• Reborn. Paraules que arriben de lluny

  Imatge El Born Centre Cultural Reborn02-1689“La història de qualsevol llengua és plena de paraules que es van fer servir en altres èpoques per denominar objectes, oficis, llocs o accions però que el pas del temps i l’evolució de la societat va fer caure en desús. Una llengua és viva perquè veu néixer i morir mots alhora que també ho fan les coses, les persones o els conceptes a les quals es refereixen.”

  Durant un mes, tothom que vulgui participar en el Reborn podrà fer la seva definició lliure i creativa de la paraula, com si es tractés de reintroduir-la de nou, o potser per primer cop, al diccionari. I un cop acabat el mes, de la paraula protagonista se n’oferirà una explicació que desvetllarà el sentit real en l’època de la ciutat del Born, tot contraposant-lo al que ara ens suggereix.

  La paraula REBORN del mes de novembre és “PALENDENGA”

  Què vol dir ‘palendenga’? Què us suggereix aquesta paraula extingida? Jugueu-hi!

  Imagineu què volia dir, a què es referia, quin sentit tenia a la Ciutat del Born, en aquella Barcelona del 1700 que, després del setge que la ciutat i el país van patir el 1714, va quedar soterrada i de la qual el jaciment arqueològic del Born n’és un gran testimoni històric.

  I avui, què us suggereix aquesta paraula? A quin objecte, ofici, indret, acció… l’aplicaríeu? Us animeu? Sigueu creatius i jugueu amb la llengua! Envieu les vostres definicions creatives i lliures a:

  Núvol. El digital de cultura

  Màrius Serra

  Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.