• Apugeu el volum, que marxem de viatge!

  Escrit per el 10 d'octubre del 2016 a les 12:10 a: General, Grup de conversa, Intermedi 3, Suficiència 1, Vilafranca

  Els que ja em coneixeu, sabeu que m’encanta la música i que sóc una enamorada de les llengües i dels diferents parlars. Així que he decidit fer-vos un regal. Un top-ten de cançons que m’agraden molt i que us faran viatjar per diferents indrets, potser nous per a alguns de vosaltres, on es parla en català. He començat per la categoria masculina, però ben aviat en tindreu la femenina. Prepareu-vos perquè també estarà molt bé. 🙂

  Doncs, au, comencem!

  Agafeu el cotxe o el tren perquè el primer lloc que visitarem serà el País Valencià. Ho farem a través d’una preciosa cançó d’Ona Nua titulada Alzira, que és un poble situat a la ribera alta del riu Xúquer, d’on és originari Josep Pérez, el cantant d’aquest grup.

  Ara hem d’agafar un avió o un vaixell, perquè ens dirigim a la bonica illa de Mallorca per escoltar la segona cançó. És d’Antònia Font, una banda que m’encanta i que, malauradament, ja no està en actiu. La cançó que us regalo s’anomena Focs artificials. 

  La tercera parada és la capital del Principat. Tornem a terra ferma amb un grup que es diu Mishima i està format per quatre barcelonins que estan on fire fent concerts per tot l’Estat. La peça que us adjunto és Un tros de fang. Hipnòtica.

  La quarta cançó és de Sanjosex, una gent molt simpàtica de la Bisbal d’Empordà. Així que som-hi! Cap al nord de la província de Girona! El títol és Temps o rellotge i ja veureu que el missatge que transmet és ben maco.

  Des del nord, tornem a fer quilòmetres per desplaçar-nos a les terres de ponent, a la província de Lleida.  La cinquena peça és d’un cantautor de Solsona que, ja ho veureu, té una veu molt potent, i que, a més a més, en aquest tema ens canta una sardana! Ell es diu Roger Mas i la cançó és El dolor de la bellesa.

  Quin mareig, tant de moviment, oi? Reposem una mica abans d’escoltar la sisena cançó, doncs?

  Shhh…. 🙂

  Resultat d'imatges de kitten sleeping

  Després del descans que hem fet, el Joan Rovira segur que ens animarà! Aquest cantautor és un xicot molt eixerit que ve de Camarles, un poblet de les Terres de l’Ebre, al costat de Tortosa. Així que, som-hi! Anem cap al sud de Catalunya per escoltar M’agrada!

  El setè tema és un pèl antic però bonic bonic, i ve de la Garriga, al Vallès Oriental. El grup es deia Dusminguet (actualment són La Troba Kung Fu), fan rumba i música de fusió, i la cançó que us faig escoltar es diu El teu amor.

  Ups! Em sembla que haurem de tornar a agafar l’avió perquè la vuitena audició la farem altre cop a les Balears. Pertany al grup Ja t’ho diré i el títol és L’univers. El líder d’aquesta banda actualment canta en solitari, es diu Cris Juanico i és de Ciutadella, a la meravellosa illa de Menorca.

  Em sembla que aquest viatge està a punt d’acabar, però podríem fer la penúltima parada a Vic. Coneixeu aquesta bonica ciutat? D’allà és el Quimi Portet (exguitarrista de l’Último de la Fila). Les seves cançons sempre tenen molt de sentit de l’humor. La novena peça és La Rambla, que és la seva cançó més famosa. A veure què us sembla.

  Ara sí. Última parada. Anem al centre de Catalunya: a Manresa. Em sembla que acabarem el nostre recorregut musical molt ben acompanyats. El Damià Olivella és un cantautor que té una veu espectacular i té un tema que es diu Gratitud, que és un bon títol per acabar aquest viatge.

  Bé. Espero que us hagin agradat aquestes cançons i les diferents parles. Aviat hi tornarem, amb el top-ten de les veus femenines! Ha estat un plaer viatjar amb vosaltres 🙂

  Per cert, em moro de ganes de llegir els vostres comentaris!!!!!

  Carla

   

18 comentaris

 1. Flavia

  11 oct. 16
  13.22 h #

  De moment he escoltat fins a la música cinquena. M’encanta aquesta sardana i, més a més, ha singut la que més he estès! Gracies Carla, totes les cancions són molt maques!!

  1. cbarroso

   11 oct. 16
   13.31 h #

   Genial Flávia!! M’alegro que t’agradin!!! És cert, el Roger Mas és un crack. A mi també m’encanta aquesta cançó 🙂

 2. Jacqueline

  12 oct. 16
  13.06 h #

  Ahir nomès vaig escoltar les cançons sense la lletra i no podía entendre-ho tot.
  Avui he aprofitat per escoltar totes las cançons amb la lletra, és més fàcil entendre el que diu, m’han agradat molt la quarta y la cinquena cançó, ja que les he escoltat més d’una vegada.

