• Classe 2, 10 d’octubre de 2019

  Molt bon dia a tothom!

  Us faig un resum de l’última classe.

  Per començar, vam comentar els casos pràctics que ens quedaven i que havíeu de resoldre amb l’ajuda de l’Optimot. Estic convençuda que aviat sereu uns experts amb l’ús d’aquests recursos.

  Després vam començar la unitat 1, la tasca final de la qual serà una intervenció en una taula rodona, que teniu especificada a la pàgina 7 del dossier. Vam llegir un text de l’Eva Piquer i vam repassar l’enllaç de la pàgina 7 sobre les exposicions orals. També vam veure el  vídeo de la pàgina 16 que resumia força bé el que no ha de ser una presentació oral i el vam comentar tenint en compte la rúbrica de la pàgina 21. També vam repassar 50 consells pràctics per fer exposicions orals eficaces. Teniu el document a la prestatgeria del blog.

  El proper dia parlarem de com fer un bon guió i dels mapes mentals. Us deixo un enllaç sobre això molt interessant, tot i que és en castellà.

  http://cursomapasmentales.igipuzkoa.net/

  De deures, mireu-vos el vídeo de la pàgina 9 i llegiu-vos el document sobre registres i varietats que teniu a la prestatgeria del blog.

  Després d’això, vam repassar l’ús de perquè / per què  / per a què (pàg. 14 del dossier) i vam fer l’exercici de la pàg. 15. Mireu-vos-ho una mica. És important que us quedi ben clar.  En aquest enllaç  hi trobareu més exercicis per practicar aquest tema. Al final vam fer un kahoot que va resultar força divertit.

  Per acabar, vam comentar i revisar algunes frases extretes dels vostres textos.

  Recordeu que si voleu repassar qüestions gramaticals o ortogràfiques podeu fer servir aquests enllaços:

  http://aplicacions.llengua.gencat.cat/itineraris-aprenentatge/index_c.html

  http://aplicacions.llengua.gencat.cat/itineraris-aprenentatge/index_b.html

  Com que hem parlat dels perquès, us deixo amb una cançó de Cesk Freixas: “Em pregunten per què canto”. Teniu clar per què s’escriu per què en aquest cas? Sabríeu explicar-ne el perquè? Espero que us agradi.

   

   

  Bon cap de setmana i bona setmana!

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>