1. IRMA

  11 oct. 17
  16:29 #

  PETITA CONTRIBUCIÓ DELS BOLETAIRES

  Un veí de la vall del Lord ha pres la iniciativa de cobrar una quantitat simbòlica als boletaires que entrin a la seva finca a canvi de serveis força interessants. És evident que aquesta decisió serà ben acollida per tots els que som partidaris de la conservació de boscos i de la natura.

  D’entrada, hi haurà vigilància a l’accés i uns itineraris senyalitzats per evitar la massificació de persones i controlar els quilos de bolets que s’emporten. Gràcies a aquest control, els boscos no pagaran les conseqüències i no s’afectarà la seva producció micològica ni es deteriorarà el terreny.

  D’altra banda, vull destacar que la proliferació de boletaires ha posat en perill la vida de moltes persones amb nombroses intoxicacions per falta de coneixements. Sobre aquest fet, considero important valorar que es posaran panells informatius de les diferents espècies existents a la zona i s’especificarà si són aptes per al consum.

  Així doncs, penso que aquesta iniciativa hauria de ser secundada per altres propietaris d’àrees forestals a favor de la preservació dels boscos, dels seus recursos naturals i de la salut de les persones.

 2. Milagros

  18 oct. 17
  18:21 #

  Peatges al bosc

  l’altre dia,mirant el diari, vaig veure que algun propietari de boscos havia decidit fer pagar per entrar al seu bosc a buscar bolets. D’entrada em va semblar una barbaritat això de posar portes al camp, però després de pensar-hi una mica, vaig començar a canviar d’idea. Ben mirat no és tan estrany que algú faci pagar per deixar entrar a casa seva: hi ha gent que lloga els balcons per Setmana Santa.
  No em va semblar tan malament, perquè els boletaires no sempre es comporten cívicament i moltes vegades quan donen per acabada la cacera, deixen el camp ple de brutícia,llaunes, papers, etc i alguns aprofiten per tallar i emportar-se plantes protegides i altres maldats.
  Per altre banda, l’amo del tros prepara itineraris per a les persones que no siguin gaire hàbilsen la qüestió boletaire.
  Resumin, que he quedat ben convençuda que això de fer pagar per collir bolets és una bona pensada, d’aquesta manera no hi anirà tanta gent i l’amodel bosc pot destinar aquests ingressos a fer netejar el bosc i així evitar possibles incendis.

 3. Sisco

  23 oct. 17
  10:37 #

  Pagar per anar a buscar bolets
  He llegit l’escrit del Sr. Josep Pintò, en el diari local i no estic totalment d’acord amb el seu escrit.
  Crec que posar quotes per buscar bolets i voler controlar la quantitat que en podem collir a de ser lliure. Però sí que estic d’acord amb el control de la gent que circula per la seva finca, però mai imposant un pagament per aquesta activitat.
  Em primer lloc, voldria recordar al Sr. Pinto que els bolets són un recurs natural que la mateixa naturalesa dels boscos i les pluges fan créixer.
  En segon lloc, la majoria de gent són aficionats i no hi fan negoci, sinó que busquen passar un dia d’esbarjo en la temporada de tardor.
  Per acabar, també entenc la seva iniciativa, perquè moltes persones que van al bosc entren a una finca de propietat privada i no respecten les portes d’entrada dels animals,deixant-les obertes o trenquen les tanques elèctriques i en molt casos els molesten quan pasturen dins la finca. Però això no vol dir que s’hagi de pagar una quota per anar a buscar rovellons, però sí que hem de respectar la propietat privada.

Curiositats


Cursos


Arxius