• Concurs literari – Suficiència 1

  Ja podeu penjar les vostres descripcions per tal que el jurat del concurs les pugui valorar. Sort!

12 comentaris

 1. Emilia

  26 febr. 15
  15:03 #

  DESCRIPCIÓ D’UNA PERSONA SINGULAR

  Sembla un home preocupat, encara jove. D’aspecte polit, no destaca per la seva bellesa,
  s’intueix que és un estaquirot, un poca-solta i a vagades fa cara de pomes agres, però té
  bona planta.
  Pensa molt en ell mateix, però sap dissimular força bé el seu egoisme.
  El més interessant d’aquest home, és que és molt culte i apassionat de la història: devora qualsevol llibre que parli d’aquest tema.
  La seva vida és molt avorrida, mai parla amb ningú que no sigui del tema que l’apassiona, i a llavors pot estar hores i hores sense parar de parlar.
  No li agrada gaire sortir amb altres, però si la sortida es per fer excursions amb visites a
  museus i una mica d’història, serà el primer d’apuntar-se.
  També és clar com l’aigua, i mai diu una mentida, a vegades això molesta una mica als seus companys de feina, perquè ells sí que en diuen.
  En realitat és un home molt SINGULAR.

 2. MERCÈ

  26 febr. 15
  17:06 #

  L’ESTIL D’EN PAU

  En Pau, que fa honor al seu nom, és un bon jan, tranquil i de caràcter afable. És una mica cap lleuger, ja que als seus quaranta i tants, deixa bocabadats els amics quan els explica les entrevistes de feina per optar a directiu de departament, on fa gala de les seves aptituds, sobretot aquell curs de guitarra i el de manualitats. Els amics li diuen que està com un llum mentre es fan un far de riure, sense saber mai del cert si va de debò o no, ja que en Pau és un panxa contenta que sempre fa burleta de tot. Gras com un toixó, es va apuntar a un gimnàs per mirar de rebaixar aquella panxota i aconseguir tenir bona planta, però al cap de poca estona de fer exercicis començava a posar cara de pomes agres tot dient que ja estava cansat i sempre acabava ajagut en algun racó, practicant la seva postura preferida de contemplar com treballaven els altres. Com veieu en Pau és una joia.

 3. Àngela Erazo

  28 febr. 15
  12:06 #

  DESCRIPCIÓ D’UNA PERIODISTA

  Es veu una dona molt interessant a més a més de simpàtica, sempre somriu i en qualsevol moment té resposta per tot el que se li demana, fa temps que la seva presència facilita les coses que es tornen dificis. Encara que ella té més de trenta anys té una personalitat molt jovial, té nassos però és una joia.

  Aquesta noia és referent de moda per a les dones i té els homes enamorats per la seva bona planta. Els escrits que fa, tothom els entén, són senzills, clars, amens i deixen una gran enesnyança per a la vida diària i bones instruccions per a l’educació dels fills.

  Jo crec que és una professional en qui es pot comptar i és podrà recomanar a grands i importants empreses, sense cap dubte.

 4. teresa cots

  28 febr. 15
  22:50 #

  DESCRIPCIÓ D’UN PERSONATGE

  Es un jove amb molta empenta d’aspecte barroer i una mica barliqui-barloqui,però és un
  bon jan,no ha destacat per la seva bellesa ja què estar gras com un toixó, i per això se li
  han tancat totes les portes de cara a trobar feina.
  Per això,assegut damunt un puf inflable,rumia com ha de fer per aprimar-se i pensa
  que seria bona idea dánar al gimnàs,sap molt bè que pot aconseguir el que es proposi

 5. claudia

  01 març 15
  21:26 #

  ANNA,UNA JOIA
  Anna és una noia jove i té bona planta.Quan la coneixes per la primera vegada és impossible de no destacar el seu somriure natural que deixa al descobert les seves dents rectes i blanques com la neu.Ser rossa com un fil d’or la fa atractiva per a molts homes.És alta i sembla a vegades una persona forta, però darrere de les seves ulleres negres i rectangulars hi ha certa timidesa, un tret que contrasta clarament amb seu caràcter.Malgrat això, es mostra comprensiva,pacient amb els nens i afectuosa amb la seva parella.Poques vegades la veus trista,gairebé sempre transmet energia positiva al seu costat.En el seu temps lliure practica ioga i és una apassionada de treballs manuals.Treballadora i disciplinada a la feina,són qualitats que la fan ser bona companya.Ah això sí,a l’hora d’exposar les seves idees és clara com l’aigua i quan les coses no surten com ella vol, o el nivell d’èxit no és l’esperat,fa cara de pomes agres.És reflexiva i després de pensar-s’ho millor té nassos i segueix endavant comptant amb la gent que la vol.

 6. PACO GARCÍA

  02 març 15
  11:54 #

  I CONCURS LITERARI DE LES CASES DELS MESTRES
  —————————————————————————–

  Sembla per la foto, que es tracta d’una noia jove, de 25 a 35 anys d’edat aproximadament, de caràcter alegre i extravertida, amb un gran somriure molt atractiu i jovial, tant que fa patxoca veure-la.

  Els seus cabells llargs i llisos, són tant rosos que semblen fils d’or.

  Pel seu aspecte físic i les seves faccions, fa la sensació de tractar-se d’una persona amb molt bona planta, a més a més les ulleres que porta li donen un caire de persona interessant.

  Es veu una dona amb les idees molt clares i que sap el que vol, en definitiva es tracta d’una joia de persona.

  A qui no li agradaria tenir una persona d’aquestes característiques com a companya de feina, en comptes d’un encarregat, com el que tinc jo, que sembla un estaquirot ?

