• Una proposta d’itinerari per al nivell Intermedi

  En el marc de la commemoració del Tricentenari – 1714 hem previst dissenyar algunes activitats per treballar amb els alumnes, que a poc a poc anirem publicant i difonent per mitjà del blog.

  Per començar hem volgut compartir una primera proposta d’activitat pensada per fer fora de l’aula i adreçada a alumnes de nivell Intermedi. Us proposem l’itinerari urbà (1) Passegem per la ciutat del 1714 que inclou la visita a quatre espais importants de l’època: el Palau de Ramon Vilana-Perlas, al carrer de Regomir; la Reial Acadèmia de Bones Lletres, al carrer del Bisbe Caçador; el Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, i la Catedral de Barcelona, a l’avinguda de la Catedral (aquí teniu el mapa).

  mapa2

  activitat 001-II-Itiner – Passegem per la ciutat de 1714

  Amb aquesta primera activitat el que pretenem també és facilitar-vos un exemple de fitxa didàctica, animar-vos a fer-ne de noves i a compartir-les amb la resta del professorat.

  Veureu que es tracta d’una activitat informativa i de comprensió que fàcilment es pot adaptar a les diferents característiques dels grups-classe. Tanmateix, a la part d’observacions de la fitxa us suggerim altres maneres de plantejar aquesta activitat pensant sobretot en implicar al màxim l’alumnat en la preparació, el desenvolupament i la valoració de l’activitat. En aquest sentit doncs, algunes de les activitats que us proposem són: treball d’investigació dels llocs que es visitaran i selecció de la informació rellevant; redacció d’un text expositiu; correcció gramatical i preparació de la lectura en veu alta; treball de fonètica i entonació; preparar un debat sobre els fets descrits; ordenar i exposar les idees en públic; etc.

  D’altra banda, aquesta activitat es pot adaptar a altres nivells si es modifiquen i adeqüen les lectures i/o les tasques que s’hi proposen. Per exemple, en el cas de fer aquest itinerari amb alumnes de nivell bàsic o elemental, us proposem substituir la lectura prevista al Palau de la Generalitat “El pregó de la Junta de Braços” -ja que es tracta d’un text en català antic que pot comportar una certa dificultat de comprensió- per un text explicatiu sobre la Junta de Braços.

  Finalment, us recordem que si voleu fer una proposta d’activitat didàctica relacionada amb el Tricentenari – 1714, ens podeu fer arribar la fitxa d’activitat a l’adreça de correu electrònic 1714barcelona@cpnl.cat; la penjarem al bloc perquè tothom hi tingui accés.

  Fitxa buida d’activitats didàctiques

  Bona feina i gràcies per participar!

  Share