  1. Carla

   13 oct. 16
   11.52 h #

   Hola Jacqueline!!! Has fet molt bé d’escoltar-les amb la lletra. És la clau per acabar d’entendre-les bé. M’alegro que la quarta i la cinquena t’hagin agradat. Són molt maques! 🙂

 3. MONTSE

  13 oct. 16
  13.26 h #

  Eiii, quina passada Carla!!!
  Això està molt bé, m’agraden. Tot i que te’n deixes algun com el Cesc Freixas de Sant Pere de Riudebitlles i d’altres com el Gerard Quintana o el Tomeu Penya, mallorquí.
  A veure què tal per la part femenina…

  1. Carla

   13 oct. 16
   13.29 h #

   Montse, que bé que t’agradi!!! I tant… Me’n deixo moltíssims!!!! Ja tens raó, ja! Gràcies pel teu comentari, bonica! 🙂

 4. Luz A.

  13 oct. 16
  13.28 h #

  Gràcies Carla, tot el que sigui conèixer més de la cultura catalana m’agrada molt! Són cançons molt xules i sobretot molt diferents d’estils i lletres. És una gran riquesa musical!! La que més m’ha agradat és la del Joan Rovira, té un estil fresc i actual, encara que totes les he gaudit al llarg d’aquest matí de pluja 😉 Gràcies també per la lletres que com diu la Jacqueline és un bon exercici d’escolta. A l’espera de la selecció de veus femenines…

  1. Carla

   13 oct. 16
   13.32 h #

   Luz A! Que bé que t’hagin agradat les cançons, i concretament la del Joan Rovira! Té una lletra molt divertida i, com bé dius, segur que ha anat molt bé per animar el cel gris d’avui 🙂

 5. C1VNG PedroS

  14 oct. 16
  11.12 h #

  Per començar : Moltes felicitats, Carla,
  Sóc en Pedro i visc a Vilanova. Només vull dir que aixó, ha sigut massa, escoltar les cançons i al mateix temps fer els deures. Les he escoltat tres o quatre vegades i m’han agradat molt.
  A veure quan tornas amb el top-ten femení.

  Gràcies,

  1. cbarroso

   14 oct. 16
   11.18 h #

   Ostres, Pedro!!! Que bé això que em dius!! Quin curs estàs fent, tu?? Aviat us penjo les noietes. Aviat aviat… 🙂 Gràcies pel teu comentari!!!! 🙂

 6. Flavia

  14 oct. 16
  13.29 h #

  Ara que he escoltat totes les cançons, la sisena és molt bonica! Aquesta, he pogut entendre sense llegir la lletra. Gracies Carla. Em quedo a l’espera de les veus femenines. Fins dilluns!

  1. Carla

   18 oct. 16
   10.47 h #

   Gràcies a tu, Flávia!!! Muito prazer 🙂

 7. imane

  14 oct. 16
  16.26 h #

  he descarregat totes les cançons aixì vaig a viatjar més comoda i per disfrutar més .. vaig a visitar cada dia un maco lloc de aquests. bona viatja a tothom . vaig a seguir el meu camí espero que ens vem a trobar a algun lloc … adeú me’n vaig chokran Carla i perdona per les faltes

  1. Carla

   18 oct. 16
   10.53 h #

   Imane! Que bé que hagis descarregat les cançons! Tu, que ets una artista, segur que ben aviat les podràs cantar i així alhora aprendràs molt de català! 🙂 Chokran, bonica!

 8. GABRIELA

  15 oct. 16
  18.05 h #

  Hola!!
  Molt bones les cançons!!, M’ha agradat molt la sardana!.. he entés quasi totes a la primera ;), les més dificils d’entendre les de les Illes Balears…
  El meu marit em va dir que el Joan Rovira va actuar a La Granada aquest any! :)..
  El meu grup català favorit és MANEL!!… m’agraden totes les cançons, la música, les lletres, tot!!!
  Ens veiem dilluns!!

  1. Carla

   18 oct. 16
   10.55 h #

   Hola, guapa! Manel estan molt bé, també! La sardana ha tingut molt d’èxit. Me n’alegro molt!! 🙂
   Fins demà, Gabriela!!

 9. Celia

  18 oct. 16
  10.53 h #

  Hola Carla¡ ja he escoltat trotes las cançons i son molt bonicas!!!
  Les que mes m’han agradat han sigut la del joan Rovira i la del Damià olivella. D’aquestes he entès tot i son molt modernetes!! D’altra banda et felicito pel bones que fas les activitats ,es molt divertit i et fa bastant amè.
  Fina demà,,!!!

  1. Carla

   18 oct. 16
   10.57 h #

   Oh, Celia! Gràcies per la floreta 🙂 M’alegro que t’hagi agradat el Damià Olivella. Si busques més cosetes sobre ell, segur que t’encantarà 🙂 El Joan Rovira també és molt guai. Ara toca cantar-les!! 😛 Fins demà, bonica!

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova