• Fora de l’aula de Sant Jordi

  Escrit per el 12 d'abril del 2012 a les 10:54 a: Elemental 1, Elemental 2, Fora de l'aula, General

  A la unitat 4 parlarem de la televisió pública.

  Exercici 1

  Durant el proper cap de setmana, mira’t la graella de la programació de TV3, del Canal 33 o de Canal Blau i escull dos tipus de programes diferents que puguis mirar tranquil·lament.

  Després d’haver-los vist, copia aquesta graella a la teva llibreta i emplena-la:

  Nom del programa Canal Dia i hora d’emissió M’ha agradat? Per què?
  Molt,bastant,

  només una mica o gens?

  Molt,bastant,

  només una mica o gens?

  Exercici 2

  On seràs la diada de Sant Jordi? Penses anar a comprar cap llibre o cap rosa? Si t’agrada la festa dels llibres, de les roses, de l’amor i de l’eclosió de la primavera, atura’t en una de les paradetes que hi haurà escampades per tot el país i demana per algun llibre que t’agradaria comprar en català o pregunta el preu de les roses. Si no portes diners o no et ve de gust, no cal que facis finalment la compra.

  De tota manera, prepara’t igualment què diràs quan hi vagis. I recorda, sobretot, de començar saludant en català.

  • Com saludaré?
  •  Què demanaré? Com preguntaré el preu?
  •  Com diré si m’ho quedo o no m’ho quedo?
  •  Com m’acomiadaré?

  Escriu un comentari per explicar com t’ha anat l’experiència.

   

9 comentaris

 1. E1 V.G felipe fernández

  22 abr. 12
  18.54 h #

  Hola a tots
  Referent al comentari de demanar la rossa en Catalá no tinc cap problema, jo fa un temps quan vaig de comanda tot els demano en Catalá.
  Una salutaciò Felip

 2. E2 VG Alexander Mondragón

  23 abr. 12
  9.53 h #

  he caminat per la rambla de Barcelona, tota la gent l he vist molt alegre es no nota un bon ambient, és un dia molt especial que només es viu a Catalunya. No he comprat res però he preguntat preus i gaudit del dia a la Rambla.

 3. E1 VG ANA LOZANO

  23 abr. 12
  15.59 h #

  Hola companys i companyes.Jo no he pogut veure la tele aquest cap de setmana per que he estat fora.
  I referent a la fira de Sant Jordi, aquesta tarda aniré a comprar un llibre per el meu marit i ho faré a català.Ja tinc pensat com ho farè.Segú que em sortirà bé.
  Una salutació.

 4. mª fatima ruiz gomez E1 VG

  23 abr. 12
  19.35 h #

  he passejat per vilanova , hi havia molta gent ha sigut molt bonic.
  he comprat un llibre i m´he anar molt bè no he tingut cap problema.

  el diumenge va veure el programa de tv3 apm,es entretingut .
  I el canal 33 karakia m´agrada per coneixe altres culturas ahir va ser de
  mexic

 5. E1 VG Giovanna

  24 abr. 12
  12.16 h #

  Hola a tothom,
  ahir vaig anar a la Rambla de Vilanova per veure els parades de Sant Jordi, estava molt concurreguda, vaig preguntar per un llibre molt antic i vaig parlar amb el venedor sobre els soterranis que hi ha en Vilanova, me va explicar la seva teoria que ja us explicaré en la classe si hi ha temps i interès.
  També he preguntado per las roses que havía molta varietat i el preu, tot va anar molt be, fins ará

 6. NATALIA

  24 abr. 12
  14.12 h #

  hola a tots
  en tot el dia de ahir no me van regalar la rosa fins a la nit ,
  tenia un cabreix del quintze ,jo vaig anar a la mulassa i vaig comprar en llibre del autor JOAN MAS I VIVES
  tracta de tres amics de la infantesa com s´ha desemvolupat la vida de casdascu emocional i profesionalment.
  vaig parlar tota la estona en catala i molt be , mágradat molt.
  l´he fet mijor que ´ho esperaba,

 7. Tobalina E1 VNG

  24 abr. 12
  17.08 h #

  Aquest cap de setmana he vist a TV3 el G. P. de formula 1 de Bahrain, m’agrada, com visió és avorrit, però el seu llenguatge és molt variat i els entenc molt bé. Tambié he vist el telenotícies migdia, com cada dia, m’agrada escoltar les notícies d’aqui, encara que tambié m’agrada escoltar les notícies de la resta d’Espanya.
  El dia de Sant Jordi, vaig anar a comprar la rosa al mateix lloc de tots els any, li vaig parlar en català i em vaig trobar la mes de bé i vaig agafar la que més m’agradava

 8. Mari

  02 maig 12
  20.23 h #

  Vaig anar a la rambla de Vilaniva ,dues vagades primer amb els mestres i els nens de l´escola de la meva filla.A la tada amb la meva familia ve comprar quatre llibres , Per mi cap,per les fillas una col-lecció de memorias ,d´Idhún ,altra On els arbres cantén, les llums de setembre.Ho vaig di tot amb Catalá ho demano sempre amb catála.

 9. Mari E2 vng

  02 maig 12
  20.36 h #

  elemental 2 Mari

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova