• Unitat 2; Vaig néixer a…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda.

  He trobat una ganga!!!

 1. Ylenia

  12 Abr 13
  17:48 #

  El personatge de que ha escrit l’Amèlia es San Jordi, patró de catalunya

  Respondre

  1. aselva

   16 Abr 13
   10:29 #

   N’estàs convençuda?

   Respondre

 2. Ylenia

  12 Abr 13
  18:11 #

  Vaig néixer entre el 1451 i el 1456, en a Italia, según segons alguns, però según segons altres en a Catalunya o també en a Portugal.
  Vaig viatjar molt per mar, juntsament a las mevas amigas: Niña, Pinta i Santa Maria. Vaig mirar l’ horitzó per durant molts mesos.
  Vaig descobrir las Americas en 1492, encara que m’hauria agradat mes descobrir las Indias.
  En Barcelona, al final de la Rambla hi ha una estàtua meva.

  Qui sóc?

  Respondre

  1. aselva

   16 Abr 13
   10:28 #

   Ufffffffffff!!!
   ës molt dificil, Ylenia, alguna pista més… jajjajajaj!

   Respondre

 3. Cecilia

  15 Abr 13
  16:16 #

  El meu personatge incògnit va néixer a Barcelona el 20 d’abril de 1893. Va ser un pintor, escultor, ceramista i gravador considerat un dels màxims representants del surrealisme.
  Va manifestar el seu desig d’abandonar els metodes convencionals de pintura, dient que volia «matar-los, assassinar-los o violar-los», per poder afavorir una forma d’expressió que fos contemporània.
  Algunes de les seves obres destacades: La masia (pintura); la Rosa dels Vents (a les Rambles de BCN. Mural); Dona i ocell (escultura).
  Va morir a Palma el 25 de desembre de 1983.

  Qui és?

  Respondre

  1. aselva

   16 Abr 13
   10:29 #

   No ho sé, no ho sé…

   Respondre

   1. Cecilia

    16 Abr 13
    16:07 #

    Voleu més pistes????….No és Picasso!!!

    Respondre

 4. Franco

  16 Abr 13
  13:17 #

  Molte be, El personatge que va descriure la l’Amèlia, és va ser Sant Jordi, i el l’Home sobre el que va escriure la Ylenia, és va ser Cristòfol Colom. Ara, el personatge que va descriure la Cecilia, es més contemporani i va ser és Picasso.

  Respondre

 5. Franco

  16 Abr 13
  13:33 #

  El meu personatge va néixer al barri de Poble sec, es cantante y i autor del moltes cançons molt molt conegudas. Va néixer el 27 de desembre de 1943. Va estar malalt amb càncer, ara està molt bé. Ara es més conegut entre els més joves perquè va fer conciertos concerts amb un altre cantante de Madrid. Qui es?

  Respondre

 6. Rami

  16 Abr 13
  14:38 #

  el personatge que descriu el senyor Franco és Joan Manuel.
  bé ara jo descric el meu, per començar els diré que és una senyora molt devota, A XILE HI HA UN CARRER AMB EL SEU NOM, i una última dada, li va concedir suport al personatge de la Ylenia

  jo sé que el Rene la coneix

  Respondre

  1. Cecilia

   16 Abr 13
   16:10 #

   oooohhhhh, no se qui és!!!…més pistes si us plau!!! 🙂

   Respondre

 7. Rami

  16 Abr 13
  16:31 #

  Cecilia el teu personatge és Miro?

  Respondre

 8. Soria Yelina

  16 Abr 13
  21:18 #

  Vaig neixer al’any 1986 a Manacor, Mallorca. Amb 22 anys vaig conveteix convertir-me el número 1 del mon. L’any 2008 vaig guanyar una medalla d’or als jocs olimpics de Pekin. El mateix any vaig ser guardonat amb el premi Pincep d’Asturies dels esports… Qui es?

  Respondre

 9. Anatalia

  16 Abr 13
  22:56 #

  Personatge: Va néixer a Rio de Janerio l’any 1947. Novel·lista, dramaturg i lletrista brasiler. És un dels escriptors més llegits del món amb més de 140 milions de llibres venuts en més de 150 països, traduïts a 73 llengües.

  Des d’octubre de 2002 és membre de l’Acadèmia Brasilera de les Lletres. A més de rebre destacats premis i mencions internacionals, en l’actualitat és conseller especial de la Unesco per al programa de convergència espiritual i diàlegs interculturals.

  Escriu una columna periodística setmanal que es publica en mitjans d’arreu del món. Va aconseguir l’èxit amb la seva major obra El alquimista. Està casat amb la pintora brasilera Christina Oiticica.

  Qui és?????

  Respondre

 10. Franco

  16 Abr 13
  23:02 #

  Si, Miro!!!! que ruc!!!!

  Respondre

 11. Chisen

  17 Abr 13
  15:39 #

  Hola! Us vull presentar un personatge que va néixer a Figueres el maig de 1904. Va ser pintor del surrealisme. Va conèixer a l’edat de 25 anys una dona russa que seria la seva futura esposa i la musa del seu art, la Gala. Ell tenia el sobrenom ” Avida Dollars” , en això està ocult el seu nom. El seu museu va ser inaugurat el setembre de 1974 en el seu lloc naixement. Qui es?

  Respondre

  1. aselva

   19 Abr 13
   10:44 #

   Qui pot ser…?

   Respondre

 12. Kumi

  17 Abr 13
  22:46 #

  El meu personatge va neixer al Vendrell. Fou un músic catalá molt destacat, conegut com un dels violoncel·listes amb més talent del segle vint. La seva interpretació del Cant dels Ocells es un símbol de pau i libertat.

  Respondre

  1. aselva

   19 Abr 13
   10:45 #

   ara mateix no em ve al cap el seru nom…, mmmmmmm!

   Respondre

 13. Franco

  22 Abr 13
  10:08 #

  Jo sé qui es el personatge de la Kumi, es el Pau Casals!!! i l`artista de la Chisen es Dalí!

  Respondre

  1. Kumi

   08 Mai 13
   9:31 #

   Sí, es correcte, Franco. El meu personatge es el Pau Casals!

   Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Mariana Braga: Hola a tothom! Us vull presentar el Vicent, el meu company de classe. Vicent va néixer a Caracas, per...
 • Mariana Braga: Hola a tothom! El meu personatge és un noi anglès que va néixer amb molts poders màgics. Els seus...
 • Verónica: Aquesta noia té setze anys, i és estudiant i activista sueca. A la tardor de 2018, es va convertir en una...
 • Verónica: Hola! Sóc la Verónica i us vull presentar a la Vasia. La Vasia va néixer a Grècia, té vint-i-tres anys i fa...
 • Vicente Perez: Bona tarda a tothom La persona que vaig presentar, va nàixer a Estats Units en l´any 1955. Va ser una...

Núvol d'etiquetes