• Benvinguda

  Tricentenari_color

  Us donem la benvinguda al blog del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona Consorci per a la Normalització Lingüística – de commemoració del  Tricentenari 1714 – 2014.

  La memòria històrica és impresncidible per entendre el present i construir el futur.  En paraules de Jaume Vicens Vives “… hem de saber qui hem estat i qui som si volem construir un edifici acceptable dins el gran marc de la societat occidental a la qual pertanyem per filiació directa des dels temps carolingis. […] Ai dels pobles que s’obliden d’aquestes necessàries introspeccions i no s’aturen en les grans recolzades històriques per palpar-se el cos, escoltar-se l’anima i mesurar l’encert o l’errada en la feina feta!”(1960).

  Conèixer i analitzar les conseqüències per a la llengua catalana de les legislacions posteriors a la implantació de la monarquia borbònica ens pot ajudar a entendre l’evolució sociolingüística de la llengua catalana i a avançar cap a la plena normalitat d’ús de la llengua dins la societat.

  Des d’aquest espai podreu accedir als continguts de l’exposició del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona 1714: El català ahir, avui i demà (gener de 2014) així com als materials, recursos i enllaços relacionats adreçats als tècnics de normalització lingüística, al professorat i als alumnes dels cursos de català per a adults.

  Esperem que aquest blog us sigui útil i us animen a fer-nos arribar les vostres opinions i suggeriments, així com a fer-ne difusió.

  Bona feina!

  Equip del Tricentenari

  Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>