• Espriu i Estellés, constructors de sentiments

  Escrit per el 17 de març del 2013 a les 15:22 a: Any Espriu, Intermedi 1, Intermedi 2, Intermedi 3, Vilanova

  Ja s’ha començat a filtrar a les aules en algun moment o altre el record d’Espriu i, fins i tot, hem tastat algun petit bocí de la seva obra. A l’Intermedi 3 llegirem un poema cada dia. De moment, ja hem sentit, en boca del Carsten, el poema XLVI de La pell de brau. També lInici de càntic en el temple declamat per la Montserrat. Esperem els versos de Les roses recordades a càrrec de la Sonia.

  Alternarem els poemes de l’Espriu amb poemes de Vicent Andrés Estellés, de qui commemorem el vintè aniversari de la seva mort. El Juanma ens oferirà Res no m’agrada tant d’Horacianes i la Sílvia ens llegirà, amb el seu accent valencià, un fragment de L’amant de tota la vida.

  Si tenim més elements per copsar què ens volen dir els autors de poesia a través de les seves paraules tan mesurades i tan expressives, gaudirem amb una intensitat diferent de la lectura d’aquests textos.

  D’entrada, us proposo que us escolteu els vuit minutets que dura aquest capítol de Tons: Poesia per cantar. La periodista Sílvia Cóppulo està imponent llegint “Perquè un dia torni la cançó a Sinera” de Salvador Espriu. No us n’esteu, d’escoltar-lo!

  Entrevista a Salvado

  Ara digueu: què us han semblat aquestes primeres lectures?

41 comentaris

 1. mª fatima ruiz Intermedi1 vgn

  10 març 13
  16.53 h #

  aquest poemas son molt bonic plens de sentiments, m´he propusar llegir mes poemas de espriu

 2. yanilce intermidi 1 VG

  11 març 13
  12.54 h #

  Poemes preciosos escrits amb molt sentiments i reflexió dins d’una nostálgia d’agraíment.

 3. I3vngJosep

  11 març 13
  17.55 h #

  Crec que en la poesia, si agafes, més o menys, el missatge des del principi, pot ser que entenguis el que vol dir l’autor i li trobis un sentit a les seves paraules, el mateix que passa amb la pintura, de vegades quan es mira un quadre de qualsevol artista molt reconegut (Mirò, Picasso, Dalì, etc.) i no trobes el sentit que l’artista ha volgut plasmar en ell, ja després quan un expert et comenta aquest missatge, llavors ja ho veus d’una altra manera i és quan t’atreveixes a fer comentaris sobre l’obra.
  Per això penso que tota la poesia tè el seu valor i el seu misteri, només falta saber-ho trobar.
  ¡¡¡ FAREM AQUEST ESFORÇ !!!!

  1. ttort

   12 març 13
   9.35 h #

   Sense esforç aconseguiríem ben poques coses. En algunes ocasions, potser la poesia pot semblar un codi indesxifrable, però hi ha poemes per a diferents gustos i aconseguir l’habilitat de trobar el sentit més amagat de les paraules ens pot reportar tants beneficis!

 4. M Carmen P Intermedi 1 VG

  11 març 13
  20.04 h #

  Els poemas d´Espriu tenen molts sentiments, i cantats m´agradan molt.
  Alguns poemas s´han llegir moltes vegades per entendrels bé.

 5. ANTONIA I 1 VG

  12 març 13
  13.12 h #

  He llegit alguns poemas i ma’n agradat molt. Es un escriptor sensible, nostalgic i enamorat de la natura. He escoltat les dues versions de la cançó, i m’agradat mes com la canta Raimon, la lletra s’enten perfectament.
  Hestic llegin el llibre “LAIA”. M’agrada però, em costa molt entendrel, utilitza unes paraules que jo mai he escoltat. ahure de llegirlo mes d’una vagada.

 6. I3 VGN MONTSE

  13 març 13
  19.14 h #

  Es interessant que en aquest curs llegim poesia, es una manera d’expressar sentiments molt dolça però a vegades dura i aquesta combinació es fantàstica,, tot i que a mi m’agrada més la prosa.

 7. Elena Barrera Intermedi 1VNG

  13 març 13
  22.08 h #

  Despres de llegir aquet poema i uns quants mès ,escoltar-lo musicat i llegirlo al menyns 10 vegades,he aconseguit entendre-ho. Est clar que l’Espriu és un poeta nostalgic i reivindicatiu ,arrelat a la seva terra i al seu poble ,als records de l’ infantesa i per damunt de tot molt influït per totes les desgracies que van passar en la seva familía. La mort est molt present en la seva obra.
  Hauré de llegir-lo mes perqué per a mi era totalment desconegut, peró em sebla interesant.

 8. Hola a tots
  Dir-vos amb sinceritat que coneixia el Poeta i Dramaturg Salvador Espriu molt superficialment Aquests dies amb motiu del seu centenari, he tingut l’oportunitat d’investigar en la seva obra.
  Em sembla una obra interessant i prolifera, un lluitador per la seva lllengua com aixi queda de manifest. A nivell personal crec que va ser una persona que li va tucar viure una època complicat per als catalans que pensaven i creien en el seu pais, també estudiant la seva vida va ser una mica complicat a nivell emocionat, la morts de familiars, amics i malalties pròpias. El que compta és el seu llegat que és molt important pera les noves generacions.
  Jo personalment en quedo amb la obra la Pell de Brau de 1.960 és la que més m’agrada.
  Fins al dimar

 9. E2 VG Mª José Piña

  20 març 13
  15.42 h #

  La poesía m’agradat sempre. Aquet autor no el conexia. L’actuacio de la Silvia es espectacular amb la seva veu

 10. Hola
  . Després d’escoltar diverses vegadas ( He mirat aquesta terra ). Per Raimon i Silvia Perez Cruz i el gitarrista Toti Soler, em quedo amb la Silvia fa una interpretació perfecta, i a més canta molt bé.
  Raimon me agrada molt però en aquesta poesia per el meu gust no està molt posat. De totas maneras els dos ho fan molt bé. Però per a mi la Silvia millor.
  Salut

 11. ABRAHAM TORRES

  23 març 13
  4.09 h #

  Hola, m’han agradat molt les poesies dels meus companys de classe, ho han fet molt bé. En aquesta era de tecnologia en què vivim és importantíssim donar-li un valor a la comunicació mitjançant mitjans que sempre s’han utilitzat i que hem de seguir que siguin actius, com la poesia, la música i les cartes.Si us hi fixeu una cançó bona no deixa de ser un poema musicat, o al contrari un poema amb una música bona darrera és la bomba.

  1. ttort

   23 març 13
   14.19 h #

   La celebració del Dia Mundial de la Poesia va ser bonica perquè era un acte fet entre molta gent, casolà. Els companys estaven pendents de com ho fèieu els rapsodes i tot plegat va resultar emotiu i bonic.

   M’ha agradat el teu comentari i estic d’acord amb tu que hi ha coses que no haurien de perdre mai el valor que han tingut fins ara.

 12. I3 VGN MONTSE

  25 març 13
  12.36 h #

  Hola,,, només vull dir una cosa, el acte que vàrem fer al Orfeó Vilanovi, va ser molt emotiu, a mi la poesia no m’agrada gaire, però escoltar recitar als meus companys i desprès sentir com feien l’explicació de las mateixes, em va agrada molt…. gràcies per fer-nos gaudir de moments com aquest.

  1. ttort

   25 març 13
   20.31 h #

   Estic emocionada de veure que us hem inoculat amor per la poesia! Ja us vaig pronosticar que algun dia passaria, això. 😉

 13. I2 VG María

  02 abr. 13
  18.05 h #

  En el primer poema, L’amant de tota la vida, el poeta parla del seu amor, l’espera i estava segur que ella vindria, tenia totes les coses a punt.
  En el segon poema canvia el to. Hi ha més metàfores. Parla de les estacions del temps, fins hi ha frases fetes ,per exemple, “un desembre plujos i abril florit”.
  El poema de” POST-MORTEM” jo crec que parla de l’amor. El dedica a la seva amada. Li demana que torni amb ell, que li perdonarà tot el que li ha fet, per viure tot allò que no han viscut.
  Per tant, el sentiment que em provoca és de penediment i perdó.

 14. I1 VF Rosa

  02 abr. 13
  18.08 h #

  En l’amant de tota la vida

  la 1ª part vol dir una declaració d’amor a l’altre persona

  la 2ª part vol dir a qualsevol moment sent un amor profund cap a l’altre persona, es tracta d’una persona humanitària, sent amor per totes les coses ,les cuida les estima.

 15. I1 VF Michele

  02 abr. 13
  18.11 h #

  Respecte al primer poema (L’amant de tota la vida), crec que la primera part descriu un amor més sagrat o diguem, oficial, com que el poeta vol preparar-ho tot per la seva vinguda, deixant-ho tot perfecte.
  Al contrari, a la segona part, ens parla d’un sentiment incontrolable, incontenible, com la pluja, l’amor agafa una connotació molt més salvatge, més visceral.
  Crec que l’autor volia ensenyar-nos dues cares de l’amor així com de la natura humana:
  el sagrat i el profà, l’ordre i el caos, el futur i el passat, l’espera i la celebració.
  Aquest poema m’ha agradat bastant, té ritme i intensitat.

  Al segon poema, Post-mortem, perquè ja s’ha mort, quan es va acabar la relació amb la dona estimada
  a la qual suplica perquè torni i li retorni la vida amb una carícia.
  Sincerament em sembla una mica patètic cercar solució a la soledat tornant al passat.

 16. I2 VG Montse

  02 abr. 13
  18.14 h #

  L ‘amant de tota la vida està molt clar: és un cant a la vida i una declaració a l’amor a la teva parella.
  Post-Morten és un poema que s’escriu a la parella quan ja es morta i s’adona de moltes coses que podria haver fet i no va fer, en aquell moment viu del seu record.

 17. I2 VG Quafamily

  02 abr. 13
  18.18 h #

  Començant per primer poema “L’amant de tota la vida”, penso que compara l’amor amb la primavera, l’estàs esperant, serà meravellós, obres el teu cor a una pàgina desconeguda i a la vegada esperada, com quant ets a l’hivern i desitges que arribi la primavera.
  En la segona part ja ets més realista, no sempre fa bon temps, ara plou, ara fa vent , ara hi ha un entrebanc, però com passa a la primavera, sempre darrere ve l’estiu, tot i que faci mal temps .

  En el segon poema (Post-mortem) l’autor veu la vida i les coses quan ja han passat, que fàcil seria si jo hagués fet o hagués actuat d’una manera diferent. Què faria si tingués una segona oportunitat, què hauria passat si sabéssim el futur.

  Aquest poeta valencià utilitza tant paraules dalt nivell com dites catalanes, es nota molt el valencià, sobretot en el segon poema.

  M’ha agradat en línies generals, però la poesia a vegades és tan oberta i amb diferent lectures que quan demanen que ha volgut dir l’autor, jo sempre penso: què he entès jo ?

 18. I1 VF Encarna

  02 abr. 13
  18.23 h #

  Respecte a la primera part del poema l’amant de tota la vida penso que es sobre que arriba la primavera, la pasqua, els vitralls i les aloses.
  Són els vidres de les esglésies i els ocells.
  I la segona part em transmet un home com molt apassionat de l’amor, enamorat.

  M’ha costat entendre moltes paraules, però m’ha agradat molt.

  El segon poema POST-MORTEM es de molta tristesa, ja que algú que s’ha mort i te una pena molt gran ara faria lo que no havia fet en sa vida.
  Crec que aquet poeta se li va morir una filla i es això la pena tan gran que te i la troba a faltar.

 19. I2 VG Assumpció

  02 abr. 13
  18.27 h #

  Al meu entendre la primera part (l’amant de tota la vida), l’expressió que dóna el poeta és l’amor a Déu, el naixement i l’arribada de la Pasqua de resurrecció .
  A la segona part, (Amor i amor quan plou), crec que l’autor expressa sentiments d’amor i passió desmesurats per una dona. Que no té res a veure amb la primera part.
  El poema de ( Post-mortem) expressa sentiments de tristesa, dolor i amor, per la mort d’una persona molt estimada, se sent que ell també s’està morint de tristesa i solitud i que sense ella no té forces per viure .
  M’ha costat molt d’entendre’ls, però el contingut dels poemes de Vicent Andrés Estellés estan plens de molt d’amor, i la llengua que fa servir és ben sovint plena de col.loquialismes, refranys i dialectalismes valencians. M’han agradat, ja que m’han transmès molts sentiments del que és la vida, l’amor i la mort.

 20. I2 VG Trini

  02 abr. 13
  18.29 h #

  L’amant de tota la vida

  A la primera estrofa l’autor expressa la immensa alegria que sent per tornar a estar enamorat. Sembla que feia temps que esperava l’arribada de l’amor i que per fi el torna a tenir.
  A la segona estrofa l’autor fa servir qualificatius seguits d’antònims per expressar que l’amor és pena i és alegria, té les seves llums i les seves ombres, i que qui estima ha de estar disposat a acceptar ambdues coses.
  I és clar, l’amor també és atracció física i passió .
  De la primera a la segona estrofa hi ha hagut un canvi de ritme: a la primera estrofa l’autor està ple d’alegria per la vinguda de l’amor esperat durant llarg temps. A la segona estrofa l’autor és molt conscient que aquest amor tard o d’hora li reportarà alguns dessabors i sembla que ho accepta amb resignació i filosofia. Aquests pensaments es devaneixen a la ment de l’autor en el moment del contacte físic amb la persona amada.

  Post-mortem

  En aquest poema sembla que l’autor ha perdut una persona estimada. Està ple de lamentacions per no haver aprofitat el temps viscut al costat de la persona perduda. Com passa molt sovint, les persones no sabem valorar el que tenim fins que no ho perdem, i això sembla que és el que li passa al autor. I d’això és del que es lamenta en tot el poema

 21. I2 VG Xavi

  02 abr. 13
  18.30 h #

  L’amant de tota la vida. Aquests poemes parlen d’amor amb retrobament,a la primavera.Que el fa feliç i li dóna inspiració per escriure poemes.Després, en la segona part,ja és com més real i més passional.Personalment no m’ha agradat i es fàcil d’entendre.
  Post-mortem.Parla de tristesa i soledat,enyora la seva estimada i vol que torni amb ell perquè se sent sol.Tampoc no m’ha agradat i també és fàcil.

 22. I2 VG Vanessa

  02 abr. 13
  18.34 h #

  Jo crec que el poema L’amant de tota la vida parla de l’amor. En la primera part l’ autor es refereix a l’amor d’ una manera entusiasta, que ho espera com amb molta ansia, perquè passa tot el dia pensant i esperant a que arribi.
  I a segona part , es refereix mes o menys a l’amor com qui espera que arribi un dia mes, perquè ja es una mica monoton i amb el temps ja te acostumas al mateix dia tras dia, i ja tens altres coses al cap.

 23. I2 VG Victòria

  02 abr. 13
  18.36 h #

  En la primera part del poema (L’amant de tota la vida), el protagonista obre la porta a l’amor després de tants temps d’espera. L’amor verdader, al qual no importa els temps que ha tingut de esperar. Amb la espera l’amor va créixer i es va fer més fort. El missatge que transmet l’autor és: “Tenia a punt, amor, totes les coses perquè sabia que vendries.”
  En la segona part l’autor ens transmet, amb tota la seguretat, el sentiment de que un amor verdader no canvia de un dia per un altre i tampoc canvia segon els temps: pluja, vent, sol, etc.
  Res ni ningú pot influir el que un amor verdader pot fer sentir a una persona: “ Plou i plou en finíssimes agulles … D’amor de cap a peus vinc amorat.”
  Crec que en la segona part el missatge que transmet l’autor es diferent, perquè de ser un persona a la espera de l’amor (en la primera part) en la segona part descriu com una persona sent i viu l’amor.

  En el poema Post-Mortem, crec que el protagonista s’està morint, però de tristesa i soledat . La persona que li donava vida no està al seu costat.

 24. I2 VG Àngels

  03 abr. 13
  13.42 h #

  L’amant de tota la vida

  En la primera part del poema sembla que el amant està esperant a la parella i la saluda a la arribada content de que hagi arribat.

  En la segona part reflecteix la alegria d’estar amb ella durant tot el temps que fora de la casa el dia ha anat canviant.

  POST-MORTEM

  Sembla un enamorat que està morint de tristor perqué ja no està amb ell la seva enamorada, en algun moment ell no li ha perdonat quelcom que ella li va fer, i ara està empenedit sol i trist, i està morint de pena per no tenir-la al seu costat, i pensa que si pogués tiraria enrera la perdonaria i faria les coses de una altra manera.

