• Biografies

  En aquest espai podem compartir les biografies que heu preparat a classe i que ens han fet conèixer personatges de diverses parts del món.

 1. Lila Ukrayinets

  25 febr. 15
  20:33 #

  El 9 de setembre de 1828, Leo Tolstoi va nèixer a la provincia de Tula (Russia). En la década de 1860, va escriure la seva primera gran novel·la, Guerra i Pau. En 1873, Tolstoi va posar a treballar en la segona de les seves millors novel·les conegudes, Anna Karenina. Va seguir escrivint ficció a través dels anys 1880 i 1890. Una de les seves ultimes obres de més éxit va ser La mort d’Ivan Illitx. Tolstoi va morir el 20 de novembre de 1910 a Astapovo (Russia)

 2. Daniela

  04 març 15
  20:17 #

  Poeta Grigore Vieru, que va morir en la nit de dissabta a diumenge,18 de gener 2009, arran de una aturada cardiaca, va aconeguir unir Romania i Moldavia a través de la paraula escrita.
  Va naixer el 14 de febrero de 1935, al pobla Pererita, teritori actual de Republica Moldova en familia de pagesos romanes de Pau i Eudoquia Neurotic. Es va graduar en la scola de seu poble natal en 1950, va fer set clases , despres va ver l’escola mitjana a la ciutad Lipcani , que acaba en 1953.
  Tot va començar cuan el era un estudiant editorial en 1957, amb un quadern de poemes per a nene, que es diu : “Alarma”. Despres de graduar-se en 1958 , en l’institut Superior Pedagogic ” Ion Creanga” , facultat de filologia i historia, va ser contratat com editor de la revista per a nens “Nosaltres” i ha publicat dues colleccions de poemes .Aixi va seguir traballand en diversos shas obres com : ” El teu nombre” , ” El diumenge de les paraulas” , ” Lletres” i moltes altres.
  Es va casar el 8 de juny e 1960 con Raisa, profesora de romana i latin, amb qui te dos fills.
  El 1992, va ser proposat per l’Academia Romanesa per al premi Nobel de la Pau i va ser guardonat amb el titol honorific de ” Escriptor del Poble de la Republica Moldova”. El 1995, a l’edad de 60 anys va ser celebrat oficialment a Bucarest, Iasi i la ” Unio d’Escriptors de Chisinau”
  Al 2000 Grigore Vieru va ser guardonat amb la Medalla Guvernamental de Romania “Eminescu – 150 anys despees del naixement ” i al decembre de 2008 va ser llançat a Iasi (ciudad) el llibre ” Sectret que em protegeix” que inclou importants creaciones del poeta en les ultims 50 anys.

  1. Daniela

   16 març 15
   16:47 #

   http://youtu.be/WHCd-ItGs4o
   es una cancio con els versos de Grigore Vieru

   1. Carme

    17 març 15
    14:45 #

    Fantàstic, Daniela. Moltes gràcies!

 3. Paloma

  12 març 15
  8:36 #

  Roberto Carlos Braga, més conegut com a Roberto Carlos, va néixer a Cachoeiro de Itapemirim, el 19 d’abril de 1941.
  És un cantant i compositor brasiler. Va a ser un dels primers ídols joves de la cultura brasilera, liderant el primer gran moviment de rock fet al Brasil. A més va ser una de las principals estrelles del programa de la cadena TV Record “Jovem Guarda” (que va donar el seu nom a aquest moviment de rock) i va protagonitzar pel-lículas inspirades en la fórmula llançada pels Beatles, com “Roberto Carlos em Ritmo de Aventura”, “Roberto Carlos e o diamante cor de rosa” etc,.
  S’inicià cantant èxits del rock estat-unidenc, però des de principis dels anys 1960 va destacar també amb composicions pròpies, generalment escrites amb el seu amic y company musical Erasmo Carlos. A partir dels anys 1970 es va decantar per les cançons romàntiques, gènere que ja no ha abandonat i que l’ha convertit en el mès gran venedor de discos brasiler.

 4. elizabeth

  24 març 15
  15:59 #

  Nom: Eduardo Torres Jara
  Nascut : a Cuenca
  Edat: 40 anys
  Professió: Enginyer Electrònic , a L’ Escola Politècnica Superior de l’ exércit de L’ Equador l’ anys 1995.
  Aconsegueix ser admès al màxim departament d’ enginyeria elèctrica de l’ordinador més gran del món, el MIT (Instituto Tecnologico de Massachusetts), treballa en projectes de robòtica amb els proveïdors mes exigents estrangers i crea, entre altres, el robot obrero, funcionarà amb tecnologia d’ avanguarda i el desenvolupament ha esta operat per la Nasa.

Curiositats


Cursos


Arxius