• Fora de l’aula a l’estiu

  Escrit per el 30 de Juny del 2012 a les 0:00 a: Fora de l'aula, General

  Els dies a l’estiu són interminables, però no ens sap gens de greu. Tindrem temps per a una infinitat de coses! Recordeu que la pausa que fareu en el vostre aprenentatge de català és només formal, perquè vivint al país en què es parla la llengua que apreneu hi podeu estar contínuament en contacte. La podeu sentir al carrer, la podeu practicar amb coneguts o desconeguts i, d’aquesta manera, incorporar-la a poc a poc a les vostres activitats quotidianes.

  Durant el trimestre de la calor, ens agradaria que continuéssiu avançant en l’adquisició de les habilitats que practiqueu a les aules: entendre, parlar, llegir i, si pot ser, escriure.

  Us hem explicat que durant abril i maig hem estat treballant  amb 14 supermercats de la ciutat en una campanya que hem batejat amb l’eslògan “A qui li toca?”. Els treballadors d’aquests establiments estan preparats per atendre en català les persones que utilitzin aquesta llengua quan hi vagin a comprar. També saben que alguns de vosaltres esteu iniciant el vostre procés d’aprenentatge i els hem animat a facilitar-vos aquest camí.

  Per això, esperem que ens expliqueu quan ens veiem al mes de setembre o, millor encara, en aquest mateix espai com han funcionat les converses que heu mantingut en català quan hagueu anat a comprar a algun dels supermercats adherits a la campanya:

  Bon Preu – Rambla de la Pau, 34-36

  Bon Preu – C. de Josep Coroleu, 52

  Condis – C. del Jardí, 69-71

  Condis – Pl. de Soler i Carbonell, 26-29

  Condis – Av. del Garraf, 21-23

  Condis/Mar Blau – C. del Doctor Zamenhof, 28

  Condis/Mar Blau – C. de Balmes, 33

  HiperSimply – C. de la Piera, 13

  JR Supermercats – C. del Vapor, 20

  JR Supermercats – C. de l’Aigua, 97

  JR Supermercats – C. del Gas, 1-3

  JR Supermercats – C. de les Casernes, 26-28

  JR Supermercats – C. de Menéndez y Pelayo, 11

  JR Supermercats – Passeig Marítim, 92-93

  El compromís d’aquestes empreses és, en definitiva, fer efectiu el dret dels ciutadans a ser atesos en la llengua oficial que triïn i, per tant, millorar la satisfacció dels seus clients. Ara només cal que, quan us vingui de gust, proveu vosaltres d’anar-hi a comprar en català amb normalitat encara que potser us costi una mica.

  Bon estiu i bones compres!

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Manolil: M’ha encantat aquest vídeo. Crec que el format en forma d’història amb les dues noies amb el...
 • I1 VNG Ana Lúcia: M’he quedat enamorada per aquest vídeo, ja que mostra llocs on cada racó del camí et convida...
 • I1 VNG Mercè Puig: Versió correcta del comentari: Hem sabut mostrar …
 • I1 VNG Rosa Maria Giner: M’encanta aquest film, el vaig veure fa temps per primera vegada i va ser font...
 • I1 VNG Oskar Alvaro: M’ha agradat molt, és un vídeo que mostra part de la diversitat d’alguns llocs...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català descripció dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 emocions Espriu Estellés expressió escrita feina Fora de l'aula gramàtica haiku Intermedi 1 Intermedi 3 lectura lectures linguofília llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sau Sigues viu viatges vilanova