• Receptes de cuina

    Ara sí: les instruccions per fer els plats amb tots els detalls.

    Que vagi de gust!

     

  1. IRMA

    29 març 17
    17:35 #

    TIRAMISÚ

    Ingredients: (per a 8-10 persones)
    – 300 g de Savoiardi-melindro italià
    – 500 g de formatge Mascarpone
    – 100 g de sucre
    – 3 ous frescos
    – 6 tasses de cafè
    – 75 ml de licor Amaretto
    – 1/2 rajola de xocolata negra
    – cacau amarg en pols

    Elaboració:
    – Prepareu una cafetera de 6 tasses, deixeu refredar el cafè en un plat fondo, afegiu-hi l’Amaretto i reserveu-lo.
    – Separeu els rovells de les clares d’ou en dos bols.
    – Agafeu el bol dels rovells, bateu-los amb la meitat del sucre i afegiu-hi a poc a poc el Mascarpone fins que quedi cremós.
    – Agafeu l’altre bol, el de les clares, bateu-les a punt de neu amb la resta de sucre i barregeu-ho amb la mescla anterior. Remeneu-ho molt suau perquè que no es desmuntin.
    – Remulleu els Savoiardis dins el cafè-Amaretto. Tingueu cura que no quedin molt tous o es desfaran, comproveu que de la part central segueixin encara durs.
    – Cobriu amb una capa de Savoiardis el fons d’un recipient de vidre rectangular i aboqueu-hi damunt la meitat de la barreja feta. Escampeu-la amb l’ajuda d’una espàtula fins que quedi la superfície aplanada i ratlleu-hi xocolata negra per sobre.
    – Repetiu el mateix procés; remulleu Savoiardis, poseu una segona capa al recipient, aboqueu la resta de la crema feta i alliseu-la. Tireu-hi per damunt cacau en pols, que quedi tot recobert.
    – Deixeu-ho reposar a la nevera, si pot ser tota la nit, perquè quedi ben consistent.
    – Serviu el Tiramisú guarnit amb xocolata negra esmicolada o al gust.

    1. Monica

      30 març 17
      21:58 #

      Moltes Gràcies !!! intentare fer-ho i si em queda be ja ho comentaté…

  2. Carolina Rodríguez Gómez

    30 març 17
    10:08 #

    SOPA DE CEBA

    Ingredients:
    3 cebes mitjanes, 6 cullerades d’oli, 250 g formatge Gruyère ratllat, 1,1/2 L brou, 150 g pa dur, 4 ous, sal i pebre.
    Temps de preparació: 55 minuts.

    Trinxeu la ceba ben fina i sofregiu-la amb oli a foc lent en una cassola tapada.
    Abans que arribi a daurar-se, afegiu-hi el brou per tal que quedi caldós, i la meitat del formatge.
    Deixeu-ho coure durant uns minuts i reserveu-ho.
    A continuació trossegeu el pa en llesques primes i torreu-les. Quan estiguin fetes, poseu-les en una safata apta per al forn, o bé, repartiu-les en cassoletes de fang individuals. Tireu-hi el caldo. Repartiu els ous batuts i salpebrats, si us agrada picant i gustós, a sobre el pa i el brou.
    Per acabar espolseu-hi la resta del formatge ratllat i gratineu-ho fins que quedi una crosta cruixent a la superfície.
    Serviu-la immediatament.

  3. Milagros

    31 març 17
    15:34 #

    Tarta tatin

    Ingredients per a la massa
    250g de farina
    160g de matega en daus
    50ml de llet, no massa cremosa
    15g de sucre
    1 rovell d’ou cru i sense batre.

    Ingredients per al farcit
    1kg de pomes dolces, 200g de sucre, 75g de mantega.

    Elaboració
    . Comenceu preparant la massa. Per això poseu la farina i la mantega a daus en una superfície de treball neta.
    . Amb els dits aneu barrejant la mantega amb la farina fins a conseguir que la massa quedi al punt, és a dir ni tova ni dura. A co a ntinuació feu un sot al mig i afegiu la llet i el rovell d’ou.
    .Comenceu a barrejar-ho tot pastant amb les mans fins que el liquit s’hagi absorbit i no pareu d’amassar fins que la barreja tingui una textura suau.
    .Emboliqueu la massa en un tros de film i la deixeu reposar una hora a la nevera.
    .Mentre reposa la massa, peleu i talleu les pomes a quarts i en una cassola escalfeu el sucre i la mantega fins que es faci un caramel de color torrat.
    .Afegiu-hi les pomes i ho poseu a coure durant 20 minuts. Quan sigui cuit ho reserveu fins que es refredi.
    .Escalfeu el forn a 180 graus, amb calor dalt i baix.
    .Aplaneu la massa i cobriu les pomes amb ella, intenteu posar les bores cap endins de la cassola, poseu a coure al forn uns 25 minuts o fins que quedi daurada.
    .Quan sigui una mica tèvia, duneu la volta per tal que quedin les pomes a la part de sobre.
    .Serviu-la tèvia i aconpanyada d’un gelat de vainilla.

  4. Josep

    05 abr. 17
    8:08 #

    CALAMARS A LA ROMANA

    Ingredients (per a 4 persones)

    – 5 calamars grans
    – 1 ou
    – 150 g de farina
    – sal
    – un sobre de llevat químic
    – 150 ml d’aigua mineral
    – oli d’oliva verge extra
    – safrà
    – llimona

    Elaboració:

    1- En un bol prepareu la pasta per arrebossar
    2- Bateu-hi un ou amb aigua, sal, llevat, farina i safrà
    3- Afegiu-hi un raig d’oli i una mica de ratlladura de llimona
    4- Renteu i netegeu bé els calamars per les dues bandes
    5- Talleu-los a rodelles d’un cm aproximadament i reserveu-ne les potes i les aletes
    6- Deixeu-les macerar amb una mica de suc de llimona
    7- Escalfeu l’oli per fregir
    8- Escorreu i eixugueu bé els calamars, enfarineu-los amb una mica de farina i passeu-los per la massa d’arrebossar, assegurant-vos que l’arrebossat queda ben enganxat
    9- Fregiu-los per tandes. Un cop estiguin ben rossos i un xic cruixents, reserveu-los en paper de cuina i serviu-los amb una mica de llimona

  5. dolors

    05 abr. 17
    16:50 #

    BUNYOLS DE VENT FARCITS AMB CREMA

    Per a uns 30 buyols:
    125 ml.d’aigua( o llet )
    75 g.de farina
    60 g. de mantega
    3 ous
    sal
    anis
    sucre

    Pera la crema:
    500 ml. de llet
    4 rovells l’ou
    100 g. de sucre
    40 g.de maicena

    Aromes: canyella,anís,pell de llimona …al gust

    Elaboració

    Poseu l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
    Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos,afegiu-hi d’un sol cop tota la farina tamisada i deixeu-ho coure,sense parar de remanar,fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
    Fora del foc afegiu-hi ou i remaneu fins que quedi homogeni. Aixi,fins afegir-hi els tres ous.
    Fregiu petites porcions de la pasta en oli calent.
    Quan estiguin encara calents, macereu-los amb una mica d’anis i arrebossar-los amb sucre.

    Per fer la crema :
    Dissoleu i deixateu la maizena en un rajolí de llet freda.
    En un cassó al foc, poseu-hi la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona.
    Quan arrenqui el bull,remaneu-ho fins que espessegi retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar
    una mica per tal que s’infusionin les aromes.
    Un cop refredada,la utilitzem per farcir els bunyols ( és molt pràctic utilizar una mànega pastissera ).
    Bon profit

Curiositats


Cursos


Arxius