• Classe 5, 31 d’octubre de 2019

  Benvolguts, benvolgudes,

  Us resumeixo la classe d’aquesta setmana.

  En primer lloc, vam acabar de comentar la notícia. Ja havíem vist l’estructura i el contingut i ens vam centrar en les qüestions que fan referència a l’estil a l’hora de redactar. Ho trobareu al primer enllaç de la pàgina 11 del dossier. L’últim enllaç d’aquesta pàgina no funcionava. L’adreça correcta és aquesta: http://goo.gl/1AbLUj. Hi podeu donar un cop d’ull, si voleu. També vam mirar-nos els materials per preparar la prova de la Direcció General de Política Lingüística, concretament les pàgines 6-11 d’aquest enllaç. Tot i que és un exercici molt més complet del que estem fent ara, és molt recomanable, entre altres coses, perquè hi ha bons exemples i mals exemples i dona una idea molt clara del que s’ha de fer. Per acabar amb la notícia, vam repassar la rúbrica de la pàgina 20 del dossier.

  En segon lloc, vam seguir parlant de l’exposició oral. Vam veure les màximes de cortesia de la pàgina 17 del dossier.

  Després vam comentar els deures sobre el correu electrònic i els guions de l’exposició oral.

  A continuació vam revisar l’exercici que teníem pendent sobre que i què i vau escriure frases amb que, què, perquè, per què, per a què, per i per a per tancar aquest tema. Les revisaré i us les retornaré dijous vinent.

  Per acabar, vam fer un dictat de paraules i vam repassar les normes sobre a/e i o/u.

  Em deixo alguna cosa?

  Passem als deures:

   

  • Activitat 5 pàgina 11: heu de fer l’esquelet de la notícia, és a dir, heu d’escriure les 6 W (què?, qui?, com?, quan?, on?, per què? i donar-hi la resposta. No ha de ser un text cohesionat. Hi ha d’haver la pregunta i la resposta a continuació. Envieu-m’ho, si us plau, abans del 6 de novembre. Aquest guió us ha de ser útil per fer després la notícia.
  • Quan jo us retorni aquest exercici revisat, heu d’escriure la notícia de la taula rodona: activitat 7 de la pàgina 13 del dossier. Per fer-ho, cal que us baseu en l’esquelet que n’heu fet. També heu de tenir en compte la rúbrica de la pàgina 20. Aquesta activitat és una de les que puntua. És obligatòria. Procureu fer-la bé. Envieu-me-la quan l’hàgiu revisat des de tots els punts de vista i esteu convençuts que està bé. Teniu temps fins al 13 de novembre.
  • Heu de fer la tasca final de la unitat: l’exposició oral. En teniu l’enunciat a la pàgina 7 i a la pàgina 18 del dossier. Per fer-la heu de tenir en compte el mapa mental i el guió que heu fet prèviament. Mireu-vos també la rúbrica de la pàgina 22. Podeu fer l’exposició a classe (m’ho heu de dir prèviament) o enviar-la enregistrada a través de we-transfer abans del 27 de novembre. Aquest exercici també puntua.
  • Acabeu els exercicis d’ortografia i dijous vinent els corregirem.

   

  I com que hem sortit de classe que plovia, us deixo amb “Plou” de Tomeu Penya. Aprofiteu per constatar el trets característics del dialecte balear. Que tingueu molt bon cap de setmana llarg i bona castanyada i fins dijous!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.