• Unitat 2: Vaig néixer…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda

 1. Angelique

  08 Abr 19
  15:37 #

  Vaig néixar a India el 1903. Quan tinc quadra anys vaig anar a viure a Anglaterra amb la meva familia.
  Als disset anys vaig anar a Eton. Vaig començar una revista periodica de la universitat.
  Despres vaig escriu i editar llibres i articles.
  Al final del 1936 vaig anar a catalunya i vaig participar com a republicá a la guerra civil.
  Quan vaig tornar a anglaterra vaig escriure un llibre que es dui “ Homenatge a catalunya” Aixo es perqué placa tripi té (llevo?) el meu nom.
  Vaig famós quan vaig publicar 2 llibres que es diuen “1984” i “La rebel·lió dels animals”
  Vaig morir el 1950.

  Respondre

  1. Jose

   08 Abr 19
   23:50 #

   George Orwell

   Respondre

 2. Nahomy

  08 Abr 19
  22:57 #

  El meu personatge!!
  Ès protagonista de llibres, escrit per Carlo Collodi (Florència 1826-1890) publicat en un diari italià.

  Els passatges més discutits han estat, potser, el de la creació del titella, Cobra vida mentre el fuster Geppetto, le construye.
   

  Respondre

  1. Jose

   08 Abr 19
   23:52 #

   El teu personatge es Pinotxo

   Respondre

 3. Taty Flores

  08 Abr 19
  23:35 #

  Angelique el teu personaje es George Orwell

  Respondre

 4. Jose

  09 Abr 19
  0:08 #

  Vaig néixer a Cabrese, una petita població de Italia en 1495. Vaig ser escultor, pintor poeta renaixentista. Las mias principals obras las vaig fer a Florencia i a Roma.

  Vaig Pintar la Volta de la Capilla Sixtina.

  Una de las tortugues ninja té el meu mateix nom.

  Respondre

 5. Israr Ahmed

  09 Abr 19
  0:26 #

  Hola
  Bona Nit
  Em dic israr Jo vaig neixer a pakistan 8 de juliol 1995. Quan tinc 18 anys vaig anar a veure en spain barceloan. I quan jo vaig aqui a barceloan per veure jo no parlava castellà ni catalá.primer jo vaig aprendre una mica de bàsic castellà i ahra jo aprenent català i jo treballo en un restaurant es diu KFC

  Respondre

 6. Israr Ahmed

  09 Abr 19
  0:50 #

  Hola
  Bona Nit

  El prime minister del meu país es diu imran khan.
  El molt simpàtic i molt amable i molt intel·ligent persona. Va néixer Octobre, 5, 1952 en ciutat Lahore Pakistan. Li agradava molt jugar cricket i el ganyo de la copa del mon en 1992.

  Respondre

 7. Millet

  09 Abr 19
  2:44 #

  Va néixer al 25 d’octubre del 1881 a Màlaga. Va ser un dels pintors més reconeguts del segle XX. En la seva carrera va evolucionar per diferents estils y disciplines com la ceràmica, l’escultura amb bronze, el collage, fins i tot va fer poesia. Va crear més de 20.000 obres al llarg de la seva vida.
  Van existir dos períodes importants en la seva carrera artística: el període blau i el període rosa, però finalment el més important va ser el cubisme, del que va ser creador i màxim exponent.

  Respondre

  1. Jose

   10 Abr 19
   11:11 #

   Picasso (?)

   Respondre

 8. Issis

  09 Abr 19
  9:29 #

  Els meus personatges són d’una sèrie estatunidenca d’animació, creada per Matt Groening, narra la vida del dia a dia d’una família amb classe mitjana en el mateix país, els quals viuen en un poble fictici anomenat Springfield, on el pare treballa d’inspector de seguretat en una planta d’energia nuclear, la mare mestressa de casa, tenen tres fills, un noi de deu anys i és problemàtic, una nena de vuit anys i és activista precoç i una bebè que no parla però es comunica succionant un xumet. I també tenen un gos i un gat.

  Respondre

  1. Jose

   10 Abr 19
   11:12 #

   Els simpsons

   Respondre

 9. Celia

  08 Mai 19
  19:58 #

  El meu personatge és un actor i cantant sud- coreà guanyo fama àmpliament a corea i parts d’Ásia amb el seu paper de GU JUNY PYO en BOYS OVER FLOWERS el 2009 el personatge li va valer com a millor actor va néixer el 22 de juny 1987 seul corea del sud té 31 anys

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Mariana Braga: Hola a tothom! Us vull presentar el Vicent, el meu company de classe. Vicent va néixer a Caracas, per...
 • Mariana Braga: Hola a tothom! El meu personatge és un noi anglès que va néixer amb molts poders màgics. Els seus...
 • Verónica: Aquesta noia té setze anys, i és estudiant i activista sueca. A la tardor de 2018, es va convertir en una...
 • Verónica: Hola! Sóc la Verónica i us vull presentar a la Vasia. La Vasia va néixer a Grècia, té vint-i-tres anys i fa...
 • Vicente Perez: Bona tarda a tothom La persona que vaig presentar, va nàixer a Estats Units en l´any 1955. Va ser una...

Núvol d'etiquetes