• Unitat 2: Vaig néixer a…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda.

  He trobat una ganga!

 1. Natalia

  02 Des 13
  20:37 #

  Va néixer en Reus, al 25/06/1852. Es un arquitecte representant del modernisme català. Les seves passions van ser l’arquitectura, la naturalesa, la religió i l’amor per Catalunya. Un dels monuments mes visitats a Espanya és la seva Obra: La Sagrada Família.

  Respondre

  1. Euasebio

   03 Des 13
   11:32 #

   Hola Natalia ¿Es gaudi? fins el dimecres

   Respondre

  2. josé carmelo Baraza Simón

   03 Des 13
   14:39 #

   Jo crec que és Antonio Gaudi

   Respondre

  3. Jose

   03 Des 13
   15:16 #

   Jo crec que és Antoni Gaudi.

   Respondre

  4. aselva

   04 Des 13
   0:33 #

   Uf, Natalia, no sé qui pot ser…

   Respondre

 2. Natalia

  02 Des 13
  20:38 #

  Yo crec que es San Jordi.

  Respondre

 3. Natalia

  02 Des 13
  20:38 #

  Yo crec que es San Jordi.

  Respondre

 4. Euasebio

  03 Des 13
  11:33 #

  ¿Sant Jordi?
  una abraçada

  Respondre

 5. José

  03 Des 13
  15:20 #

  No sé on vaig néixer, però quan arribava el temps de menjar castanyes baixava de la muntanya a la ciutat per vendre les castanyes. Sóc una persona gran, porto roba vella, un devantall i un mocador al cap.

  Respondre

  1. aselva

   04 Des 13
   0:32 #

   Difícil!

   Respondre

 6. Mikel

  04 Des 13
  0:02 #

  El homme qui us vull presentar va neixer a Beasain (Guipuscoa) el 6 de setembre del any 1948, però encara no es jubilat. Continua treballant a la cuina tots el dies, al seu Restaurant de Zarautz i també a la televisió. Va començar com cuiner molt jove, i als 30 anys va obrir el seu primer restaurant. El any 1978 va obrir la seva academia de cuina Aiala. Te moltes llibres de receptes i es un del bascs mes coneguts. Tambè va participar a alguns films com Año Mariano o Airbag. Els seus trets més importants son el julivert i els acudit.

  Respondre

  1. aselva

   04 Des 13
   0:32 #

   Julivert??? Qui pot ser?

   Respondre

 7. Luis

  04 Des 13
  0:40 #

  Crec que el personatge de la Amelia és Sant Jorsi i el personatge de la Natalia és Antonio Gaudí.

  Respondre

 8. Luis

  04 Des 13
  0:52 #

  Crec que el personatge del Mikel es Karlos Arguiñano i el personatge del Jose no sé qui és.

  Respondre

 9. Luis

  04 Des 13
  1:13 #

  Va néixer en Wapakoneta, Ohio, Estats Units el 5 de agost de 1930. En 1947 va a estudiar ciència aeroespacial a la universitat. Va a batallar en l’exèrcit dels Estats Units la guerra de Corea. Es convertirà en astronauta i serà el comandant de la missió Apolo 11. El 21 de juliol de 1969 serà el primer ésser humà en trepitjar la lluna. Va a morir el 25 agost de 2012 en Cincinati, Ohio, Estats Units.

  Respondre

 10. Daphne

  04 Des 13
  10:49 #

  Crec que el personatge del Luis es el Neil Armstrong

  Respondre

 11. Daphne

  04 Des 13
  11:09 #

  El meu personatge va néixer en Porbandar, Gujarat, India, el 2 de octubre 1869 i va morir en Dehli el 30 de gener 1948. Va estudiar dret a Londres i va començar la seva carrera en Sud-Africa on va viure la discriminació el mateix por primera vagada. Va ser un dirigent polític i advocat molt reconegut. Amb el concepte de l’ahimsa (la no-violència) va alliberar l’India del imperi britànic.

  Respondre

 12. Giuseppe

  05 Des 13
  18:29 #

  Hola! Crec que el personatge de la Daphne es el Mahatmna Gandhi.

  Vaig néixer a Warwickshire el 23 d’abril de 1564. Els meus pares van tenir vuit fills i jo era el primer home de la familia. En 1582 em vaig casar amb Anne Hathaway i després vaig començar a treballar a Londres com actor de teatre. Molts em consideren el dramaturg més gran de tots els temps. Vaig morir 23 d’abril de 1616.

  Respondre

  1. aselva

   11 Des 13
   8:31 #

   Aquest sí que és complicat!!!

   Respondre

 13. Hely

  09 Des 13
  19:53 #

  El meu personatge , vaig nèixer a 17 de maig del 1845 i els seus pares van nèixer a Tavèrnoles-Folgueroles, Era el tercer fill dels vuit del matrimoni, dels quals només en van sobreviure tres.
  Als 11 anys ingressà al Seminari per que en aquella època, en les familias molt religiosas els fills que ingressessin al Seminari assegurava una professió pel futur. Però s’escapà del seminari i de casa seva per fer de soldat, però després de molt temps va retornar a la seva carrera de sacerdot.
  És un dels més grans poetes que han donat les lletres catalanes, i el màxim exponent de la Reinaxença.

  Respondre

 14. Manuel

  12 Des 13
  2:00 #

  El de la Daphne es el Ghandi el del Giuseppe el Shakespeare…

  Respondre

 15. Manuel

  12 Des 13
  2:14 #

  El meu personatge va néixer en 1770 a Bonn, Alemanya. Va a ser un dels més grans i admirats compositors de tots els temps. Va a ser sords més aixo no va impedir que escriura alguns de las més grans obras musicals de tots els temps, entre ells destaquen les sonatas per piano “moonlight” i “pathetique” i el final de la Novena Simfonia.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • stefania: Normalment em llevo a dos quarts de nou, esmorzo un cafè amb galetes i vaig al gimnàs. Després del gimnàs...
 • Daniela Morabito: Hola a tots. Us presento la meva familia. La meva mare es diu Norma, es pintora i te seixenta y sis...
 • Daniela Morabito: Hola, bona tarda! Soc la Daniela, soc de Mexic, però ara visc a Barcelona. En tinc 43 anys y soc...
 • Juan Ramón Bermúdez: Em llevo a las cinc de la matinada. D’hora vaig al gimnás abans de esmorzar. Torno al pis,...
 • Zaida Chirinos: Sóc la Zaida. Cada dia em llevo molt d’hora. Vaig a caminar una mica al voltant de la Rambla...

Núvol d'etiquetes