• Exposició «Napolitanes. El pessebre setcentista al palau i al convent»

  meb-37770

  Arriba el Nadal i el Tricentenari també el vol celebrar. Per aquesta raó l’Ajuntament de Barcelona acull fins al 6 de gener una exposició que uneix art i tradició: «Napolitanes. El pessebre setcentista al palau i al convent».
  Es tracta d’una mostra que reuneix setze figures napolitanes i tres pessebres mallorquins dels segles XVIII i XIX, procedents del fons del Museu Frederic Marès i del Museu Etnològic de Barcelona.  Aquestes figures van néixer del vincle històric entre Mallorca i Nàpols a finals de l’edat mitjana.
  El pessebre és una tradició nascuda a Itàlia –sant Francesc d’Assís va ser-ne el creador i impulsor– i introduïda a Catalunya pels ordes de Sant Francesc: franciscans, caputxins i clarisses. Amb els anys, Nàpols va esdevenir un important centre productor de figures, fins a assolir la màxima esplendor al segle XVIII.
  L’exposició la podreu veure a la Galeria del Pati de l’Ajuntament des del 29 de novembre fins al 6 de gener.
  Share

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>