• Visita a l’Espai Far

  Escrit per el 30 de novembre del 2016 a les 19:14 a: Elemental 2, Fora de l'aula, General, Vilanova

  Fa uns quants dies, vam anar a visitar l’Espai Far. Situat en un entorn meravellós, ens van impressionar tant la part interior dels museus del Mar i Roig Toqués com la part exterior amb l’Espai Víctor Rojas, el jardí amb espectaculars vistes al mar i l’emblemàtic far (o farola per a alguns vilanovins).

  La visita, guiada de manera excel·lent per l’Isidre Roset, ens va transportar a un passat d’una  Vilanova i la Geltrú molt diferent de la d’avui, on hi havia tres barris molt diferenciats: la Geltrú, la Vila i Mar. Vam adonar-nos que el mar i les barquetes arribaven arran de les cases; que en aquesta ciutat hi convivien pescadors, pagesos, boters, “indianos”, obrers, poetes, pintors, músics, persones anònimes i persones especials, com en Roig Toqués; que hi havia horts, masies, comerços, foneries,  una indústria tèxtil molt important  i la Pirelli!

  img-20161110-wa0004

  Considero que va ser una activitat molt agradable i ara us convido a deixar els vostres comentaris sobre allò que més us va agradar, sorprendre, emocionar … I com que aquests  dies  a classe estem tractant les llegendes, els misteris i les anècdotes, si hi ha algun valent o valenta que es vulgui inventar una història relacionada amb els corsaris arribant a la platja de Vilanova, o com devien viure els faroners del far de Vilanova o quines aventures o misteris amagaven els “indianos” o…

  Deixeu volar la imaginació i ENDAVANT!

4 comentaris

 1. Meritxell Clemente

  01 des. 16
  22.40 h #

  El espai del far té un “que se jo” que ho fa especial… Es tracta d’un lloc en el que es pot sentir el cumulo de moltes vidas… les de les persones que van viure allá i les de aquells que es deixaban guiar per la seva llum. Es un lloc en el que el silenci te só, el só del vent i de la mar.

  La primera sala et sumergeix en la vila, la Vila-Nova, es molt sensorial. El que hi ha desprès son els vestigis de aquesta sensorialitat.

  Quand surts al jardí i pensas que ja ho has vist tot, el maestre de ceremonias, en Isidre, et trasllada al món d’en Roig Toqués, que es una mena de universe fet amb teixit de somnis.

  I en tot aquest ambient, en Isidre et fa sentir part de la màgia. La raò es senzilla, el es part de l´historia.

  (PD: els accents estàn possats amb una certa llicencia literaria ;-))

  1. Meritxell Clemente

   01 des. 16
   22.41 h #

   Volía dir l’espai far, jeje

   1. Meritxell Clemente

    01 des. 16
    22.44 h #

    i deixaven, l’hauria de haver corregit abans de penjar-lo! 🙁

  2. Lurdes

   05 des. 16
   11.32 h #

   Molt bé, Meritxell,
   Les teves paraules són molt encertades. Gràcies!

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova