• Unitat 2: Vaig néixer…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda.

  He trobat una ganga!

 1. CARMINA

  13 febr. 18
  14:16 #

  Hi va neixer el 16 de febrer 1928 en Balsareny(Barcelon).La seva familia va èsser pagesa. Va viure la guerra civil. En 1952 va èsser ordenat sacerdot en Montjuïc.Sabadell va èsser la seva primera destinació pastoral. En 1968 va anar al estat de Mato Grosso del Barasil i encara no ha regresat a Barcelona pèro té a Catalunya en el cor:”Encara avui respiro en catalán”, Tres anys despres va èsser ordenat Bisbe de Sao Félix de Araguaia. Va tenir una defensa valent e insubornable de les ” sin terra”,tant de les.camperols com de les índígenas que va provocar desde el principi un dur enfrontament con les terratinents que le va portar a un risc continuo de la seva viure. A través de seus escrits podem reconeixer el compromis de tota la seva vida..”Les causes de la meva vida, valem més que la meva vida”.”.

 2. Constatino ellinas

  13 febr. 18
  14:27 #

  Vaig neixer el 1987 a Argentina.
  Vaig ser jugador a futbol .
  Vaig contribuir a fer coneixer
  Magia .
  Vaig jugar a 3 copas mudial
  Tinc 30,anys
  Vaig ser el millor jugador.
  Viag rescriure l’historia

 3. josselyn funes

  14 febr. 18
  22:51 #

  va ser l’artista més famós del segle XX. Durant la seva carrera artística, que va durar més de 75 anys, va crear centenars d’obres, no només pintures, sinó també escultures, gravats i ceràmica, usant tot tipus de materials.
  es va fer famós en ser un pioner del Cubisme, i va continuar desenvolupant les seves facetes artístiques amb una vitalitat comparable a l’acceleració dels canvis culturals i tecnològics del segle l’art del qual va dominar i va revolucionar. Cada canviar l’inspirava noves idees, i es podria dir que va viure diverses vides artístiques.
  va néixer el 25 d’octubre de 1881 a Màlaga, Espanya. Fill d’un artista, José Ruíz, i de Maria Picasso. En lloc d’adoptar el cognom, molt comú a Espanya, de Ruíz, el jove va preferir usar el cognom de la seva mare, més inusual, encara que el seu nom oficial era molt més llarg, incorporant homenatges a altres membres de la família i dels sants. La llegenda diu que les seves primeres paraules van ser “piz, piz”, en un intent de dir “llapis”. Va ser un prodigi artístic que a l’edat de 14 anys va superar l’examen d’accés a l’Acadèmia de Belles Artesde Barcelona en només un dia, encara que era molt més jove que l’edat normalment requerida per a això. D’allí va entrar a l’Acadèmia de San Fernando de Madrid, i va tornar a Barcelona el 1900, i va començar a freqüentar el cafè Els Quatre Gats, on acudien i es reunien tots els artistes i intel·lectuals del seu temps.
  Va ser a Barcelona on va començar a allunyar-se dels clàssics mètodes tradicionals en els quals havia estat educat cap a un enfocament experimental i innovador. Més tard va comptar seus èxits: “quan jo era petit, la meva mare em va dir: ‘Si et fas soldat, seràs un general. Si et converteixes en monjo acabaràs de Papa.” En lloc d’això es va convertir en un pintor

  1. Andrea Páez

   22 febr. 18
   10:56 #

   Picasso

 4. Jenny

  16 febr. 18
  23:17 #

  Va neixer el 24 de Juliol de 1783 a Caracas Venezuela. Els seus pares van morir quan era molt petit i es va criar amb un oncle. Es va casar amb una espanyola que va morir molt jove tambe. El seu mestre particular es deia Simo Rodriguez. Quan es va fer home, llibert cinc nacions. Va morir a Colombia a l’edat de 33 anys, sol i trait

 5. L'alex

  19 febr. 18
  17:10 #

  Va neixer 15 de maig 1903 a Dresde, Imperio Alemán, Fallecio al juny de 1998 als 95 anys a Lima – Perú. Durant a seva infáncia va viure jumtament amb els seus germans menors a Dresde, Llegó al perú a 1932 per educar als fills del cónsol alemany a la ciutat del cuzco, a 1936 retorn al seu país i un anys després, a fins1937, tornar a peru i mai mes tornaria a la seva ciutat natal Dresden que va quedar destruida durant la guerra. Llavors va decidir establir la seva llar a lima,on es va oferircom a professora de gimnástica i alemany, anglés. Maria Reiche inici una vida dedicada a léstudi i investigación de les línies de neixi a partir de 1946, Estimulada pels estudis del arqueoleg Nord-americá Paul Kosok. la matematica, geografia i física van ser molts del seu interes, va ser graduada a la universitat de Dresde, va descobrir 1 vocasion en la qual concentraria totes les seves energies. Figures descobertes; El Ave Kosok, la primera figura descoberta en 1941, La Araña, El Mono, El Ave chaucato.

 6. Andrea Páez

  20 febr. 18
  11:25 #

  Hi va neixer en Barranquilla – Colombia a 1977.
  Als vuit anys va compondrer la seva primera cançó.
  Va iniciar una carrera artística infantil presentant-se en programes de ràdio i televisió
  Va participar per primera vegada en el concurs de televisió Buscant artista infantil a 1988, en què va resultar vencedora, i va repetir el triomf en 1989 i 1990.
  Sent adolescent, va signar el seu primer contracte discogràfic amb Sony Music.
  Va obtenir el 2006, entre d’altres, el Grammy al millor àlbum llatí de rock / alternatiu, el Grammy Llatí al millor àlbum de l’any i sis premis Billboard

 7. Osmar

  20 febr. 18
  12:29 #

  hola sóc osmar
  aquest és un personatge famós que va néixer a França en 7 de novembre de 1967 es un disc jockey (DJ) es va iniciar en les dècades de 1980 i de 1990 i en tota la seva carrera artística ha venut més de 45 milions de discos actualment és un els millors dj i productors de música estant 3n el 7 ° lloc del rànquing Dj mag.

 8. Marco Pierdominici

  21 febr. 18
  18:17 #

  Bona tarda, soc un senyor de gairebé noranta anys i soc italiá, vaig governar el meu pais durant 9 añys encara que estigui una mica senil i molt poc intel-ligent.
  També vaig comprar uns “televisors” a espanya a més de la meva col-lecció.
  ah … gairebé m´oblidava que m´agradan massa las noias joves que puc comprar amb uns diners.

 9. Mariana

  22 febr. 18
  21:37 #

  Quan era petita vivia amb el meu pare, ja vidu, que va decidir casarse novament. Al costat de la meva madrastra van venir els meus dos germanastres, poc temps després el meu pare va morir i em quedi a cura de la meva madrastra. Ella era molt dolenta i em feia fer tots els serveis de la casa fins a acabar molt cansada i plenes de cenisas. Quan ja era jove va arribar una invitació per a un ball al palau reial, el meu fada padrina em va ajudar amb el vestit i el carro, a la festa coneixement al meu príncep, però me vaig anar, perquè només podia estar fins abans de les dotze campanades, ahi es perdia la màgia, en el camí deixi la meva sabatilla de vidre. Després el meu príncep em va trobar amb aquesta sabatilla de vidre, on després ens vam casar i vam viure felicos per sempre.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • stefania: Normalment em llevo a dos quarts de nou, esmorzo un cafè amb galetes i vaig al gimnàs. Després del gimnàs...
 • Daniela Morabito: Hola a tots. Us presento la meva familia. La meva mare es diu Norma, es pintora i te seixenta y sis...
 • Daniela Morabito: Hola, bona tarda! Soc la Daniela, soc de Mexic, però ara visc a Barcelona. En tinc 43 anys y soc...
 • Juan Ramón Bermúdez: Em llevo a las cinc de la matinada. D’hora vaig al gimnás abans de esmorzar. Torno al pis,...
 • Zaida Chirinos: Sóc la Zaida. Cada dia em llevo molt d’hora. Vaig a caminar una mica al voltant de la Rambla...

Núvol d'etiquetes