• Exposició: Et prenc la paraula

  Panells 1-7 (plaf 2 erroni_01L’exposició “714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula” té per finalitat mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la implantació de la monarquia absoluta borbònica i forma part de les diferents iniciatives institucionals de commemoració del Tricentenari.

  A més dels apunts històrics l’exposició incorpora continguts sociolingüístics que fomenten el respecte per totes les llengües, es posa de manifest la fidelitat dels parlants que fan servir i transmeten la llengua, així com la responsabilitat de les institucions com a garants de la seva defensa i conservació.

  Objectius

  1.- Mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la legislació i les polítiques que es van aplicar després de la derrota en diferents àmbits.  Fer conèixer la cronologia de les prohibicions.
  2.- Sensibilitzar els diferents públics sobre la necessitat de disposar d’una legislació que protegeixi les llengües: dels drets humans als drets lingüístics.
  3.- Fer evident el necessari suport i implicació dels parlants en el foment de l’ús de la llengua.
  4.- Implicar els parlants en l’ús social de la llengua. Les llengües viuen quan les fem servir. I tu, ja exerceixes els teus drets?

  Finalment, la mostra inclou un breu documental que ret homenatge a la vitalitat de Barcelona, una ciutat que ha superat les prohibicions del passat i que ha acollit la Declaració Universal de Drets Lingüístics, la capital del país i una metròpoli oberta al món.

  Per consultar la informació bàsica de l’exposició cliqueu aquí.

  Algunes imatges

  Recull de premsa Recull premsa expo 1714 29_1_14_2

  Per aconseguir una visió general d’Europa i de la societat catalana a començaments del segle XVIII us suggerim que visiteu i participeu en les diferents activitats programades: rutes, exposicions, etc.
  Més informació:  http://tricentenari.bcn.cat/ca/programa/programa

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>