RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • L’Esquerda

  esquerda

  Des de la plaça Major de Roda de Ter, agafant el carrer de dalt i tombant pel primer carrer a la dreta, si encareu amunt fins que s’acabi, anireu a parar a uns dels indrets més bells de la comarca d’Osona: l’Esquerda.

  Enfilat dalt d’un dels meandres del Ter, just on aquest riu gira com una roda, i d’aquí l’origen del nom del poble, hi trobareu el jaciment arqueològic de l’Esquerda amb el seu poblat ibèric i medieval. Lloc molt estratègic, defensivament parlant, amb més de 2.500 anys d’història. Segurament un dels primers enclavaments poblats d’Osona.

  A dalt de tot, una necròpolis de tombes antropomorfes excavades a la roca i les restes d’una petita església dedicada a Sant Pere. Des d’allí podreu guaitar la Blava, la fàbrica on va treballar Miquel Martí i Pol; la colònia tèxtil de Salou; bona part de la plana de Vic; els Pirineus i, si el dia és prou clar, el Pedraforca.

  Ricard

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició