RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  No semblava que tingués gaires ganes de conversa. La seva mirada transmetia certa llunyania i donava la sensació d’estar immers dins els seus pensaments més profunds. De totes maneres, tenia curiositat per saber si tan sols havia vingut a Catalunya a passar uns quants dies de vacances o si tenia alguna altra intenció.

  No me’n vaig poder estar i vaig fer-li la pregunta sense embuts. De sobte aquelles galtes rosades se li varen tornar rogenques i vaig sentir la seva veu tremolosa i el quequeig en pronunciar les paraules. Però això només va ser el començament ja que, inesperadament, pel que fa a la resta de la conversa, la seva dicció va ser gairebé com la de qualsevol autòcton: el seu català era perfecte.

  La discreció que el caracteritzava no em va permetre entrar més a fons en la conversa, però em va dir que era fill de pare català i mare japonesa, que era gerent d’una multinacional i que havia vingut uns quants dies a Catalunya per negocis.

  Quan vàrem haver acabat de sopar ens vàrem acomiadar d’una forma molt cordial i sense gaires embulls. Les seves galtes tornaven a ser rosades, però el seu rostre era pàl·lid: necessitava descansar.

    Anna Vilargonter

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició