1. mª rosa

  20 oct. 16
  8:49 #

  En el nostre cartell vàrem proposar un tema de molta actualitat com ara roba de proximitat , o sigui feta al nostre territori. Actualment hi han diverses firmes . Un altre punt va ser la necessitat de ser respectuós amb medi ambient , però el que més va interessar va ser comprar amb mesura , o sigui, pensar com i què necessitem per vestir-nos bé aprofitant al màxim aquestes peces.
  La meva idea és que amb una dotzena de peces, una més una menys, podem tenir un bon fons d’armari i fer-lo durar per diverses temporades, fer-lo intemporal ja que ben combinades es poden portar en totes les estacions.
  Jo compraria : un vestit negre, unes camises: una de blanca i alguna de colors pastel, una americana fosca (altrament dit blader), un parell de jerseis de llaneta o samarretes de cotó, dos pantalons texans ( millor blaus que combinen amb tot) , uns de vestir , unes faldilles i acompanyant tot això , unes vambes , unes sabates planes i unes de taló i també unes botes . En les zones càlides solem portar algun plumífer , també pot ser que calgui un abric. Amb això penso que hem fet unes compres proporcionades
  Mª Rosa Armengou

 2. Àngels J.

  24 oct. 16
  8:34 #

  LA TEVA ROBA TE UN COST PER AL PLANETA

  És molt important conscienciar-nos abans de comprar més roba de la que ja tenim. Hem de saber que comprar més del compte comporta una situació greu per al planeta. Per tant, abans de comprar roba de primera mà hauríem de ser conscients de quins són els efectes que provoquen les fàbriques tèxtils, per tal de conscienciar-nos sobre els efectes que causen les Implicacions socials i mediambientals.
  Els treballadors que utilitzen els fabricants per a la producció tèxtil destinada a cadenes globalitzades per a grans superfícies, són majoritàriament de països econòmicament empobrits, la gran majoria són dones en edats entre catorze i vint-i-cinc anys. La seva vida laboral és de poca durada pel desgast que pateixen treballant en unes condicions tan precàries, com poden ser jornades de 14 hores diàries on s’exigeix una producció molt gran, amb unes condicions sanitàries molt bàsiques.
  D’altra banda, els materials que utilitzen produeixen molta contaminació com per exemple: les fibres naturals, artificials o sintètiques.
  Les fibres naturals són obtingudes majoritàriament d’explotacions agràries i intensives, que impliquen l’ús de fertilitzants i pesticides químics perjudicials tant per a la nostra salut com per a les terres de conreu. les fibres artificials són procedents d’indústries químiques, on els residus contaminants van a parar als rius i a l’atmosfera. Per últim, les fibres sintètiques són derivades del petroli, un recurs no renovable que genera un impacte ambiental important, sobretot per la seva contribució al medi ambient.
  Ser conscients de la contaminació que produeix el sector tèxtil pot afavorir alentir la roda del consum i probablement apostaríem més per la roba de productors locals, confeccionada amb materials naturals i tenint em compte aquells que aposten per un comerç just. “NO SEMPRE GUANYAR MÉS VOL DIR SER MÉS FELIÇ”
  Finalment i per acabar, diria que pel bé comú i del nostre planeta, hauríem de tenir en compte el següent:
  Reduir: Minimitzar la quantitat de roba de primera mà que comprem
  Reutilitzar: Donar un segon ús a la roba que ja no ens serveix (intercanviar-la)
  Reciclar: Dipositar la roba inutilitzable en contenidors específics per al seu reciclatge posterior.

  ÀNGELS JIMÉNEZ

 3. Mirela

  27 oct. 16
  8:14 #

  EL QUE AMAGA LA MODA

  Els nens estan sotmesos a jornades de treball esgotadores de 16 hores al dia per 9 cèntims l’hora sense contractes, privats de llibertat i en unes condicions pèssimes. Són empleats per empreses tèxtils del seu país que després subministren els seus productes a grans empreses internacionals.

  Són éssers humans que pateixen agressions, vexacions i tortures. El treball infantil condemna els nens a no tenir llibertat, a no tenir infància, a abandonar l’escola i al deteriorament en el desenvolupament físic i mental.

  Un percentatge molt alt de la producció a Àsia és treball infantil perquè és molt ecònomic i fan amb els nens el que volen.

  Els defensors d’auesta indústria solen dir que estarien pitjor, que moririen de fam i que viurien en extrema pobresa. Aquest és un gran problema polític, social i ecònomic però a cap d’ells els interessa canviar de sistema.

  Els governs occidentals haurien de prohibir la importació de productes fets amb mà d’obra infantil. Nosaltes hauríem de comprar més productes fets a casa, mirar les etiquetes i fer un consum responsable, potser així podríem ajudar que s’acabi l’explotació infantil.

 4. Mª Àngels Díaz. S2

  31 oct. 16
  11:06 #

  ABANS DE COMPRAR, PENSA T’HO !!!

  Sovint la roba molt barata surt molt cara per al planeta. La Indústria de la moda canvia les tendències cada temporada. Per vestir a la moda ens veiem obligats a comprar sovint noves peces de roba. I resulta molt atractiu acudir a botigues on abarateixen els preus. Però, aquestes peces són de poca qualitat, es fan malbé de seguida i, és clar, no ens plantegem pagar diners per arreglar-les si ens surt més barat comprar-ne una de nova. Conclusió: llencem molta roba.
  I si fem números no sé si surt més a compte comprar una peça bona i més cara o dues o tres de més barates que acabem llençant.

  Per reduir els preus de la roba, les produccions es traslladen a països on els costos són molt baixos. És a dir:
  – Són molt baixos els salaris dels treballadors.
  – La normativa de seguretat laboral és inexistent o molt permissiva.
  – Tenir cura del medi ambient no és una prioritat ni una obligació.

  Ja he dit que llencem molta roba i que en comprem molta. Això implica produir un volum molt gran d’unitats (sovint més de les necessàries).
  Produir molt significa que hi ha una necessitat més gran d’energia i per tant, un augment d’emissions contaminants que perjudiquen el planeta.
  Produir molt implica utilitzar molta quantitat de matèries primeres (com per exemple el cotó).

  Els recursos que la Terra ens pot oferir són limitats. La necessitat de consumir productes, com la roba, sembla il•limitada.

  Abans de comprar res, pensa t’ho!

 5. Carmen L.

  01 nov. 16
  18:50 #

  Roba: necessitat, pressió social o afició?

  De tots és coneguda la importància de l’aparença física en l’actualitat i el paper tan important que juga la roba en aquest aspecte.

  Pel que fa a la roba hem d’intentar comprar roba amb la qual ens sentim còmodes i que reflecteixi la nostra personalitat, i no sucumbir a la temptació d’intentar agradar a tothom perquè això no és possible i l’única cosa que aconseguirem és perjudicar la nostra autoestima i personalitat.

  De tots és sabut que fruit d’aquesta pressió social per la imatge i la ja comentada afectació a l’autoestima molts i moltes de nosaltres en el camí de la cerca de la nostra personalitat hem sofert malalties tan greus com l’anorèxia

  Amb aquesta pressió de vegades oblidem la finalitat del seu ús i prejutgem i tractem la gent per l’estil de roba que porta en lloc de pel que són.

  Hem de deixar de ser superficials i analitzar i anar més enllà i reflexionar sobre alguns aspectes a l’hora d’adquirir roba com quines són les nostres necessitats, el teixit amb el qual està confeccionat i com afecta la seva elaboració al nostre medi ambient, als qui afavorim i perjudiquen en comprar la nostra roba…

  Vinja!!! aportem tots el nostre granet de sorra per construir un món millor.

 6. CESAR

  06 nov. 16
  18:30 #

  MODA A BAIX PREU…
  Implica deslocalització d’empreses, això significa que s’emporten la producció a tercers països on la gent o el treballadors tenen sous molt baixos, però el negoci no acaba aquí ja que no solament el sou és més baix: els operaris fan jornades de treball interminables per un salari miserable, viuen en condicions lamentables, en habitacions petites i massificades, sense seguretat social, sense garanties sindicals, ni de seguretat, etc.
  D’una altra banda, s’enganya els consumidors amb la mentida més gran de totes, el lema de producte ecològic cosa que tampoc és certa o no ho es del tot, ja que pot ser que per exemple, els teixits si que ho son, però el procés productiu no. Val a dir que en el procés productiu es fan servir màquines obsoletes amb consums elevats d’energia o que en el procés es facin servir productes tòxics con poden ser les anilines, els detergents o el suavitzants.
  Un producte, sigui de moda o no, solament és ecològic quan s’han fet servir des de el seu disseny fins a la posada a disposició del consumidor final, màquines, accessoris i matèries primeres que en la seva recollida, transport, adequació, producció, etc, han produït el menor impacte al medi ambient possible. (Faig referencia al menor impacte, perquè tota intervenció humana produeix un impacte en el nedi ambient, lamentablement inevitable)
  De totes maneres tot l’exposat és extensible a tots els àmbits del consum, tant si el producte és car com si és barat, el negoci és la reducció de costos, no la reducció del preu final o sigui, menys costos, mateix preu final, igual a més guanys.

 7. emilia

  02 març 17
  17:03 #

  BON US DE LA ROBA

  Nois, avui hem vingut a explicar-vos una mica l’aprofitament de la nostra roba.
  Nosaltres vivim en us país molt ric, podem canviar de roba garibé cada dia sense cap esforç, però això en alstres paÏsos no poden fer-ho. Per a ells, si que és un gran esforç. La seva vida és molt diferent a la nostra.
  Volia explcar-vos que ens hem adonat que aquests privilegis que tenim, tenen grans conseqüencies i volia explicar-vos en alguna. El consum irresponsable de roba, provoca excessius residus al planeta. La fabriquen nens petits que traballen solament per un plat de menjar al dia. El consum d’energia que es necesita per a transport de llargues distància
  augmenta la contaminaciò. Per aquests motius i un altres més, tots podem contribuir al fet que això pugui millorar..
  Hem de comprar amb meditació i no compulsivament. La roba es pot cuidar mès, es pden transformr algunes peces amb una mica de imaginació, es pot canviar amb coneguts, i les peces que ja nopodem usar perquè ens queden petites ens poden donar a tendes de segona mà prque ens altres puguin aprofitar-les.
  És molt interessant que quan compren roba nova, siguin productes naturals i locals, d’aquesta manera contribüin a equilibrar les desigualtats socials.
  Bé nois, espero que aquesta petita informació us ajudi per posar, a poc a poc, en pràctica aquets consells.

Curiositats


Cursos


Arxius