 7. Esteban

  03 març 15
  12:03 #

  En Carles
  En Carles, què dir d’aquest personatge, tots el coneixem: amic dels seus amics com el que més, sempre disposat a fer un favor. La seva imatge de panxa content encaixa amb el seu caràcter. Tot i estar gras com un toixó mai el veuràs com un estaquirot, no para mai quiet sempre té quelcom a fer, és un cul inquiet. L’home té nassos, l’última que ha fet és posar com a model per l’anunci d’un gimnàs, amb la cara de pa de ral que té no se jo si l’ anunci tindrà gaire èxit. De fet a ell li és igual com surti l’anunci, és un favor que li ha demanat el germà d’un amic, això ens torna a demostrar que es un bon jan. En conclusió amb més gent com el Carles el món seria un lloc molt millor i sobretot molt més divertit.

 8. Assumpta navarro

  04 març 15
  8:55 #

  Es un home bastant jove. Està gras com un toixó, té cara de pa de ral i és una mica berliqui-barloqui. Encara que a vegades sembla un cap lleuger, és un bon jan. Cada dia després de treballar va a l hospital a veure els nens orfes. Com que té aquestes característiquis físiques fa molta patxoca i sap com fer riure i fer feliços els nens. Ell també té molta sort perquè els nens l’estimen molt. Quan el veuen arribar se li tiren al coll per abraçar-lo. No tothom té tanta mà dreta. De fet, l’home està com un llum, però és precisament per això que el fa tan especial. Tothom comenta que és una joia. Sempre que els nens es posen malats greu, ell els cuida fent de “pare” i sap com arrencar-los un somriure, s’ha de tenir un parell de nassos, està clar que ell els té.

 9. Josep

  07 març 15
  20:38 #

  Arthur, la « O » del pOble

  Arhur és un personatge una mica peculiar, fa pinta d’estar com un llum, en canvi, no s’ha de confiar massa amb ell perquè té la qualitat d’aixecar la camina en un tres i no res, després surt a córrer com una bala, això tot i que està gras com un toixó.
  Aquest noi va sempre pengimpemjam, a més, es fa la mosca morta, és gairabé somiatruites i porta a la sang ser sociable, amb una destresa poc inusual i aconsegueix amb facilitat tot el que es proposa de la resta.
  Arthur es grata la panxa a diari, menja de la donació de la gent ja que no troba on guanyar-se les garrofes, però la veritat és que no es trenca massa el cap per aconseguir un « Job » com diu ell mateix.
  És únic, cla que a primer cop d’ull no fa patxoca, però porta dins una persona inigualable, mai fa cara de pomes agres, sempre amb ganes de donar un cop de mà a qualsevol ; a les avies els puja la compra, ell sap que després cauen calés, ell la sap llarga, això segur, però tothom té clar com l’aigua que sens Arthur, al poble li faltaria alguna cosa, no seria el mateix.

 10. Núria

  08 març 15
  19:14 #

  PEL QUE SEMBLA…….HO SEMBLA

  És una dona d´ aspecte molt juvenil, tot i que ja no és cap nena.
  Porta el cabell, llarg i llis, i és rosa com un fil d´dor.
  Té una boca molt generosa i un somriure que contagia optimisme i simpatia a qualsevol que la conegui.
  Les seves dents són d´un blanc nuclear que recorden els anuncis de dentífrics de nova generació, semblen muntanyes de nata, sobre un grapat de maduixes.
  Té ells ulls petits, con dos pinyos d´olives verdes, però la seva mirada és ampla, curiosa, i
  picardiosa.
  Té la cara com un pa de ral, encara que les ulleres que porta, li donen un caire molt
  intel.lectual, sembla una “rateta de biblioteca”.
  Tot i que és una mica cap lleuger, no li agrada gaire que li portin la contrària.
  És sulfurosa i rondinaire, i té un bon parell de nassos.

 11. Mª Rosa

  11 març 15
  14:55 #

  EL NOI CÒMIC

  És un noi de mitjana edat, no gaire afavorit. De petit ja feia cara de pa de ral, era molt divertit i això feia que tothom estigués bé al seu costat. No li agradava gens jugar a futbol, bàsquet era mès aviat tot el contrari: jocs de poc moviment i reunir una colla d’amics i explicar històries divertides. El seu aspecte no és pas d’una persona gaire aclarida, va vestit amb molt poca gràcia, despentinat. Actualment està com un llum, la seva fiena és fer riure a petits i grans mai més ben dit un pallasso. es diu que qui ho té del neixer no ho deixa al créixer, però és un bon jan, sempre està disposat a ajudar i a col·laborar.

 12. silvana

  18 març 15
  15:48 #

  Una dona interessant

  És una dona que va deixar enrere la juventut i sembla que està en el camí de la maduresa, tant pel que fa a la vida personal com professional.
  Té un aspecte que mai no ha destacat per ser una joia, però sempre ha demostrat l’amabilitat per sobre de totes les coses i quan es tracta de resoldre temes difícils té nassos, una qualitat que identifica clarament amb la fortalesa del seu caràcter.
  És una apassionada del seu ordinador, mai no deixa de mirar-lo, es troba més pesada que el plom cada vegada que arriben missatges al seu correu.
  No està tn grassa como un toixó, peró tampoc està prima como un fideu, porta ulleres graduades que amaguen la bellesa dels seus ulls, pel que sembla ser una barliqui-barloqui.
  És una dona interessant amb les idees clares com l’aigua, no es pot negar que és una lluitadora i aconsegueix el que es proposa.
  Aquesta dona no fa mal a ningú i ajuda els altres, és una bon jan.

Curiositats


Cursos


Arxius