RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Pàmies: Sang de la nostra sang

  Després de molts anys de no fumar,  el pare encén una cigarreta. Ho va deixar quan va néixer la seva filla i, d¡ençà d’aleshores, ha estat massa ocupat per trobar-ho a faltar. El fum li crema els pulmons amb una boira aspra que, en comptes de combatre, reactiva amb pipades compulsives. Fa una estona, la filla li ha explicat les raons per tant de temps de silenci, mal humor, problemes, insomni i discussions: no suporta ser l’única noia de l’institut amb pares no separats i els ha demanat, sisplau, que se separin. “Vull ser normal”, els ha dit poc abans de sortir de l’habitació amb llàgrimes als ulls.

  El pare va quedar bocabadat en sentir les paraules de la seva filla, les quals no varen deixar ni un petit dubte de la voluntat de la noia. La contundència i l’èmfasi en l’expressió eren evidents, cosa que va respondre a la pregunta que s’havia fet temps enrere. Ara ja sabia el perquè del seu comportament però no entenia el motiu.

  Mentre ells dos parlaven algú va trucar a la porta. Era la seva amiga de tota la vida, la Xènia, que la venia a buscar per anar a l’escola. Li va dir: “estàs a punt? són més de les quatre i farem tard a classe!”. Tot seguit i sense perdre ni un segon va agafar els llibres, va fer un petó al seu pare i li va dir: “continuarem la conversa al vespre”, i va marxar.

  Per més voltes que hi donava a l’assumpte no entenia les raons per les quals la seva filla volia la separació dels pares. El pensament no li deixava de treballar: “què vol dir ser normal? comportar-te com la majoria de la gent? i fer el que fa la majoria? i què passa si un és diferent?” el caràcter defineix a una persona…

  En arribar de classe varen continuar la conversa tal com li havia dit abans de marxar. La seva filla, amb les llàgrimes altra vegada als ulls, va alçar la veu i va dir: “separeu-vos ja! jo vull ser igual que la resta de companys! ja no puc viure més així!”. El pare va encendre una altra cigarreta. Sí, a la seva filla li estaven fent mobbing, un assetjament escolar freqüent a la societat d’avui.

  Anna Vilargonter

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició