• Qui era en Rafael Casanova? Una activitat per a nivell elemental

  Us presentem a continuació una nova activitat per al nivell elemental. Tal com el títol de l’activitat indica, es tracta de conèixer de més a prop en Rafael Casanova, una de les figures cabdals en el desenllaç dels fets de setembre de 1714 a Barcelona.

  003-EE-CO/EO-dA – Qui era en Rafael Casanova?

  L’activitat consta de tres parts. Comencem una activitat d’escalfament on es treballen expressions i vocabulari que apareixeran al vídeo que els alumnes veuran i d’altra informació rellevant per seguir l’explicació del documental. En la segona part, els alumnes miren el documental, del Museu de Sant Boi de Llobregat, que explica la vida de Rafael Casanova i n’han de fer un resum. Finalment els alumnes, en petits grups, han de triar un personatge relacionat amb els fets del 1714, d’una llista que els ofereix el professor o professora i tenen dues opcions: a) que els alumnes facin la presentació d’un dels personatges a la resta del grup classe; b) que els alumnes preparin una entrevista fictícia a un dels personatges i la duguin a terme a l’aula.

  Com sempre, us recomanem que abans de fer l’activitat contextualitzeu els fets del Tricentenari per mitjà del resum corresponent al nivell bàsic i elemental.

  Els fets de 1714 – nivells BB+EE

  Per animar i incentivar la participació dels alumnes, recordeu que podeu recollir les propostes de l’última activitat i compartir-les mitjançant aquest blog: fotografies, imatges, textos…

  Com sempre, si teniu qualsevol proposta d’activitat per treballar amb els alumnes, no dubteu de compartir-la amb tots nosaltres. Feu-nos arribar les vostres propostes a 1714barcelona@cpnl.cat.

  Bona feina!

   

  Share