• A la feina, cap broma

  Escrit per el 08 de març del 2012 a les 14:14 a: Intermedi 3

  A la feina, cap broma!

  La unitat 1 de l’Intermedi 3 té aquest bonic títol. D’entrada podríem pensar que se’ns demana que no fem bromes a la feina i que estiguem ben seriosos i serioses. Tenint en compte que, si tenim la sort de treballar, ens passem força hores a la feina, no riure en algun moment seria massa dur!

  Com ja sabeu, perquè fa dies que en parlem, l’eslogan “A la feina, cap broma” es refereix a la necessitat de seguir les normes de seguretat i higiene en el treball. Mireu-vos aquest anunci que va fer la Generalitat i deixeu els vostres comentaris. Són efectives aquestes campanyes? Qui ha de vigilar més, l’empresari o el treballador? I tot allò que vulgueu comentar…

  Clica aquí per veure el vídeo.

4 comentaris

 1. Àngels Bros

  13 març 12
  0.48 h #

  La necessitat de seguir les normes de seguretat i higiene en el treball no ens afecta únicament a nosaltres mateixos sinó també als nostres companys i a la pròpia empresa. Per tant l’eslogan “Ala feina cap broma”, em sembla positiu, ampli i correcte, ja que va més enllà del que tradicionalment es pensa.

  La prevenció dels accidents és tant responsabilitat de l’empresari com del treballador. Ambdós en son responsables. El primer ha de posar el medis adients relatius a la prevenció i els segons, els treballadors, la voluntat d’utilització dels mateixos.

  Sense aquesta complicitat (empresari i treballadors), l’efectivitat d’aquestes campanyes fetes per la Generalitat, es en primer lloc estèril a nivell d’empresa i en segon lloc implica un malbaratament dels fons públics.

 2. Roser Mata

  13 març 12
  16.50 h #

  Estic totalment de acord. Trobo bé aquesta campanya de la Generalitat per concienciar treballadors i empresaris, tot i que a la pràctica reconec que encara ens costa molt de portar a terme. Som animals de costums i consevol canvi soposa un gran esforç. Crec que val la pena canviar els hàbits, sobretot si l’empresari posa els mitjans.

 3. Antonia Soriano

  15 març 12
  18.25 h #

  Està molt bé aquest vídeo. Jo treballo en el sector de la
  construcció, que és un dels que tenen més riscos d’ accidents laborals: Penso que hem avançat molt, en aquest tema, però encara ens queda molt a fer. Ens hem de conscienciar tots, els empresaris, de posar els mitjans i els treballadors, de fer-los servir, perquè de vegades pensen que per una vegada que no et posis el cinturó, l’arnès, les ulleres, el casc, etc., no passa res i aquesta vegada pot ser de la que t’hagis de penedir tota la vida.

  Per això, con diu l’eslògan, A LA FEINA, CAP RISC.

 4. Maricruz

  22 març 12
  11.10 h #

  Tot el que suposi seguretat i evitar accidents laborals em sembla bé, informació i concienciació, és el que cal, per a que treballadors i empresaris prenguin conciència envers aquest tema. El cost econòmic que provoquen aquest accidents és molt elevat i sobrepassa de llarg el cost de prevenció.
  Un tema pendent són les enfermetats laborals, ja soposan un cost moñt elevat a les empreses i un dificultat molt grand de demostrar-ho per part del treballador

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova