• El cant dels ocells

  Escrit per el 16 de maig del 2012 a les 12:18 a: Activitats del CNL, General, Pau Casals, Voluntariat per la llengua

   

  El cant dels ocells és una cançó popular catalana d’autor desconegut. Pau Casals la va popularitzar i per això hi ha moltes persones que creuen que ell n’és l’autor. El Mestre s’estimava tant aquesta peça que en el seu discurs a l’ONU va dir: “Ara tocaré una melodia del folklore català titulada El cant dels ocells. Els ocells, quan són al cel, van cantant per l’espai: Pau!, pau!, pau! I és una melodia que Bach i Beethoven i tots els grans haurien admirat i estimat. I, a més, neix de l’ànima del meu poble, Catalunya.”

  Regaleu-vos un temps escoltant aquesta melodia i si voleu atreviu-vos a cantar-la. Si cliqueu aquí trobareu la lletra (aquesta és la versió llarga!). Meravelleu-vos també amb tots els ocells que s’hi esmenten.

3 comentaris

 1. marta

  24 maig 12
  19.07 h #

  El cant dels ocells és una canço que siguis on siguis ens recorda
  “CATALUNYA”. A més a més t’hi fa interactuar amb molta il.lusió amb altres persones. I,així, poder compartir la teva cultura i la teva identitat.
  Finalment, per mi és emoció pura…

 2. Àngels Bros

  02 juny 12
  13.49 h #

  A la Marta per la companyia que em donen les seves paraules, amb tot el meu afecte.

  Hi ha personatges, que mereixen tot el reconeixement del món. En Pau Casals n’és un exemple.

  Amb motiu del 25è aniversari de les Nacions Unides, U-Thant el seu Secretari General, va encarregar la composició del “Himne de les Nacions Unides” a Pau Casals i la lletra a Wystan Hugh Auden (el gran poeta de llengua anglesa que havia lluitat durant la nostra Guerra Civil amb les Brigades Internacionals, es a dir a favor de la República).

  El 24 d’octubre de 1971, Pau Casals amb 94 anys va dirigir l’himne a les Nacions Unides. Durant l’acte, en reconeixement a la seva trajectòria humanitària, va rebre la Medalla de la Pau (ell mateix es deia PAU). Posteriorment en agraïment a aquesta distinció, va fer el discurs: “I am a Catalan….” (en català i anglès). Va ser la primera vegada que es feia servir el català a l’assemblea general de l’ONU. Finalment va interpretar “El cant dels ocells”.

  L’Himne de les Nacions Unides i l’acte van fer història, i la premsa internacional en va fer un gran ressó, però quest fet cultural de primer ordre va ser silenciat pel franquisme. Malgrat tot i ser editat per Alexander Broude Inc. de Nova York, no s’ha tornat a fer cap mes interpretació i roman incomprensiblement sense ser declarat l’Himne oficial de l’ONU.

  El 11 de novembre del 2011 el Parlament de Catalunya va acordar instar al Govern espanyol a fer els tràmits pertinents perquè inicien els tràmits perquè l’ONU reconegui aquest himne amb música de Pau Casals com a l’himne oficial de l’organització.

  La Fundació Pau Casals ha demanat l’oficialitat de l’himne en diverses ocasions .

  Àngels

 3. Àngels Bros

  02 juny 12
  17.59 h #

  Per a tots els alumnes de català adjunto el link de l’Himne de les Nacions Unides, també anomenat l’Himne de la Pau de Pau Casals i la Lletra: d’en W. H. Auden

  L’HIMNE

  http://www.youtube.com/watch?v=MBjIlHPwQZM

  LA LLETRA

  Eagerly, musician.
  Sweep your string,
  So we may sing.
  Elated, optative,
  Our several voices
  Interblending,
  Playfully contending,
  Not interfering
  But co-inhering,
  For all within
  The cincture
  of the sound,
  Is holy ground
  Where all are brothers,
  None faceless Others,
  et mortals
  beware Of words,
  for With words we lie,
  Can say peace
  When we mean war,
  Foul thought speak-fair
  And promise falsely,
  But song is true:
  Let music for peace
  Be the paradigm,
  For peace means
  to change At
  the right time,
  as the World-Clock
  Goes Tick-and Tock.
  So may the story
  Of our human city
  Presently move
  Like music, when
  Begotten notes
  New notes beget
  Making the flowing
  Of time a growing
  Till what it could be,
  At last it is,
  Where even sadness
  Is a form of gladness,
  Where fate is freedom,
  Grace and Surprise.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català descripció dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 emocions Espriu Estellés expressió escrita feina Fora de l'aula gramàtica haiku Intermedi 1 Intermedi 3 lectura lectures linguofília llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sau Sigues viu viatges vilanova