RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • L’Esquerda

  esquerda

  Des de la plaça Major de Roda de Ter, agafant el carrer de dalt i tombant pel primer carrer a la dreta, si encareu amunt fins que s’acabi, anireu a parar a uns dels indrets més bells de la comarca d’Osona: l’Esquerda.

  Enfilat dalt d’un dels meandres del Ter, just on aquest riu gira com una roda, i d’aquí l’origen del nom del poble, hi trobareu el jaciment arqueològic de l’Esquerda amb el seu poblat ibèric i medieval. Lloc molt estratègic, defensivament parlant, amb més de 2.500 anys d’història. Segurament un dels primers enclavaments poblats d’Osona.

  A dalt de tot, una necròpolis de tombes antropomorfes excavades a la roca i les restes d’una petita església dedicada a Sant Pere. Des d’allí podreu guaitar la Blava, la fàbrica on va treballar Miquel Martí i Pol; la colònia tèxtil de Salou; bona part de la plana de Vic; els Pirineus i, si el dia és prou clar, el Pedraforca.

  Ricard

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició