RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina , de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

  A l’hora de sopar , va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia ulls oblics ni pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  El cabell el tenia llarg,  unes patilles més espesses del normal, d’esquena fins i tot m’havia semblat una noia, d’aquelles forçudes. Les mans, però, les tenia molt petites, els dits curts i se li marcaven totes les venes, un individu del tot estrany físicament.

  Vestia roba molt desfasada pel temps actual, totalment descoordinada vers els colors que portava, els baixos ben foscos i el dalt ben clar. Portava uns pantalons d’aquells que fa temps que no veia, acampanats, i ben ajustats per la part de dalt; el botó semblava que li hagués de rebentar. Una camisa de color groc d’aquelles que el coll acaba en un pic més pronunciat, ben descordada, de manera que se li veia mig pit, que deixava veure un collaret en forma de cordó molt gruixut que tenia un penjoll en forma de buda.

  En asseure’s just a davant meu em va fer una rialla, sense cap motiu, cosa que em va fer pensar que aquest a senyor li faltava una bullida…

  Jo vaig ajupir la mirada i ell va començar a parlar-me com si em conegués de tota la vida, suposo que per fer una mica de conversa, cosa que em va fer rumiar si el coneixia d’alguna cosa.

   

  Eva Ponce

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició