• Classe 10, 5 de desembre de 2019

  Benvolguts, benvolgudes,

  Per acabar el tema del llenguatge igualitari, hem vist un petit vídeo que ens ha passat la Lucia i hem comentat algunes frases que m’he trobat aquesta setmana mentre corregia.

  A continuació hem tornat a repassar l’article d’opinió, però sobretot per diferenciar-lo de l’article científic o divulgatiu. Ho hem relacionat amb les tasques de la unitat i amb les tasques de la prova final. Hem repassat el material per preparar la prova de la Direcció General de Política Lingüística que us he passat fotocopiat, però que també trobareu en aquest enllaç. És molt recomanable que us el mireu amb deteniment i que us mireu també les mostres que hi ha d’exemple.

  Després hem revisat les normes del guionet i hem corregit les paraules que vaig dictar fa uns dies i hem dedicat una estona als signes de puntuació. Els hem comentat i n’hem fet exercicis. Com ja us he dit moltíssimes vegades, és un tema molt important i una qüestió clau per donar cohesió als vostres textos. Repasseu el dossier que us he penjat a la prestatgeria i que espero que us resolgui tots els dubtes que pugueu tenir. És molt exhaustiu i espero que us sigui molt útil.

  Repassem els deures perquè no sé si els teniu del tot clars:

  • Heu de fer el guió del parlament, que és la tasca intermèdia de la unitat. Recordeu heu de mirar-vos el context de la pàgina 25, els enllaços de la pàgina 26 (activitat 2) i els enunciats de l’activitat 2 i l’activitat 6.  De moment només n’heu de fer el guió i enviar-me’l abans del 10 de desembre. Si alguns de vosaltres voleu fer la tasca a l’aula, només m’ho heu de dir.
  • Com a tasca avaluable d’aquesta unitat, heu de fer un article per valorar la integració de les persones immigrades al país d’acollida. De moment, però, només us heu de mirar l’enllaç de la pàgina 32 i, si voleu, aquesta documentació,  aquestes dades i aquest resum i fer una llista amb tres arguments que us serveixin per defensar la vostra tesi. És l’activitat 8 de les pàgines 33 i 34 del dossier. Fer aquesta llista és una activitat optativa, me la podeu enviar per correu abans del 16 de desembre. Si preferiu fer directament l’article, sense aquest pas previ, endavant.
  • Un cop jo us hagi tornat revisats el guió i la llista dels arguments, ja podreu fer l’enregistrament del parlament (tasca intermèdia) i l’article sobre la immigració (tasca final). Tindreu temps fer-ho durant les vacancces de Nadal.

  Com que no em suggeriu cançons, segueixo amb temes i artistes que m’agraden a mi. Us deixo amb “Heura”, una cançó que en Cesk Freixas dedica a la seva filla. Espero poder sentir-la avui en directe.

  Bon cap de setmana llarg!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.