• Unitat 2: Vaig néixer…

  Què vas fer ahir? Què vas fer la setmana passada? Què vas fer fa tres mesos? Què vas fer l’estiu passat? Què vas fer l’any 2002?

  Recordeu que quan parlem d’un temps passat acabat i que mai no es tornarà a repetir utilitzem aquest passat:

  Jo vaig, tu vas, ell/a/vostè va, nosaltres vam, vosaltres vau i ells/es/vostès van + infinitiu= vaig cantar, vas estudiar, va treballar, vam escoltar, vau dormir, van prendre.

  Per aquesta unitat us proposo d’escriure una biografia d’un personatge força conegut, sense dir el nom, i deixar que la resta dels companys pensin qui pot ser.

  Vaig néixer, segons alguns, a terres llunyanes i llegendàries de la Capadòcia, però segons la tradició catalana, el meu naixement va ser a prop de Montblanc.

  Cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent vaig veure una jove princesa que em va dir que havia de marxar ràpidament d’allà perquè hi havia un monstre que se’m menjaria, ella era la persona elegida per ser donada a menjar aquell dia. Li vaig dir que no passaria res perquè jo era allà per salvar-la. Quan la fera va sortir de cop i volta, amb gran horror de la donzella i amb gran alegria meva, amb un bon cop de llança la vaig malferir. La vaig lligar pel coll i li vaig donar a la noia perquè ella mateixa la portés mansa i atemorida. El rei, per agrair-m’ho, va voler casar la seva filla amb mi, però li vaig replicar dient que no la mereixia i que jo només hi havia anat per salvar-los del monstre i vaig desaparèixer misteriosament.

  Molts pobles m’honoren, però a Catalunya, entre els llibres i les roses, tothom em recorda

 1. Carmen Paula

  27 Jun 19
  22:05 #

  Hola! Us vull presentar a un personatge famos. Ell es un actor molt conegut del cinema nord-america..De jove ell va fer de fuster. Ell es uns dels protagonistas del film Stars war i va fer de Indiana Jones a les pelis de Spilberg.

  Respondre

  1. aselva

   01 Jul 19
   14:08 #

   I és molt maco!!

   Respondre

 2. Raquel Mijares

  28 Jun 19
  12:21 #

  Vaig néixer a Stratford-upon-Avon en 1564. Vaig ser un dramaturg, poeta i actor anglès. Vaig ser i sóc considerat el dramaturg més important de tots els temps. Les meves obres van ser i són representades a tot el món. Es va especular molt sobre la meva vida, la meva sexualitat i l’autoria de les meves obres.
  Als 18 anys em vaig casar amb Anne Hathaway i vam tenir una filla i dos fills. En 1587 vaig començar a treballar com a actor de teatre a Londres; en 1594 em vaig associar amb una companyia anglesa i vaig escriure Romeu i Julieta i El mercader de Venècia. Amb aquestes obres vaig instal·lar un nou estil dramàtic: la poesia i la musicalitat són les protagonistes.
  Vaig anar criticat a causa de la burla que vaig fer sobre diferents temes en les meves obres: l’honor, el cinisme, la dignitat, l’amor. Amb el pas del temps el meu estil va canviar i vaig explorar la comèdia romàntica, la tragèdia i els drames històrics.

  Respondre

  1. aselva

   01 Jul 19
   14:10 #

   Uffff! Que difícil… I dius que va escriure Romeu i Julieta…!

   Respondre

 3. Genji

  30 Jun 19
  17:32 #

  Avui parlaré d’una persona que és colombiana, té cuaranta dos anys, té dos fills, a guanyat dos premis grammy, té una relació amb Geral Pique, i va cantar en dos mundials del futbol, també parla sis llengues el Frances, Espanyol, Portugues, Angles, Italià i Català.

  Respondre

 4. Maíra

  30 Jun 19
  22:08 #

  Va néixer a Itàlia, però el es mol celebrat a Espanya. Va portar els vaixells al desconegut, per explorar terres. El va perdre al mar, y els taïnos li van salvar. Ignorant, cruel i ambiciós, va trair la seva confiança. Va ser el responsable de l’inici de la dominació i el genocidi de nombrosos pobles indígenes i de la destrucció de les seves terres. Estàtues en el seu honor sempre es barallen als EUA. No obstant això, la seva estàtua encara segueix a Barcelona.

  Respondre

 5. Vasia

  30 Jun 19
  23:36 #

  Aquesta noia es colombiana y va néixer el 2 de febrer 1977.
  El 1988, amb 11 anys va participar en un concurs infantil a la TV, colombiana, Telecaribe, i va aconseguir guanyar tres anys seguits. Va debutar el 1996 amb Pies Descalzos i va aconseguir l’èxit professional el 2001 amb Servei de Bugaderia.
  El 1995 va creure la Fundació Peus Descalços, que ajuda a nens del món i colombians.
  Va vendre més de 60 milions de discos, va guanyar 2 premis Grammy i 7 Grammy Llatí. Té una abundant discografia. Fins ara va publicar vuit àlbums d’estudi.
  L’any 2011 va confirmar la seva relació amb Gerard Piqué (1987), futbolista del FC Barcelona, és considerat un dels millors defenses del món. Anteriorment va tenir una relació, durant onze anys amb Antonio de la Rúa, a la qual va posar fi al gener de 2011.

  Respondre

  1. aselva

   01 Jul 19
   14:12 #

   No és la mateixa persona que la de la Genji?

   Respondre

 6. Edward

  01 Jul 19
  1:48 #

  Va viure a Catalunya durant molts anys. Li agrada molt els esports, especialment el futbol. Ha viscut en uns quants altres països. Parla almenys 4 idiomes. El seu nom en anglès significa energia. Qui és ell?

  Respondre

 7. Rafael

  01 Jul 19
  17:57 #

  La primera vegada que jo ho vaig veure ballar i cantar semblava tocat per una força maravellosa, la seva pel fosca, la seva baixa estatura, la seva veu vellutada com la d’un àngel destacava per devant dels seus germans.

  E’exit estava escrit, havia nacido l’estrella de generaciones, qualsevol persona gran, petit, jove, a cantat, ballat i collecionat les seres cançons, pero un dia una noticia va sorprende al món, la seva veu és va a pagar, peró sens subte seguirá molt viva entre nosaltres.

  Compnya:
  Jo vaig conèixer a la Vasia el día 25 de juny en mi primera classe de catalá, ella es de grecia, te una estatura normal, te 23 any, li agrada molt la cultura catalana, es de professió Sociologa, pero traballa de cambrera, en el seu temps lliure em va dit que surt en als seus amics per a compartir i riure.
  De vegades ens assèim un a costat del l’altre i així compartiem tota la tota la classe.

  Respondre

 8. Julia Caballero

  02 Jul 19
  17:51 #

  El personatge del que voldria parlar-vos vaig neixa a Málaga, en el any 1883. Segons el seu certificat de naixement el seu nom es compon per nou noms. La seva professió principalment era pintor i escultor i vaig viure en Barcelona i París uns cuants anys. A mès, va crear el moviment artístic anomenat cubisme. Qui és?

  Respondre

 9. Anabel Matute

  02 Jul 19
  20:56 #

  Va néixer als Estats Units quan hi havia la segregació racial. Un dia la seva decisió de no deixer el seu lloc el bus va ajudar a cambiar las coses, però la va conduir a la presó. El seu sobrenom és “mare de drets civils”. Qui és ?

  Respondre

 10. kathy

  03 Jul 19
  0:07 #

  Bon dia,

  Us parlaré d’una noia molt famosa, va néixer en estats units d’America el 2 desembre de 1981 , té trenta-set anys, és cantant i va estar casada amb un cantant famós també conegut per la seva cançó «cry me a river» aquesta cantant va desaparèixer per un temps després de molts escàndols i es va convertir en una icona de la música pop després d’haver tret el seu àlbum debut, és també coneguda com la princesa del pop. Qui és?

  Respondre

 11. Vicente Perez

  08 Jul 19
  18:25 #

  Bona tarda a tothom

  La persona que vaig presentar, va nàixer a Estats Units en l´any 1955. Va ser una de les persones més influents del món. El va fundar Apple y els seus productes revolucionaran el mercat y els consumidors.

  La seva vida va estar embolicada en polèmiques, però això no va evitar que fos una persona innovadora.

  El va morir de càncer als 56 anys.

  Qui es?

  Respondre

 12. Verónica

  09 Jul 19
  18:05 #

  Aquesta noia té setze anys, i és estudiant i activista sueca. A la tardor de 2018, es va convertir en una destacada figura dins de les vagues estudiantils, realitzades als afores del Parlament de Suècia, per a generar consciència sobre l’escalfament global. A més a més, ha parlat en diversos fòrums sobre aquest tema i ha escrit llibres.

  Qui és?

  Respondre

  1. David López

   15 Jul 19
   18:07 #

   La Thunberg!

   Respondre

 13. Mariana Braga

  12 Jul 19
  20:23 #

  Hola a tothom!

  El meu personatge és un noi anglès que va néixer amb molts poders màgics. Els seus pares van ser assassinats per un mag molt poderós, però el noi va sobreviure. Anys després va estudiar en la famosa escola Hogawarts i es va tornar el mag més famós de tots els temps.

  Qui és?

  Respondre

 14. TIANLING

  15 Jul 19
  17:24 #

  Hola tothom! Us vull presentar una actriu i cantant xinesa. Sé que molts de vosaltres no la coneixeu però es una persona que té molta fama a la Xina. Va nèixer al dia 25 d’agost de l’any 1987. Va participar el muntatge de la pel.lícula Mulan com la protagonista.

  Qui és?

  Respondre

 15. David López

  15 Jul 19
  18:31 #

  Vaig néixer a Detroit, Estats Units, l’any 1942. Els meus pares van néixer a Mèxic i em van posar el meu nom perque vaig ser el sisè fill de la família. Vaig gravar dos discs el 1970 i el 1971 amb uns dels millors productors del món musical i alguns crítics em van comparar amb el Bob Dylan. Tot i això, no vaig vendre cap disc, vaig ser oblidat a Amèrica i vaig deixar la música per dedicar-me a la construcció. A Sudàfrica, tanmateix, vaig tenir molt éxit: la meva música va ajudar unir la gent per derrotar el apartheid i allà vaig ser tan famós com el Kurt Cobain o el Bob Dylan (i ni jo ni ningú a Amèrica no vam tenir cap notícia d’això fins als anys 90). A causa de que vaig deixar la música, molta gent, però, va creure que jo vaig morir alguns anys enrere. Finalment un productor sudafricà em va trobar i em va oferir anar de gira per Sudàfrica l’any 1991. Actualment segueixo en actiu. Qui sóc?

  Respondre

 16. Charo Moreno Fontanillas

  17 Jul 19
  4:33 #

  Va néixer à Málaga 100 anys abans que jo vaig néixer. Va ésser un pintor i escultor molt reconegut mundialment. El seu pare era professor de Arte i també pintor. Quan tenía 10 anys la seva familia va traslladar-se à La Coruña per procurar una millora econòmica. Amb 13 anys va fer la seva primera exposició. Més endavant la seva va mudar-se a Barcelona i va estudiar à la Escola L Llotja. Va viatjar à París(1912) i va fer amics molt importants a nivell intel-ltual. Va viure entre Barcelona i París, al principi.
  Va passar deferents estils artìstics durant la seva vida però la pintura més important i que va marcar un esdeveniment históric i una revolució pictórica i, por tant artístic, es el seu quadre “Les senyoretes d’Avinyó” (1907).
  Respecte a la seva vida privada, va tenir 2 esposas i 5 parelles, i és conegut per ser faldiller.
  A mi personalment no m’agrada com a personatge, en sembla una mica superb. Pero m’agrada molt la seva obra escultórica.
  Va morir à la França quan va tenir 91 anys.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Hector tello: Em dic Héctor viure a Barcelona a Comte Borrell en tre calle mall i altamari a la finca seixanta tres...
 • Hector tello: Hola!! jo sóc Héctor de Colòmbia i va viure a Barcelona Espanya al carrer Comte Borrell entre Clle mall...
 • Florencia: Hola!! Jo soc la florencia, soc de l’argentina pero visc a barcelona, prop a l’estaciò sants. La meva...
 • Liliana Saavedra: El meu pare es diu….Reinando La meva mare es diu…Margarita Els meus germans es...
 • Paula: Hola a tutom, em dic Paula, soc de Xile i tinc quaranta y cinc anys. soc casada fa 25 anuys,No tenin fill. Els...

Núvol d'etiquetes