• Recursos per al professorat

  En aquesta pàgina hem recollit la documentació i els recursos disponibles en línia per treballar a l’aula la Guerra de Successió i les conseqüències que se’n deriven per a la llengua catalana.

  recursosComencem amb un recull de recursos classificats segons si són d’interès general, o si tracten aspectes d’història, de la llengua catalana o dels drets lingüístics. A la primera columna de l’esquerra hi trobareu l’enllaç, a continuació una breu descripció del contingut, a la següent columna els apartats dins el lloc web d’interès per a l’activitat docent  i a l’última columna, una breu relació de la informació i documentació que hi trobareu.

  Llista general de recursos – Tricentenari 1714

  El contingut de la selecció de recursos el trobareu també ordenat per nivells: bàsic, elemental, intermedi, suficiència i superior. En aquest cas, els recursos estan classificats segons la seva idoneïtat per a cada nivell i s’hi ha afegit una columna amb una breu orientació del tipus d’activitats que es poden dur a terme per a cada nivell.

  Llista de recursos per al nivell bàsic – Tricentenari 1714

  Llista de recursos per al nivell elemental  – Tricentenari 1714

  Llista de recursos per al nivell intermedi – Tricentenari 1714

  Llista de recursos per al nivell de suficiència- Tricentenari 1714

  Llista de recursos per al nivell superior – Tricentenari 1714

  Ampliem el llistat de recursos disponibles amb un recull de recursos àudio i vídeo que podeu trobar a la xarxa. En aquest llistat trobareu el nom del recurs i l’enllaç al web, la durada, el tipus de text -àudio o vídeo- i una breu indicació del contingut, el web on pertany el recurs i una recomanació del nivell. Volem destacar especialment els capítols del programa En guàrdia! de Catalunya Ràdio. Cada capítol té una durada de gairebé una hora. Per facilitar la feina, trobareu en un document adjunt la seqüenciació per minuts del programa amb una breu explicació dels temes que es tracten en cada capítol.

  Llistat de recursos en format d’àudio i vídeo

  A continuació també teniu a la vostra disposició uns resums dels fets de 1714 adaptats al nivell dels cursos. Així abans de començar qualsevol activitat didàctica sobre el Tricentenari del 1714 podeu contextualitzar els fets històrics a través d’aquests resums.

  Els fets de 1714 – nivell Bàsic 1 (en present històric)

  Els fets de 1714 – nivells Bàsic i Elemental

  Els fets de 1714 – nivells Intermedi, Suficiència i Superior

  També volem destacar que teniu a la vostra disposició el material didàctic que ha preparat l’Ajuntament de Barcelona, de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya, per commemorar el Tricentenari. Això sí, es tracta d’un recurs orientat a l’educació primària, secundària i el batxillerat. Són uns materials preparats per treballar el context històric, social i cultural d’inicis del segle XVIII en l’entorn del barri de la Ribera, mitjançant propostes de treball dins i fora de l’aula. Si hi voleu accedir, només heu de clicar aquí i donar-vos d’alta com a usuaris.

  Material didàctic ja disponible al web Tricentenari BCN

  A continuació us adjuntem la Fitxa de recompte d’activitats de 1714. Aquesta fitxa l’ha d’omplir el professor/a cada vegada que faci alguna activitat relacionada amb el 1714, ja sigui de nova creació o aprofitant els recursos i activitats ja existents. La fitxa s’ha de fer arribar a la delegada corresponent.

  Fitxa de recompte d’activitats de 1714

  En cas que prepareu alguna activitat de nova creació, recordeu que ens heu d’enviar la Fitxa d’activitats didàctiques corresponent a la vostra proposta i que teniu disponible a continuació. Ens la podeu enviar a l’adreça 1714barcelona@cpnl.cat i nosaltres la penjarem al blog perquè tothom hi pugui tenir accés.

  Fitxa buida d’activitats didàctiques

  I si coneixeu o trobeu altres recursos, o ens voleu fer suggeriments, comentaris, etc., us agrairem que ens els feu arribar a 1714barcelona@cpnl.cat.

  Bona feina!

   

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>