RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Ivasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  -Es vostè, senyor Riudar? -Em va demanar, i gairebé assegurar.

  -S’equivoca, no sóc jo. – Li vaig dir tot i que no semblava escoltar-me.

  -Ho tenim tot preparat- va dir baixant la veu.

  Es va apropar a mi i,  a cau d’orella i em va confessar un pla desbaratat i absurd ple de les més inversemblants aventures i afers més propis de pel·lícules d’espies ideada per ments d’una dubtosa intel·ligència. Em va confessar que era membre de la intel·ligència americana infiltrat a aquests poble de la Costa Brava en busca de proves que l’Ava Gardner encara vivia amagada en una de les cases del nucli antic d’aquest bonic poble de la nostra costa, i casada, per fi, amb el torero que li va robar l’ànima i el cor.

  Sort en vaig tenir que el Manel, el propietari de l’Hostal, va veure la cara de circumstàncies que tenia i va venir al meu rescat i, molt amablement, el va allunyar de mi.

  Quan va tornar em va explicar que era un boig que malvivia inventant cada cop personatges i circumstàncies estranyes al voltant de la Diva que va passar un estiu a aquesta vila i va transformar la vida de tanta gent.

  Pep Alvarez Pujol

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició