• Les mascotes

  Ens fan companyia, ens estimen incondicionalment, ens fan sortir de casa, ens fan jugar… i ens embruten el sofà, ens mosseguen els coixins, s’emporten una part del nostre pressupost… Ai, les mascotes!

   

  IMG-20160127-WA0002

 1. teresa cots

  30 gen. 16
  21:45 #

  Consells per adoptar una mascota

  Abans d’adoptar una mascota s’han de tenir compte moltes coses.
  Primerament si econòmicament no pots assumir unes despeses de veterinari durant els anys
  que visqui l’animal.Despeses per vacunes, per desparasitar i per malalties que pugui agafar la mascota.
  Dedicació de temps per passejar-los i per donar-los el menjar.
  També s ha de tenir en compte on aniràs de vacances, si et podràs endur l’animal o si el podràs deixar amb algun familiar.
  També podem evitar molèsties als veïns si en una casa amb jardí posant barreres perquè l’animal no molesti els veïns.
  També és important recordar que és un més de la família i que arribarà un dia que es morirà i haurem de patir el dolor per la seva mort perquè és un buit que deixarà a la casa.
  Caldria també no estalviar els diners per a la salut i l’alimentació necessaris per a aquests animals. El més correcte és que els animals tinguin el seu propi menjar. Els haurem d’estimar fins i tot quan creixen i es fan grossos. Mai no els abandonarem ni els sotmetrem a treballs inadequats. Al llarg del dia cal que estiguin lliures i no tenir-los lligats massa temps.Cal procurar que al final de la seva vida tinguin una mort digna i portar-los al veterinari,si cal, per sacrificar-los.

 2. Mercè

  04 febr. 16
  9:42 #

  LES TORTUGUES COM A MASCOTA

  Una de les mascotes més adquirides per el seu baix preu, el seu fàcil manteniment i l’atractiu que exerceix sobre els infants són unes tortugues semi aquàtiques conegudes popularment com: tortuga d’orelles vermelles.

  Si us heu plantejat adoptar-ne heu de tenir en compte algunes consideracions:

  – Un aquari tortuguera. L’ideal per una tortugueta acabada de comprar ha de ser de 70 l. Aprox.
  – Un filtre adequat. O si no, haureu de netejar la tortuguera al menys un cop per setmana i si les tortugues són bebès, haureu de canviar l’aigua cada dos dies.
  – La gama d’aliments prefabricats que venen a les botigues especialitzades acostumen a aportar la dieta ideal, són pràctics i embruten poc.
  Finalment, heu de saber que:
  Les tortugues creixen ràpidament i molt aviat resulten un problema. L’abandonament d’aquets animals per part dels seus amos, causa impactes negatius en els ecosistemes on són dipositats.
  Però una tortuga no és quelcom que es pugui prendre a la lleugera ja que és un esser viu i s’ha de cuidar.
  Si ja no podeu fer-vos càrrec de la vostra mascota us suggerim adreçar-vos al CRARC Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya.

 3. Paco

  04 febr. 16
  14:50 #

  ELS ANIMALS DE COMPANYIA
  ——————————————

  El fet de tenir animals de companyia o mascotes a casa comporta una sèrie de compromisos que la gent ha de tenir molt en compte a l’hora de fer-se’n càrrec.

  Considero que les persones han de prendre consciència que els animals de companyia, siguin els que siguin, gossos, ocells, peixos, etc. són sers vius que necessiten d’unes atencions especials pel fet de viure en captivitat, donat que en condicions normals serien lliures i viurien en el seu medi natural sense tenir cap necessitat d’atenció per part nostra.

  Per la gent que es plantegi tenir o regalar alguna mascota, sobretot tingueu en compte que aquests animals us faran que sigueu més feliços, us ompliran de goig, us faran companyia, us donaran protecció i fins i tot podem ser els vostres ulls, com per exemple els gossos guia, sense tenir en compte les atencions que vosaltres els podeu dispensar, perquè ho fan sense adonar-se’n, de forma natural, desinteressadament i sense esperar res a canvi, al contrari que nosaltres que ho fem per egoisme o distracció, i si no ens omplen o no trobem el que busquem d’ells no tenim cap tipus de remordiment a abandonar-los i fins i tot a sacrificar-los sense cap mena d’escrúpol.

 4. Esteban Rabadán

  07 febr. 16
  8:33 #

  Adquirir una mascota

  L’adquisició d’un animal com a mascota es una responsabilitat que hem de ser capaços de mantenir durant tota la vida de l’animal.
  En funció de la nostra disponibilitat i de l’entorn i espai en què vivim, podrem adquirir un tipus de mascota o una altra.
  Si el que volem es tenir un gos, em de tenir present que, en funció de la seva mida i raça necessiten molt espai i exercici diari, la qual cosa ens exigirà dedicar un temps diari a l’animal.
  Si el nostre espai es reduït o no disposem de gaire temps per dedicar a diari en sortides a passejar la nostra mascota, un gat es més aconsellable: no tenen la necessitat de sortir al carrer per fer les seves necessitats i els seves passejades les acostumen a fer sols per llocs pels quals no podríem seguir-los.
  En el cas de tenir canalla a casa, podem començar per tenir peixos o rosegadors, són bones mascotes per començar a cuidar i tenir-ne cura.
  Recordem sempre, sigui quina sigui la mascota que adquirim, ja sigui comprada com adoptada, que l’hem de tenir en bones condicions higièniques, d’alimentació i estat físic, no hem d’oblidar que no deixen de ser ésser vius com nosaltres.

 5. Assumpta navarro

  08 febr. 16
  9:16 #

  ANIMALS DE COMPANYIA.

  No sé si em podria definir com una persona “anti animals”, però mai he tingut ni un gos ni un gat. He tingut dos peixos i dos ocells, per fer contents els meus fills.

  De fet, quan veig un gos sense lligar m’aparto. Moltes vegades al passar pel seu costat em borden. Diuen els entesos que els animals noten quan una persona els té por. (Por, por, no en tinc, però si un gran respecte.)

  També haig de dir que si mai veiés un animal patir, faria l’impossible per ajudar-lo. Sóc força sensible.

  Els animals, si els vols tenir com cal, porten molta feina. S’han de portar al veterinari, comprar-los menjar adequat, portar-los a passejar, banyar-los, etc.

  Del que si estic segura, és que no podria aguantar veure’ls córrer per casa, sobre el sofà o sobre el llit .Péls per tot arreu! no gràcies. Amb la feina de la família ja en tinc prou.

  Un factor molt important i que moltes vegades no es té en compte és qué fer amb els animals per vacances. Deixar-los a la família? a un veí? abandonar-los?Una gran majoria opta per l’ultima opció. És força habitual durant els mesos d’estiu veure’ls rondar per aquest mons de Déu.

  Per tot l’exposat, recomanaria a tothom que llegis aquest suggeriments:

  NO COMPREU UN GOS SENSE ANALITZAR MOLT BÉ LA VOSTRA SITUACIÓ PERSONAL.

  PENSEU EN EL TEMPS QUE TENIU DISPONIBLE.

  SIGEU CONSCIENTS QUE LA FEINA AUGMENTA I QUE TINDREU UN COST ADDICIONAL A FINAL DE MES.

 6. Àngela

  12 febr. 16
  16:56 #

  ANIMALS DE COMPANYA

  EL CAVALL

  Tots hem somiat des de petits tenir un cavall gran i musculós com a mascota per treure’l a pasturar herba, raspallar-lo, pentinar-lo, muntar-lo.

  Gairebé tots ens hem emportat la negative dels nostres pare, perquè és car i per moltes families insostenible, pero fa uns anys que alhunes families que tenen caa amb terreny s’animen a tenir un amic de quatre potes i grans dimensions.

  Us explicarem quines necessitats básiques s´han de acomplir per tenir un cavall a casa.

  El cavall és un animal rumiant i necessita certes llibertats, és important que disposi d’un terreny més oo menys gran on pugui pasturar i correr amb total llibertat.

  També ha de tenir una zona per dormir i menjar es recomanable canviar el jac del cavall cada dia al mati i retirar les femtes i les zones de palla més humides i periòdicament es trucarà a un servei de retirada de fems.

  Per últim és important muntar-lo i nar de passeig o fer treballar de pista per que es mogui i ho agrairá.

  Per lo tant penseu bé i seu conscients de lo indispensable per tenir un cavall com mascota.

 7. Teresa P.

  16 febr. 16
  15:51 #

  Consells per adoptar una mascota

  Animals de companyia

  Tenir un animal de companyia , a primera vista , és molt bonic i molt fàcil , però no tothom en pot tenir .

  Saps que per adoptar un gos , o un gat hem de tenir en compte que no es tracta d’una joguina , sinó que es tracta d’un ésser viu i com a tal l’hem de tractar i per això has , de ser conscient , quan et decideixis per un gat o un gos , que has de tenir lloc suficient per a l’animal que has triat .

  Has de pensar que quan adoptem un gos , és petit i té moltes ganes de jugar , però anirà creixent , segons la raça que triís es pot fer molt gros i necessitarà bastant espai , com un pati o un balcó per córrer una mica i treure el cap .

  Per tenir un animal de companyia has de pensar en les condicions en que el pots tenir , ha d’estar ben cuidat i has de tenir cura de totes les seves necessitats i no el pots abandonar quan te’n cansis .

  Però si tens les condicions per tenir-lo , et farà molta companyia i sempre el tindràs al teu costat .

  Quant arribaràs a casa després de treballar , ell serà el primer de donar-te la benvinguda i voldrà jugar amb tu i pot ser el teu company inseparable .

 8. Josep Hervás

  17 febr. 16
  12:23 #

  UN ANIMAL, SEGUR?

  Tenir animals domèstics a la llar és totalment legítim, però comporta unes responsabilitats que no sempre són considerades abans d’aquirir l’animal en qüestió. Sembla maco tenir un gos que només et sent arribar a casa ja comença a bordar, sobretot pregunta-li al veí que estava fent la migdiada. Tenir un animal comporta una sèrie d’obligacions que tothom no es planteja pas d’entrada. Aquest gosset s’ha de treure’l 3 cops al dia per fer les seves necessitats, se liha de donar menjar amb seny i això sense comptar el bany una vegada al mes, les revisions, la vacunació, etc.
  A més cla tenir present que implica a altra gent que no ha decidit tenir un gosset, com la dona de la cantonada on fa pipi cada dia o l’home que s’acaba de portar un ensurt al passar per la vorera de la teva casa camí de l’estanc.
  Aleshores, penseu una mica abans de recollir un animal a casa, qualsevol, no tingueu la càrrega tota la vida per una estona de pena. Si agafeu un animal, que sigui una decisió de tots i tothom se’n responsabilitzi. No oblideu que és cosa teva el gosset i no té culpa el veí, la dona de la cantonada o l’home que passejava; així que vos recomano dos dits de front abans d’agafar un gosset, ja que no es un cactus.

  Fregorit Santo, psicòleg d’animals abandonats

 9. Annabel Mateos

  20 febr. 16
  12:59 #

  EL CONILL COM ANIMAL DE COMPANYIA

  El conill s’ha convertit en el tercer animal de companyia més habitual. És un animal de fàcil maneig i manteniment, net i dòcil que proporciona una bona companyia i alhora permet mantenir certa independència a la família.
  Alguns consells per tenir-ne cura són:
  1. Els conills en llibertat són animals de presa i tenen tendència a sofrir bastant estrès. Tenen un caràcter espantadís, no els atabaleu i faciliteu l’adaptació als canvis. No tingueu dos mascles junts, lluiten entre ells i no és aconsellable que convisquin amb altres animals de companyia.
  Eviteu l’exposició a temperatures altes i corrents d’aire.

  2. Tingueu una caseta prou gran i poseu “pellets”, diaris o alfals sec a la base. Els conills tendeixen a fer les seves deposicions sempre en el mateix lloc de la gàbia, mantingueu-lo sempre net.

  3. Proporcioneu una dieta equilibrada amb pinso per a conills i verdures fresques com: fulles de col, de pastanagues, d’escarola, canonges o alfals. És important que pugui tenir accés a un pati per ingerir herba o plantes que lliurement escollirà. Penseu que els conills necessiten menjar molt sovint.

  4. Els conills són molt nets, només cal que li tragueu les lleganyes dels ulls, li raspatlleu el pèl llarg i vigileu el creixement de les dents. Faciliteu-li objectes o menjar on les pugui desgastar.
  Demaneu consell al veterinari davant de qualsevol canvi de comportament, deposicions, menjar o estat del pèl.

  Si teniu en compte aquests consells el vostre conill es pot convertir en una mascota molt estimada i sana. No oblideu proporcionar-li diàriament una bona dosi de manyagueries amb carícies. Això sí, eviteu tocar-li la cua.

  Annabel Mateos

 10. Eli Santacruz

  20 febr. 16
  23:48 #

  Animals de Companya

  A casa meva mai hem tingut cap mascota, principalment per manca d’espai i de temps per antendre-la.

  No m’agraden els gats, quan era petita vaig patir un episodi molt desagradable: el meu germà i jo ens vam descuidar oberta una nit, la finestra de la nostra furgoneta.
  L’endemà el meu pare es va trobar una gata a dins, del veí que en tenia moltes, que hi havia parit i malauradament ens va tocar al meu germà i a mi netejar-ho tot. A causa d’això no m’agraden gens ni mica els gats.

  Penso que, de tenir algun animal de companyia, m’estimaria més un gos, que aniria a buscar-loa un refugi d’animals abandonats. Conec el cas d’una familia amiga, que fa poc van adoptar el boris, un cocker negre molt maco i l’experiència ha sigut molt gratificant.

  Quan arribi el moment de prendre la decisió d’integrar una mascota a casa meva, tindré la ferma convicció de proporcionar-li les millors condicions tant físiques com afectives per al seu benestar.

  Eli Santacruz.

Curiositats


Cursos


Arxius