• El desenllaç de la Guerra de Successió, una activitat per al nivell bàsic

  portada2

  Imatge extreta de www.guerradesuccessio.cat

  Us volem proposar l’activitat El desenllaç de la Guerra de Successió pensada per a nivell bàsic, concretament a partir del bàsic 2, però adaptable també per a nivells més alts. Amb aquesta activitat ens plantegem que l’alumnat pugui conèixer el desenvolupament de la Guerra de Successió en terres catalanes, especialment el seu capítol final.

  activitat 007-BB-CL/EO-dA – El desenllaç de la Guerra de Successió

  Aquesta activitat s’inicia amb uns exercicis d’escalfament que serviran per descobrir els personatges més importants de l’època i els seus trets principals. Aquí l’alumne podrà jugar a fer suposicions de com eren cadascun d’aquests personatges. A continuació els alumnes hauran de llegir una sèrie de textos breus i relacionar-los amb la imatge corresponent. Tot seguit hauran d’ordenar les imatges seguint el fil cronològic dels fets històrics. Com a activitat final proposem que els alumnes, repartits en grups, preparin el guió d’una escena a partir d’uns fets històrics puntuals, que l’assagin i duguin a terme la representació d’aquesta escena davant dels companys i companyes de classe. Les situacions que es proposen són: la signatura del tractat de Gènova, el Tractat d’Utrecht, la decisió de la Junta de Braços de lluitar a ultrança, les negociacions amb Anglaterra i la capitulació de la ciutat.

  Si voleu ampliar la informació relacionada amb la Guerra de Successió a Catalunya, podeu veure el següent documental del Museu d’Història de Barcelona: 1714 – Catalunya en guerra.

  Museu Història Barcelona – 1714 CATALUNYA EN GUERRA from Batabat on Vimeo.

  Com sempre, us recomanem que abans de fer l’activitat contextualitzeu els fets del 1714 per mitjà del resum corresponent al nivell bàsic i elemental.

  Els fets de 1714 – nivells BB+EE

  Per animar i incentivar la participació dels alumnes, recordeu que podeu recollir la feina dels vostres alumnes i compartir-la mitjançant aquest blog: fotografies, imatges, textos…

  I recordeu que si teniu qualsevol proposta d’activitat per treballar a l’aula, no dubteu de compartir-la amb tots nosaltres. Feu-nos arribar les vostres propostes a 1714barcelona@cpnl.cat.

  Bona feina!

   

   

  Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.