• Unitat 2: Vaig néixer a…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda.

  He trobat una ganga!

 1. Maribel

  03 Des 17
  18:59 #

  Soc la Maribel del curs basic 2 he llegit el text i crec que el personatge es SANT JORDI

  Respondre

 2. Maribel

  03 Des 17
  19:48 #

  Soc la Maribel

  Respondre

 3. Stasya

  03 Des 17
  20:38 #

  Em sembla que es San Jordi – el cavaller coratjós llegendar en honor de qui celebran una festa en Catalunya.

  Respondre

 4. Ayelen

  03 Des 17
  23:26 #

  Crec qu’és Sant Jordi, el jove noi que va trobar a la jove princesa.

  El meu personatge va naixer à Figueres. Va ser un home creatiu i appasionat per l’art, el mès important del segle XX. Va unir al grup Surrealiste i desprès va sortir per crear el seu món artistic. Va ser: escultor, escriptor, pintor, gravador. Els seus obres normalment son somnis. Avui, hi ha tres llocs a Catalunya per visitar la teva obre i vida.

  Respondre

  1. aselva

   04 Des 17
   12:26 #

   És molt complicat…
   El seu nom comença per S?

   Respondre

 5. Ivan Arapovic Amat y León

  04 Des 17
  0:00 #

  Soc una noia famosa, vaig nèixer a Buenos Aires en la década de setanta. Soc molt baixa i morena. M´agrada molt els Beatles i no m´agrada gens mica la sopa.
  Soc molt curiosa, m´agrada preguntar als adults sobre política, de gran vull treballar en l´ONU.
  Tinc un germá petit que es diu Guille.

  Respondre

  1. Laura

   04 Des 17
   0:14 #

   Es diu MAFALDA!

   Respondre

 6. Laura

  04 Des 17
  0:14 #

  Va viure en principis de segle vint entre Edimburg i Londres.
  Es disfresso per resoldre casos i fumo la pipa cada vegada.
  Va Tenir un enemic famós, pero el seu millor amic va ser Watson.
  Qui va ser?

  Respondre

  1. Ivan Arapovic Amat y León

   04 Des 17
   0:51 #

   Sherlock Holmes

   Respondre

 7. ione

  04 Des 17
  0:31 #

  Va ser una reconeguda pintora mexicana. va nèixar al 1907.
  els seus estils van ser el realisme, el surrealisme i el symbolisme.
  Es va a casar amb Diego Rivera.
  qui es¿?

  Respondre

  1. Ivan Arapovic Amat y León

   04 Des 17
   0:52 #

   Frida!

   Respondre

 8. Stasya

  04 Des 17
  0:58 #

  Es un heroi destacat en la mitologia grega. Les seves gestes narrava un poeta grec antic i molt famós. Aquest personatge va participar en la guerra de Troia. Ell va tenir la idea de fer construir un enorme cavall de fusta per amagar-hi molts guerrers grecs, que per la nit van cremar la ciutat. El seu viatge de retorn a la seva pátria per al mar va durar moltes anys i va estar ple de aventures i contratemps. Una de les quales- una fugida de les sirenes,que cantavan per fer embogir els mariners.

  Respondre

 9. Paulina fernandez

  04 Des 17
  12:19 #

  Hola Amelia.soc la Paulina.bon dia

  Respondre

  1. aselva

   04 Des 17
   12:27 #

   Bon dia, Paulina, per a tu també…

   Respondre

 10. Paulina fernandez

  04 Des 17
  12:25 #

  Soc molt habil en la.meva profesió.i molta gent es posa molt feliç quan aconsegueixo lluir-me amb la meva destresa,perqué tinc traça y no em ve raça.
  Es el resultat de molta feina a vegades feixuga i altres llaminera.
  Vaig encetsr aquesta feina de menut.quan encara vivia en argentina.
  Encara quesoc baixet.arribo molt alt.tinc cos d’atleta.perque sino marcaria mai

  Respondre

  1. aselva

   04 Des 17
   12:28 #

   Viu a Barcelona?

   Respondre

  2. Stasya

   11 Des 17
   0:11 #

   Pulina, es Messi

   Respondre

   1. Stasya

    11 Des 17
    0:12 #

    Perdona, Paulina

    Respondre

 11. Dora

  04 Des 17
  13:26 #

  Holasoc laDora

  Respondre

 12. Natty Quiñonez

  09 Des 17
  20:33 #

  Crec que el personatje es san jordi

  Respondre

 13. Natty Quiñonez

  09 Des 17
  20:40 #

  El meu personatje té multiples nombs igual que cambia de un pais a un-altre las histories i formes que tenem els nens de viure la tan esperada nit. El que no camvìa es la figura del vellet, pantxut, de pel rossada, vestic de traje vermell i llarga barba blanca. Aquest senyor millers de nens del mon li escriuan una carta explicar-li com san comportat al llarg de l’any i demanat un regal per la nit de nadal.

  Respondre

  1. Alba

   10 Des 17
   17:19 #

   Naty , el teu personaje es Santa Claus

   Respondre

 14. Alba

  10 Des 17
  17:18 #

  Hola a tots

  Respondre

 15. Alba

  10 Des 17
  17:18 #

  El meu personatge va ser un home un humil, que va néixer en un pessebre, després que els seus pares fugissin d’Egipte. Dels primers anys de les seves vida poc se sap, però després va fer grans miracles i va morir en una creu per amor al món

  Respondre

  1. Natty Quiñonez

   10 Des 17
   19:29 #

   Alba el teu personatje es el nen jesus

   Respondre

 16. Maribel

  10 Des 17
  20:52 #

  Quan era petita escoltava tot tipus de música, despres als meus divuit anys vaig començar a escoltar un grup de rock nacional del meu pais , l´Argentina, que es deia soda stereo.
  Ara que visc aquí també escolto la música que li agrada al meu company com per exemple música electrónica y alguns grups catalans .
  Pero també li faig escoltar a ell la musica que m´agrada del meu pais .

  Respondre

 17. Ivan Arapovic Amat y León

  11 Des 17
  1:08 #

  A mi m´agrada gairebé tot tipus de música. Jo vaig vivir a Perú i escoltava molt rock argentino i mexicano; els meus grups favorits són Café Tacuba i Soda Stereo.
  També m´agrada molt la música trova, Silvio Rodriguez té cançons que parlen de la societat amb melodies molt bonicas.
  No m´agrada gens escoltar durant molt temps seguid música electrónica.

  Respondre

 18. Stasya

  11 Des 17
  1:08 #

  Mentre estudiava en la escola i la universitat estava un fan de Michael Jackson. Podia escoltar sus cançons infinitament. Mentresant m´agradava molt la musica rock.Algunas grupos rusos em sembla bons tambe pero molt pocs. Moltes vagades anava al concerts de músicos. Gairebé cada vegada quan A-ha – el meu grupo favorito de Noruega anava al meu pais,anava a escoltarlo. Ells canten ballades romantiques i el seu estil es una barreja de rock i pop. Ara prefereixo la música clássica, especialment interpretada per piano o violin, acomponyat per una orquestra o solos.

  Respondre

 19. Marco Pierdominici

  12 Feb 18
  18:43 #

  Bona tarda, soc un senyor de gairebé noranta anys i soc italiá, vaig governar el meu pais durant 9 añys encara que estigui una mica senil i molt poc intel-ligent.
  També vaig comprar uns “televisors” a espanya a més de la meva col-lecció.
  ah … gairebé m´oblidava que m´agradan massa las noias joves que puc comprar amb uns diners.

  Respondre

  1. Mariela Goiz

   13 Feb 18
   1:57 #

   Hola sòc Mariela, i per primera vagada m’ha fet vostè riure, Silvio Berlusconi. Doncs usualment em fa vostè pena…i m’entristeix que vostè gaudeixi d’impunitat.

   Respondre

 20. Anna Sobolevska

  13 Feb 18
  0:02 #

  El meu personatge va nàixer a São Paulo, Brasil. És un famós atleta que es destaca en l’especialitat de futbol, esport en el qual s’exerceix com a davanter. És medallista olímpic, guanyador de la medalla de plata en els Jocs Olímpics de 2012.

  Respondre

 21. Hola soc la Rosangeli e llegit el text í crec que el personatge es Sant Jordi patró de Catalunya, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana.

  Respondre

 22. Mariela

  13 Feb 18
  1:52 #

  Vaig néixer a Alemanya el 12 de Juny de 1929. Vaig ser una nena de descendència jueva coneguda mundialmente per deixar constància dels dos anys i mig que passi amb la meva familia ocultant-me dels nazis durant la segona guerra mundial.

  Respondre

  1. Mariela Goiz

   13 Feb 18
   2:00 #

   Anne Frank.

   Respondre

 23. Mariela Goiz

  13 Feb 18
  2:16 #

  Va resultar elegir el 13 de Març de 2013. Ès el primer pontífex precedent del continent americà.ha stat i seguirà sent “el canvi” que ningú esperava, peró que molts volien…

  Respondre

 24. Dimitry

  13 Feb 18
  15:55 #

  Es pilot, astronauta de la NASA, enginyer. Va néixer el 5 d’agost de 1930, als Estats Units.
  La primera persona a visitar la Lluna el 20 de juliol de 1969. en l’expedició “Apalon-11”.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Yelisa Gonzalez: Hola mi nombre es Yelisa soy Venezolana y vivo en Barcelona desde hace 8 meses, estoy aprendiendo...
 • Ivonne Mendez: Hola, sóc l’Ivonne i us vull presentar la meva familia. Ells són cinc. La meva mare es diu Elena...
 • Luz Gamarra: Bona nit! Sóc la Luz i us vull presentar la meva familia. Jo sóc filla única. La meva mare es diu María...
 • Ana: Hola¡soc la Ana,soc de Honduras,visc a les corts,tinc cuaranta-u anys,tic tres fills..y estudio catala…
 • Rosana Salama: Hola, com va aixo?, soc la Rosana. Visc a Barcelona en l´Example, péro soc de Veneçuela, per tant, sóc...

Núvol d'etiquetes