• Exposició: El català demà

  Les propostes del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

  Amb les petites accions que us proposem, tothom pot contribuir a fer que el català tingui la presència pública que li correspon dins la societat catalana.
  petjada 1714

  1. Sempre que pugis parla en català: a casa, a la feina, al carrer, amb els amics… Les llengües viuen quan es parlen. Viu en català; fes que els altres també hi visquin.

  2. Ensenya i transmet la teva llengua als teus fills. Les llengües que no es transmeten no poden viure.

  3. Sempre que pugis parla en català, especialment amb aquells que l’estan aprenent. Reforça el seu aprenentatge. Anima’ls a continuar i valora el seu esforç. No excloguis ningú del català.

  4. Respecta i valora totes les llengües i fes que la llengua del país sigui respectada.

  5. Aprecia i valora totes les variants geogràfiques de la llengua. La unitat en la diversitat és com es manifesta la riquesa de les llengües.

  6. Mira d’expressar-te bé. Ets un model per als infants i per als qui l’estan aprenent. Busca la manera de parlar i escriure bé el català. I si t’equivoques, no passa res, torna a començar.

  7. Fes costat als mitjans de comunicació en català. Consumeix béns i productes etiquetats en català. Fes un consum responsable.

  8. Gaudeix de la cultura catalana: literatura, cinema, teatre, música… Coneix i fes conèixer la cultura que es fa en català.

  9. Sigues actiu/iva a les xarxes socials i fes servir sempre el català. Amb les teves accions el català creix a Internet. És així com el món ens coneixerà.

  10. Exerceix els teus drets lingüístics. Demana sempre els serveis en català. Hi tens dret.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>