• Un nou itinerari per al nivell elemental

  dibuix2

  Us proposem un nou itinerari per fer amb alumnes del nivell elemental. L’activitat porta per nom Un tomb per l’11 de setembre de 1714 i fa un recorregut per escenaris on es va dur a terme la defensa final de la ciutat, l’11 setembre de 1714.

  L’itinerari comença al passeig Lluís Companys on hi ha el mapa que el TricentenariBCN hi va instal·lar i que ens servirà de punt de partida i guia de la visita. D’allà es passa a l’espai on hi havia el Portal Nou i el monestir de Sant Pere de Puel·les, on es farà un repàs als fets bèl·lics que van succeir en aquests baluards l’11 de setembre de 1714. Continua la ruta pel carrer del Rec Comtal, el de les Basses de Sant Pere i el carrer de la Sèquia; d’aquesta manera ens podrem fer una idea de com era la vida en aquell barri que tenia de fil conductor l’aigua del rec. A continuació proposem visitar l’Antic Convent de Sant Agustí, un dels llocs on la batalla va ser més dura, avui reconvertit en Centre Cívic on podem trobar, a la part moderna, el Museu de la Xocolata. Tot seguit anem al carrer dels Carders, 45-49, on hi havia l’Antiga Seu del Gremi dels Carders, un dels gremis que formaven part de la Coronela. El següent punt és el Born Centre Cultural que, amb el jaciment, permet per fer conscient el visitant de l’impacte de la derrota. A continuació es proposa reviure al passeig del Born l’última envestida de la ciutat capitanejada per Antonio Villarroel abans de la capitulació. Finament, proposem acabar l’itinerari al Fossar de les Moreres, punt emblemàtic de la commemoració del Tricentenari pel seu simbolisme.

  activitat 023-EE-Itiner – Un tomb per l’11 de setembre de 1714

  En aquesta proposta d’itinerari els alumnes han de preparar l’explicació de cada punt que es visita. Per això es proposa organitzar 10 grups, un per cada punt, i seguint el quadre de l’itinerari, han de preparar una breu exposició del lloc així com preparar la lectura associada a cada indret.

  Com sempre, us recomanem que abans de fer l’activitat contextualitzeu els fets del Tricentenari per mitjà del resum corresponent al nivell bàsic i elemental.

  Els fets de 1714 – nivells BB+EE

  Per animar i incentivar la participació dels alumnes, recordeu que podeu recollir les propostes de l’última activitat i compartir-les mitjançant aquest blog: fotografies, imatges, textos…

  Com sempre, si teniu qualsevol proposta d’activitat per treballar amb els alumnes, no dubteu de compartir-la amb tots nosaltres. Feu-nos arribar les vostres propostes a 1714barcelona@cpnl.cat.

  Bona feina!

   

   

  Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.