 25. I2 VG Joan

  03 abr. 13
  14.01 h #

  Per gentilesa del Joan, aquí teniu un poema musicat per Ovidi Montllor.

  Oi que té molta força? : )

  Ana

 26. I1 VF Encarnació

  03 abr. 13
  14.05 h #

  I per cortesia de l’Encarnació, aquí teniu una entrevista al nostre poeta, Vicent Andrés Estellés. Només cal que copieu o cliqueu en l’enllaç:

  http://youtu.be/ykuN5z8s-2A

  Ana

 27. I1 VF Patricia

  03 abr. 13
  14.07 h #

  L’amant de tota la vida:
  Aquest poema vol dir que la persona estimada no s’ha de buscar, s’ha esperar i aquestes línies volen expressar sentiments amagats i tot el que ha de arribar, arriba al seu moment.

  A la segona part, el poeta vol expressar que l’amor és incondional y la persona que es capaç d’oferir tot allò que el cor pot lliurar, trobarà l’amor a qualsevol moment de la seva vida.
  A les hores tan la primera part com la segona, el missatge és el mateix, l’amor és el que cadascú pot oferir amb el cor.

  Post-mortem:

  Aquest poema fa pensar que moltes vegades no valorem el que tenim al costat i ens adonem molt tard, quan no hi ha res a fer

 28. I1 VF Carla

  03 abr. 13
  14.11 h #

  L`AMANT DE TOTA LA VIDA
  1ra. part del poema.

  Crec que el poeta es refereix a un home que esta esperant la seva amant. Ella ha vingut i ell es sent molt enamorat d`ella

  2na part.
  Parla que l`amor ho es tot, el dia, la nit.. que pot donar-t`ho tot i prendre`t tot

  POST-MORTEM
  Parla d`un home que se esta morint d`amor per la seva amant que es veu que li ha deixat i ell vol que torni novament al seu costat

 29. I1 VF Macu

  03 abr. 13
  14.13 h #

  Crec que el poeta, a la primera part de l’Amant de tota la vida, ens expressa l’esperança de l’amant en la ràpida arribada de la persona estimada. L’alegria de la trobada, de l’amor.
  La segona part és un al•legat a l’amor, al lliurament sense límits a la persona estimada, un amor amb moments de llums, però també amb moments de dolor. Aquesta part té un to més trist que la primera.

  El poema Post-mortem, expressa el dolor immens de qui ha perdut a la persona estimada, un sentiment de solitud, de nostàlgia pel que no es va viure i de voler recuperar el temps perdut.

  M’han agradat els poemes i no m’ha resultat molt difícil entendre’ls. Encara que la veritat és que a mi m’agrada més la narrativa que la poesia. Però entenc que per expressar sentiments la poesia és millor.

 30. I1 VF Encarnació

  03 abr. 13
  14.22 h #

  A la primera part, penso que parla del començament de
  l’amor, de la primera etapa. El poeta desitja la seva arribada ,per fer les coses normals de la vida. És un amor romàntic , de primavera, de flors i de desitg.

  La segona part del poema és un amor de temps ha passar per la
  plouxa, ha madurat en el tems,no es tan romàntic, encara
  manté el desig i la flama del principi.
  I es que el amor veritable perdura per sempre més.
  Suposo que es un poema per la seva dona.
  Es un bonic poema mol descritiu i realista.
  Despertat els meus propis recors.

 31. I1 VF Àngel

  03 abr. 13
  14.23 h #

  L’AMANT DE TOTA LA VIDA

  Parla de l’amor de com es preparan l’ ànima i els sentits per rebre’l i de com el sent i el viu.
  A la segona part del poema, el Poeta, sent l’amor com un dolor de donar i rebre ,lligat també ,a un fort desig sexual.

  POST MORTEM

  El poeta parla de l’enyor que sent per la pèrdua del seu amor. També sembla lligar-ho a la idea de
  la mort, entesa com el final de tot el que s’ha estimat a la vida.

 32. I2 VG Isabel

  03 abr. 13
  14.26 h #

  La primera part parla de l´enamorament ,de l´amor, de quan coneixes a la persona idònia i saps que vols casarte amb ella,suposo que quan diu vitralls , ocells , etc està fent referència a l´església i esperant pel seu casament .
  La segona part comenta tots els anys compartits ,les coses bones ,les dolentes ,els problemes de tota una vida junts ,un al
  costat de l´altre donan-se força i ànims.
  Post-Mortem, que com diu la paraula, és quan un de la parella mort i l´altre ha de conviure amb la tristesa, la soletat i el sentiment de perdua a una edat avantçada.
  M´ha agradat molt perquè he vist hi he vist als meus pares reflectits.

 33. I1 VF Encarnació

  03 abr. 13
  14.28 h #

  Post-MORTEM
  Es el poema d’un condemnat ha mort, es el tristes
  pensament d’une persona en una malaltia terminal .
  Comcient de que s’en va ,al món del silenci ,hi voldria atura
  el temp s’hi no per sempre ,T’en sol un poc més ,podria
  gaudiu de una formar intensa i diferent de tot l’ho que
  estima,es valora tots els detall,perquè sab ,que es el final.
  Els meu sentiment es de tristesa ,tant per quel es mort,com
  per que viu.

 34. I1 VF Lucy

  03 abr. 13
  14.34 h #

  “L’amant de tota la vida” és una poesia sobre l’evolució de un amor entre amants; el començament amb tota la il•lusió i emoció de l’amor nou i a poc a poc, el desenvolupament en “el dia a dia”, l’ordinari. És com l’autor que encara té molta il•lusió per la seva parella que va perdre.
  Em sembla que l’autor esta trist i una mica synical, fins i tot egoista, però també reconec els canvis entre una parella després de molt temps. La llengua i l’estil que usa és metaforic i per aixo, a vegades em costa entendre-la però en general, si.
  Hauria de dir que no m’agrada gaire i tinc ganes a dir-li “culpa de qui?” El poema per mi és com una discusió però només amb una veu, un costat i no tinc confiança en lo que m’ha explicat.
  En contrast, l’altre poesia, “Post-Mortem” és molt més directe, sense metafors i més literal. Parla dels ultims moments de una vida amb la por i la desesperació.
  Per mi, puc entendre-la més instinctivament que l’altre, però també notava unes terminacións d’algunes paraules una mica estranyes. Pensava que algu s’ha equivocat amb el teclat però el meu marit m’ha explicat que és valencià!

 35. I1VF Fina

  03 abr. 13
  14.35 h #

  Amant de tota la vida,
  Amor i amor cuan plou i fa sol ,amor quan és de dia o ès de nit.
  se l´estíma a totas horas.Provoca una mena de nostalgia ´d´amor i desesperació per tornarse ha trobar.

  Post-mortem,
  Provoca nostagia, añoransa, soledat i tristesa.

 36. I2VG Marga

  03 abr. 13
  14.39 h #

  L’amant de tota la vida
  1) És un amant, preparant l’arribada del seu amor, que està desitjant tenir-la al seu costat.
  2) Si, el canvi és que li explica les ganes que tenia de retrovar-se i l’amor que sent per ella.

  POST-MORTEM
  3) Parla de l’amor, de un amor que s’ha acabat. Per recuperar-lo, canviaria, intentaria compendre’l i faria el que li demanès per tornar a tenir l’amor al seu costat.

 37. I2 VG Irene

  03 abr. 13
  14.44 h #

  L’ AMANT DE TOTA LA VIDA
  Jo crec que el poeta expressa el amor a Jesús , reflectit amb la Pasqua
  A la segona part, (Amor i amor quan plou…), el to és diferent. Ara, l’autor parla del amor de una dona. El canvi que hi ha hagut es que la dona es a la terra i Deu no.
  POST-MORTEM
  El poeta parla de dues coses, de la mort i l’amor de la vida, fa una recopilació dels dies viscuts.
  M’han agradat, però m’ha costat d’en tendre, ja que el poeta escriu amb paraules molt difícils.

 38. I1 VF Roser

  03 abr. 13
  14.46 h #

  AMANT DE TOTA LA VIDA

  El poeta vol expresar l’esclat de la primavera, perque sabia que vindrie i amb ella l’amor.

  De la 2ª part , vol parlarnos de la tardor y la pluja.

  Penso que de totes dues parts no hi ha agut canvis, perque en tots parle de l’amor.

  POST-MORTEM
  Aquesta poesia parla de la mort , de l’amor i la tristor quan parla de la seva amant.

  La lectura d’aquet poema amb dona un sentiment de tristor i anyorament.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova