• Què em demano per Sant Jordi?

  Escrit per el 16 de Abril del 2013 a les 17:41 a: Activitats del CNL, General, Intermedi 1, Intermedi 2, Intermedi 3, Vilanova

   

  Si us poSantjordiJapóseu de puntetes, veureu Sant Jordi que es va atansant al galop dalt del seu cavall blanc per l’altra banda dels Pirineus. Dimarts vinent ja el tindrem aquí i la Rambla de Vilanova i la Geltrú i totes les rambles emblemàtiques i totes les rambles modestes del país s’ompliran de paradetes de llibres i de paradetes de roses i tothom farà giragonses remenant llibres i potser n’hi haurà algun que acabarà al nostre cistell.

  És tan bonica la Diada de Sant Jordi que ens l’han copiada a l’altra punta del món: els japonesos també la celebren, per exemple. A qui se li va acudir la idea de barrejar en una mateixa celebració el culte als llibres, a les roses i a l’amor en ple esclat de la primavera hauria d’haver patentat la idea! Tot i que el que ens interessa ara de debò és que continuïn vives les ganes de sortir al carrer i de destriar la millor oferta de totes les que se’ns desplegaran al davant.

  En aquest apunt us volem fer un suggeriment perquè aneu pensant quina mena de llibre us agradaria que us regalessin (podeu fer un suggeriment discret). Ara bé, també us el podeu acabar comprant vosaltres mateixos si us és difícil resistir la temptació. Cliqueu l’enllaç  que ofereix Vilaweb en el seu reportatge: 36 cares literàries d’aquest Sant Jordi a veure si alguna de les novetats us crida prou l’atenció. Si voleu anar una mica més guiats, no us perdeu les recomanacions que el crític literari Joan Josep Isern ens fa al seu blog: Totxanes, totxos i maons.

  Pel que fa a les activitats que promou el Servei de Català, us anunciem que serem a la Rambla durant tot el dia i que tindrem una parada, conjuntament amb la Xarxa d’Entitats per la Llengua, amb un parell de pissarres on recollirem “Mots que molen” i “Eslògans pel català”. Esperem la vostra visita i el vostre mot preferit escrit amb bona lletra. I si ja el teniu pensat, ens el podeu deixar escrit ara mateix!caixeta_diada

4 comentaris

 1. I3vngJosep

  16 Abr 13
  23.36 h #

  ¡¡ Ja farem un tomb per la Rambla i ens veurem !!

 2. I3 VNG Juan Manuel

  18 Abr 13
  13.30 h #

  Jo, personalment, coincideixo amb això que és molt bonic aquest costum de barrejar en llibres i roses, i conec gent de fora de Catalunya que pensen el mateix. Doncs, no em sembla estrany que els japonesos l’hagin copiat.

  Sortirem per la Rambla a veure si trobem algun llibre interessant.

  Ens veiem.

 3. Toni

  23 Abr 13
  11.15 h #

  Holaaaaaa!!!!!! Bon Sant Jordi a tothom.
  Faltaria més que els japonesos no ens hagin copiat el millor dia de la primavera. Tots sabem que ells només copien les millors idees, i aquesta es una de les millors del món.
  Visca la primavera i amunt l’amooooor!!!!!!!

  Enamora’t de la vida i de l’amor,
  de les petites coses,
  aquelles que surten del cor,
  i si avui et regalen roses
  es que t’estimen de debò.

  Felicitats als Jordi i un petó a tothom!!!!!!!!!

  1. ttort

   23 Abr 13
   11.48 h #

   Avui també és un dia idoni per esbombar els nostres poemes preferits. Molt bonic el que ens apuntes aquí, Toni.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català descripció dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 emocions Espriu Estellés expressió escrita feina Fora de l'aula gramàtica haiku Intermedi 1 Intermedi 3 lectura lectures linguofília llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sau Sigues viu viatges vilanova