• Menú de meravelles

  Escrit per el 27 de setembre del 2016 a les 11:40 a: Activitats del CNL, Any Llull, General

  Ens hem aficionat a commemorar la desaparició dels personatges il·lustres de la nostra cultura. És un recurs útil per contrarestar la força de l’oblit i per reivindicar la trajectòria vastíssima de la cultura de què som hereus.

  Al 2016 se celebra l’Any Llull, coincidint amb el 7è centenari de la seva mort. Mirar set-cents anys enrere fa venir una mica de vertigen i, alhora, ens permet constatar que hi ha aspectes de la vida dels humans que continuen sent essencialment iguals. Per això, la relectura de l’obra d’un mestre tan insigne com Ramon Llull ens pot semblar en alguns aspectes ben vigent.

  Aprofitant que tornem a obrir les portes dels cursos de català per a adults, hem preparat una mostra d’actes commemoratius que ens ajudaran a captar la rellevància d’aquest gran pensador antic, que hem fet renéixer a còpia d’iniciatives ben diverses, com les que us presentem a continuació.codex_st_peter_perg_92_09v-0e6cd01ca2

  Una activitat recomanada
  El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull l’exposició ‘La màquina de pensar’ des de juliol a desembre d’enguany i ofereix un cicle de conferències complementàries per donar a conèixer l’empremta del sistema lul·lià en l’art i en el saber contemporanis. Si teniu ocasió d’anar-hi, no us en penedireu!

  Un article revelador
  Vilaweb va publicar a l’abril una recopilació de valoracions d’aquesta figura per part de diferents experts en ‘El meu Ramon Llull’. Vigileu, perquè mirar a través dels ulls dels qui l’admiren potser us despertarà un interès incontenible per la seva obra!

  Una projecció mundial
  L’exposició itinerant ‘La veritat inefable’ encapçala més de cinquanta activitats programades per l’Institut Ramon Llull  per diverses universitats europees i ha previst concerts, lectures poètiques i actes acadèmics i literaris arreu d’Europa, Amèrica i el nord d’Àfrica. Si visiteu algun d’aquests llocs, estigueu-ne al cas.

  Una iniciativa preciosa
  L’Arbre de les Llengües és una escultura en forma d’arbre, erigida aquesta primavera passada a la ciutat de València, en què les fulles representen les 7.000 llengües vives al món. Aquesta obra vol ser també un homenatge a l’Arbre de la Ciència de Ramon Llull, que ja va apostar en el seu temps per crear acadèmies de llengües. Algun dia us agradaria gaudir de la seva ombra?

  Què us sembla aquest menú de meravelles?
  Si us en cruspiu alguna, digueu-nos si us ha agradat!

8 comentaris

 1. S1 VNG Blanca

  27 set. 16
  14.30 h #

  Unes propostes interessants, i quina raó quan dius “Vigileu, perquè mirar a través dels ulls dels qui l’admiren potser us despertarà un interès incontenible per la seva obra!”, recordo la conferència, que vam anar l’any passat, sobre Ramon Llull i com l’Albert Soler em va despertar l’interès per seguir endinsant-me en la història de Ramon Llull.

 2. VNG Teresa T.

  28 set. 16
  8.34 h #

  Sí, aquella conferència ens va impressionar molt. Quan algú estima un autor, contagia el seu entusiasme.

  Gràcies per ser la primera, Blanca.

 3. RI Anna

  28 set. 16
  11.09 h #

  Si us la vau perdre, teniu una altra oportunitat d’escoltar l’Albert Soler! “Ramon Llull, ment prodigiosa, creativitat desbordant” a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes. El dia 2 de novembre a les 5 de la tarda. Us hi esperem!

  1. C1VNG PedroS

   29 set. 16
   11.06 h #

   Bon dia Anna,
   Al final me he matriculat al curs de Suficiencia 1, el meu proposit és treure el màxim profit que pugui i sinò el tornaré a fer..Ara aniré a veure la Queti pe tema del VxL i continuo llegint. Records.

   1. RI Anna

    30 set. 16
    12.38 h #

    Molt bé! Molts records!

 4. C1VNG PedroS

  29 set. 16
  10.56 h #

  Bon dia,
  Jo ambé hi vaig anar a la conferència i em vaig quedar bocabadat, sorprès de totes les coses que va arribar a fer en Llull al llarg de la seva vida. Avui potsergràcies a la seva tasca estem tots aquí aprenen aquest bonic idioma que és el català.
  Res més, torno a dir la paraula que tant li agrada a la Teresa: GRÀCIES.

  1. VNG Teresa T.

   29 set. 16
   10.58 h #

   Molt bé, Pedro!

   😉

   1. C1VNG PedroS

    29 set. 16
    11.07 h #

    Em falta la T de també.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova