1. IRMA

  05 abr. 17
  15:39 #

  COM SERÀ EL MÓN D’AQUÍ A CENT ANYS?

  Segurament tots ens hem qüestionat com serà el món d’aquí a cent anys i és possible que ens preocupi més que haurà anat a pitjor.
  Una de les coses que s’espera és que els glaciars hagin patit ja gran part del desgel que es veia a venir, totes les zones costaneres hauran desaparegut i parts del món que coneixem en aquest segle seran només aigua. En conseqüència, l’ecosistema es veurà alterat i amb el canvi del medi ambient, a més de transformacions genètiques, noves espècies d’animals, insectes i plantes apareixeran i d’altres s’extingiran. A més, es tem que si la humanitat no ha après a valorar i respectar els recursos naturals i a optar per recursos renovables, la supervivència del planeta potser quedarà molt limitada.
  D’altra banda, tot indica que les noves tecnologies estaran ja molt avançades, tant que hauran superat la persona; i els valors humans, tal com els coneixem ara, s’hauran devaluat donant pas a una raça antisocial, on la generositat es convertirà en ambició.
  No hi ha dubte que seguiran les guerres, possiblement no d’armament sinó de pobresa, explotació i malalties, perquè l’única cosa que no canviarà mai serà la lluita per la dominació, la riquesa i el poder de l’ésser humà.

 2. dolors

  10 abr. 17
  10:01 #

  D’AQUí A 100 ANYS

  Les cases mantindran l’ escalfor a l’hivern i la frescor a l’estiu construïdes amb morter de calç i sorra i poca aigua . Aquestes construccions són antisísmiques,tindran forma cònica i el seu valor serà econòmic.
  El motiu que siguin cases ovalades és per afavorir la circulació de l’aire.Tindran una cisterna soterrada d’aigua, la qual s’omplirà del baixant del desaigua de les canals. Les plaques solars seran les teules dissenyades de manera que totes elles faran una funció d’energia a les diferents parts de l’estança. El garatge tindrà una plataforma per aparcament de manera que donarà cabuda a més d’un cotxe.
  Totes les cases tindran un hort urbà, les façanes estaran dissenyades per tenir-hi tot l’any flors.
  Els acabats i l’equipació seran geomètrics,energia solar, fotovoltaica, energia de biomassa.
  A dintre, els acabats del terra seran de fusta ,ceràmica treballada de forma natural i decorada amb formes innovadores.
  Els mobles seran fets del mateix morter que la casa i pintats de diferents colors.
  La cuina serà minimalista pensada per no estar-s’hi gaire temps. Tots els plats no superaran els tres minuts d’elaboració, els estris seran bàsics: tres paelles de diferents mides, dos pots, una olla i una cassola. El rentaplats rentarà en sec,la nevera tindrà uns departaments que quan l’obris surtin en primer lloc productes bàsics de la dieta saludable i per ordre de data de caducitat.
  Els dormitoris tindran un microclima que farà el descans més plaent de tal manera que quan posis el cap al coixí sonarà una música molt suau que tan sols tu sentiràs per adormir-te.
  El bany tindrà una cabina que al mateix tems que et dutxes t’assecarà el cos i els cabells.Els miralls tindran una petita pantalla que donarà el pes ideal .

 3. jordi

  12 abr. 17
  9:48 #

  Com serà el món d’aquí a cent anys?
  Seria desitjable que él món fos millor d’aquí a cent anys.
  Si diem el món,ens referim a tot ell,no només al nostre llogaret.Però sí que el nostre punt de vista,el nostre raonament,el farem des del primer món.La tecnologia,en tots els àmbits,serà el motor de l’activitat humana d’aquí a cent anys.L’ús d’aquesta tecnologia estarà concentrada en poques mans.Potser els facilitarà comoditats i viuran millor.
  El mal ús serà inevitable.Recordeu només la bomba atòmica.El component cultural serà essencial per a la no destrucció del planeta.
  Dic això de la cultura perquè tot depèn de l’home i per decidir les coses no n’hi ha prou amb uns quants savis,sinó la voluntat de tothom,i aquesta s’ha de modelar a partir de la suma de les voluntats de tots.Els valors humans seran determinants per a l’evolució.La vanitat,la comoditat,la facilitat i la distracció no són el millor aliment per al conreu de l’anàlisi i el sentit crític de les coses.

Curiositats


Cursos


Arxius