• Taula rodona: El català, la història i la universitat

  Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, i amb motiu de la commemoració del Tricentenari i de la celebració del vintè aniversari de la Xarxa Vives d’universitats, la Universitat de Barcelona organitza un cicle de taules rodones al voltant del català, el seu paper en la història del país i de la mateixa universitat, la política lingüística de les institucions acadèmiques i la participació de la llengua en el procés d’internacionalització de la Universitat, encetat recentment. El cicle està organitzat pel Comissionat per a Multilingüisme, el Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC) i els Serveis Lingüístics de la UB.

  Per començar, el dijous 20 d’octubre, a les 18h, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB es farà la taula rodona El català, la història i la universitat. A més, més es projectarà el documental 300 anys de fidelitat a la llengua produït pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

  imatge

  La taula rodona serà presentada per Pere Quetglas, vicerector de Comunicació i Projecció, i M. Teresa Garcia Castanyer, comissionada per a Multilingüisme. També hi intervindran Agustí Alcoberro, del Departament d’Història Moderna i exdirector del Museu d’Història de Catalunya; Lídia Pons, del Departament de Filologia Catalana; Josep Murgades, del Departament de Filologia Catalana, i Toni Soler, comissari del Tricentenari, per part de l’Ajuntament de Barcelona.

  A continuació podeu consultar el full informatiu amb el programa de la taula rodona.

  TAULA RODONA 1714: el català, la història i la universitat

  Share