• Unitat 9: La nostra cuina

    Per acabaar el curs podeu escriure les vostres receptes, d’aquesta manera tindrem un bon grapat d’idees per assaborir els plats dels nostres països, us hi animeu?

  1. Ana Luiza

    05 Jun 12
    13:42 #

    Acarajé es un menjar típic de la cuina bahiana (de l’estat de Bahia-Brasil) i Patrimoni Nacional Brasiler. Es una especialitat afrobrasilera que s’ofereix a una deessa africana que es diu Iansã. Acarajé vol dir “menjar bola de foc”

    Recepta

    Massa

    1 quilo de fesol “fradinho”
    3 litres de aigua
    300 grams de ceba
    10 grams de sal
    5 grams de pebre (de reino blanca)

    Preparació

    S’ha de fer una bola amb la massa de la mida de 10 a 15 cm de diametre. Despres s’hi posa en oli de “dendê” molt calent per fregir.

    Com servir

    Per servir, s’ha de tallar la bola en dos parts i s’han de posar altres menjars, també d’origen afro, el “vatapá” (oli de “dendê”, gambetes, maní, castanyes, farina i condiments), el “caruru” (ocra picada i fregida amb condiments), amanida de tomaquet i ceba, gambetes i pebre fort.

    Respondre

  2. Maria Cristina Jorge

    07 Jun 12
    0:07 #

    Hola a tots, espero que demà no falti ningú que porto la meva recepta feta realitat! Per si algú porta el mateix, tant és, no deixarem res!!!
    que la gaudeixin ……….

    Treball de Catalá. 6 de Juny de 2012

    Pastís de Formatge. recepta

    “Per fer la mousse posem a bullir nata, sucre i Philadelphia. Amb Philadelphia aconseguiràs una textura i un sabor inigualable ”

    Racions: 6
    Temps de preparació: 60 minuts

    ingredients
    75 g Galetes Fontaneda Digestive
    30 g Mantega
    350 g Nata
    40 g Sucre
    350 g Philadelphia
    5 g Gelatina Royal en pols
    1 pot Confitura
    Fruites del bosc

    preparació

    S’esmicolen les galetes. S’afegeix la mantega fosa i es treballa la barreja. Es posa la barreja en el motlle i es deixa refredar 10 minuts a la nevera

    D’altra banda, es posa a bullir la nata, el sucre i Philadelphia. Fora del foc es cola i s’hi afegeix la gelatina.

    S’introdueix la barreja en el motlle i es guarda sis hores a la nevera abans de servir.

    Després es cobreix el pastís amb la confitura i es decora amb fruites del bosc.

    Informacions nutricionals per ració: 354 kcal.

    MªCristina Jorge

    Respondre

  3. Maria Cristina Jorge

    07 Jun 12
    0:18 #

    Hola nois, jo una altra vegada
    Demà farem un petit break, per acomiadar-nos amb un berenar, si podeu portar alguna cosa per picar i beure, coses senzilles de pica pica, jo porta un pastís de formatge amb maduixa. Fins després.
    Bona nit.

    Respondre

  4. Glenda

    07 Jun 12
    1:59 #

    Ingredients per a Roba Vella cubana:

    1 lb. de carn de vedella cuita esmicolada (faldilla, ranxera, etc)
    1 ceba tallada a rodanxes fines
    1 aji pebrot verd tallat en tires a la juliana
    3 grans d’all picats
    sal i pebre a gust
    1/4 de cdta. de comí en pols
    1 llauna de 28 oz. de tomàquets en la seva salsa picadets
    3 culleras d’oli d’oliva
    1/2 got de vi blanc
    1 pastilla de brou de res

    Com fer Roba Vella cubana pas a pas:

    Primer poseu a coure la carn de vedella durant una hora en aigua amb una mica de sal. En segon lloc, quan s’hagi refredat prou, esmicoleu la carn sobre un plat gran i reserveu.
    Després en una cassola gran, calenteu l’oli sobre foc moderat i sofregiu-hi la ceba, el pebrot i els alls uns 3 minuts.
    A continuació afegiu-hi la carn i remeneu-ho bé.
    Tot seguit afegiu-hi la llauna de tomàquets picadets amb el seu suc, el vi, les fulles de llorer, el comí, pastilla de brou, sal i pebre (a gust).
    Finalment barregi tot bé i cuini a foc baix, tapat per uns 30 minuts.

    Respondre

  5. Davina

    07 Jun 12
    2:04 #

    TRADICIONAL caipirinha

    50 ml de rom blanc
    2 culleradetes de sucre morè
    4 glaçons de gel
    6 rodanxes de llimona

    Preparació
    Col·loqueu la meitat de les rodanxes de llimona al got.
    Afegiu-hi el sucre mo. Barregeu bé pastant la llimona per extreure el suc.
    Afegeiu-hi el gel picat i la part superior amb el rom. Remeneu-ho bé.
    Serviu decorat amb les rodanxes de llimona restants.

    Respondre

    1. Roxy Zavaleta

      07 Jun 12
      22:00 #

      M’ agrada molt davina la caipirinha

      Respondre

  6. Roxy Zavaleta

    07 Jun 12
    11:48 #

    (Préssecs al forn amb massa d’Amèrica)

    Peach cobbler són unes postres tradicionals d’Amèrica que utilitzen les fruites més fresques de la temporada. La fruita es cou al forn amb una massa dolça que s’eleva cap amunt i al voltant d’ella per formar una crosta cruixent. Préssec, poma, baia i el sabater cirerer són les variacions més populars.

    ingredients
    Els préssecs, pelats, sense llavors i tallats – 1 1/2 lliures
    Sucre – 1/4 tassa
    El suc de llimona (opcional) – 1-2 cullerades
    Canyella – 1 culleradeta
    Nou moscada – 1/4 culleradeta
    Farina – 1 tassa de
    Sucre – 3/4 tassa
    De pols de coure 2 culleradetes
    Sal – pessic
    De llet – 1 tassa
    De mantega sense sal, fosa – 1/2 tassa (8 cullerades)

    mètode
    Preescalfeu el forn a 375 ° F. En un bol gran, barregeu els préssecs amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Poseu-ho en un costat.
    En un altre bol gran, barregeu la farina, el sucre, la pols de coure i la sal. Remeneu suaument en la llet. No barregeu en excés, i alguns paquets han de romandre.
    Aboqueu la mantega fosa en el fons d’una safata de coure. Aboqueu la barreja sobre la mantega. No remeneu. La caiguda de la fruita de manera uniforme sobre la massa. No remeneu.
    Ajusteu el plat per coure al forn i fornegeu per 40 a 45 minuts, o fins que la superfície comenci a daurar-se. Serviu calent o a temperatura ambient amb una gran cullerada de gelat de vainilla.

    Respondre

  7. Cecilia

    10 Jun 12
    23:47 #

    Hola a tots, aquesta recepta es típica de la cuina peruana i espero que us agradi.

    PAPA A LA HUANCAINA

    Ingredients:
    4 ous
    6 ajies verds
    250 g de formatge fresc
    Suc de llima
    1 kg de patates
    1/2 tassa de llet
    oli, sal i pebre
    enciam
    olives negres
    coriandre

    Preparació:
    Bulliu les patates en aigua amb sal, i els ous, separadament. Després peleu les patates i els ous, a continuació talleu les patates en rodanxes i els ous pel mig i retireu els rovells.
    En segon lloc, agafeu els ajís verds i retireu-ne les llavors i bulliu-los en aigua amb una culleradeta de sucre 10 min.
    Poseu a la liquadora els rovells d’ous, el formatge fresc, els ajies verds sense el aigua, la llet, el suc de llima, oli, sal i pebre i liqueu perque quedi com una maionesa.
    Finalment, en un plat col·loqueu al voltant l’enciam, al centre les patates a rodanxes i per sobre cobriu-ho amb la salsa i adorneu-ho amb el coriandre i les clares d’ous tallades ben fines, i les olives negres. Ja us ho podeu menjar! Bon profit!

    En els propers dies, us penjaré una recepta del mes tipic i internacionalment conegut plat de la cuina peruana, CEBICHE i de la beguda PISCO SOUR…

    Em va agradar molt el pastis de formatge amb maduixa que va preparar la Cristina, per al petit break de fi de curs.

    Respondre

    1. Roxy Zavaleta

      12 Jun 12
      23:56 #

      M’agraden molt les patates a la huakaina …..DELICIOUS!!!!!!!..:)

      Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • Mariana Braga: Hola a tothom! Us vull presentar el Vicent, el meu company de classe. Vicent va néixer a Caracas, per...
  • Mariana Braga: Hola a tothom! El meu personatge és un noi anglès que va néixer amb molts poders màgics. Els seus...
  • Verónica: Aquesta noia té setze anys, i és estudiant i activista sueca. A la tardor de 2018, es va convertir en una...
  • Verónica: Hola! Sóc la Verónica i us vull presentar a la Vasia. La Vasia va néixer a Grècia, té vint-i-tres anys i fa...
  • Vicente Perez: Bona tarda a tothom La persona que vaig presentar, va nàixer a Estats Units en l´any 1955. Va ser una...

Núvol d'etiquetes