• Qüestió d’alimentació – Jugues?

    Tots els grups dels cursos heu respost una enquesta elaborada pel grup Intermedi 1 sobre els vostres hàbits en relació a l’alimentació. Hem comptat els resultats i aquí podreu llegir-ne l’informe.

    A més, us proposem un joc. Sabeu a quin plat corresponen aquestes definicions?

    A. Un refresc per a l’estiu: tomàquet i cogombre / El plat típic d’Andalusia.

    B. De l’hort de l’avi en faig un plat. / En francès salade.

    C. Grup musical amb límit d’edat. / Manera pràctica de menjar fruita.

    D. Programa de ràdio molt malparit. / El millor programa de ràdio matiner és el que s’escolta a RAC 105.

    E. Un menjar pistonut. / Combina amb qualsevol cosa i s’hi pot sucar pa.

    F. Els camins dels romans a taula. / No són llambordes amanides.

    G. Si et poses al sol, hi pots quedar. / Tres hortalisses sense pell, surt un plat fred o calent.

    H. De la barreja de l’olla, en fem un plat de festa. / Plat calent amb galets.

  1. Jordi Carbonell Domingo

    22 maig 15
    9:26 #

    HÀBITS ALIMENTARIS

    De les enquestes que nosaltres hem analitzat resulta que la majoria d’alumnes de català beu aigua quan menja. Del total de 31 persones només 7 beuen vi.
    Un 66% de la gent no compra plats cuinats o precuinats mai. Un 33% diu que en menja un o dos cops per setmana. Una gran majoria (85%) menja sa: planxa, forn, vapor. Només un 15% menja fregits.
    La gent que esmorza ho fa entre les 7 i les 10 h, quasi tots entaulats i a casa, la meitat prefereix dolç i l’altra meitat salat.
    El 95% dina a casa, la majoria ho fa acompanyat, la meitat menja carn i l’altra meitat peix. Les 3/4 parts mengen postre, majoritariament fruita.
    Entre les 20 i les 22 h sopa la majoria i tothom diu que sopa lleuger i el 60% ho fa mirant la televisió.
    Els alumnes enquestats dels cursos de català normalment mengen sa.

  2. Anna Vilaldach

    26 maig 15
    20:33 #

    -De l’enquesta feta deduïm a l’apartat de qüestions general que la majoria d’alumnes dels cursos de català beuen aigua durant els àpats.
    -Referent als plats precuinats o cuinats, la majoria no compra aquests plats esmentats.
    -Els costums dels hàbits de cuinar per ordre són al vapor, seguits del forn i la planxa. Observem pocs fregits.
    -ESMORZAR
    -L’horari més freqüent d’esmorzar és entre les vuit i les nou del matí, i la majoria d’alumnes esmorzen entaulats a casa, preferentment salat.
    -DINAR
    -Es dina majoritàriament a casa, i normalment acompanyat. Les seves preferències estan al 48% entre la carn i el peix i hi ha una minoria vegetariana.
    Pel que fa a les postres, hi ha l’habit de menjar-ne i la major part de les persones trien fruita.
    -SOPAR
    -L’horari majoritari del sopar és entre les 20 i 21h i habitualment es menja lleuger, en un 95% dels casos.
    Més de la meitat no mira la televisió mentre fa l’àpat del sopar.

    OBSERVEM QUE L’HÀBIT D’ESMORZAR FORA DE CASA I A PEU DRET ÉS MAJORITARI, PER TANT CREIEM QUE NO ÉS EL MÉS SALUDABLE

Curiositats


Cursos


Arxius