta Castanyer i la senyoreta Bellafont, que per descuit meu un dia vaig anomenar: senyoreta Fontbella. Tota simpàtica, ella, encara riu!

  Recordo els companys: en Codina, en Casellas, en Nogué, en Muñoz i tot d’altres.

  Miro la meva escola, l’escola de quan era petit, i ja no hi és! Però els records continuaran essent-hi, i cada cop que passi per davant del lloc vindran nítidament cap a mi, malgrat que hi facin pisos, oficines o un puticlub.

   

  Ricard

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes despistat elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural potrta. error rondalla rondalles tradició