RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’Hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

  A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  Però el més sorprenent de tot no era el seu aspecte sinó el seu comportament: va demanar aigua cridant el cambrer en un to molt poc educat, menjava compulsivament i bevia l’aigua directe de l’ampolla amb glops llargs, xerrava pels descosits i es movia continuament.

  Quan li vaig dir que no s’assemblava gens al darrer japonès amb qui havia compartit taula, em va explicar que ell era de Tòquio i que mai havia viatjat a l’estranger i només coneixia la seva estricta cultura,  però el darrer mes d’agost havia visitat el nostre país i havia pogut contemplar i “apreciar” la nostra manera de ser. Estava tip de tants rituals i tanta educació…

  És estrany, sempre envegem el que no tenim.

  Elisabet Rodellas

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició