• La bella banda sonora de les llengües

  Escrit per el 21 de febrer del 2017 a les 15:18 a: General, Suficiència 2

  Per l’aire circulen els sons que ens arriben a cada moment. Molts de nosaltres estem familiaritzats amb el to de les llengües del nostre entorn, encara que no siguem capaços d’entendre-les. No confonem el rus amb el romanès. Ni el portuguès s’assembla de res a l’àrab! Només per la simple exposició quotidiana, doncs, tenim una certa capacitat de reconèixer una llista més curta o més llarga de llengües.

  Però n’hi ha tantes, al món! De les 6.000 que s’escampen pels diferents racons del món físic, nosaltres només n’arribarem a conèixer directament una petita part. Ara bé, en el món virtual, podem ampliar bastant més el contacte amb altres formes de comunicació humana.

  El dia 21 de febrer de cada any celebrem el Dia de la llengua materna. El CPNL se’n fa ressò cada any amb diverses iniciatives. En el nostre CATàleg hem volgut mostrar per a aquesta ocasió una creació de David Ding, que pretén fer arribar el so de moltes llengües als habitants de qualsevol banda. Només cal situar-se damunt del mapa interactiu de Localingual i clicar just al punt del qual ens interessa obtenir informació. Aleshores, podrem escollir la paraula o expressió que volem sentir en alguna de les variants que ens ofereixen i -gràcies a la tecnologia!- una veu viatjarà fins a vosaltres perquè notem com de diverses poden arribar a ser les melodies lingüístiques.

  És molt simple! Primer cal pensar un lloc i després cal buscar les llengües que s’hi parlen. Que curiós, veritat?

   

8 comentaris

 1. S1 VNG Pedro Sánchez

  21 febr. 17
  16.48 h #

  És molt interessant Teresa i com tu dius molt curiós. Ara mateix estic fen una petita passejada per diferents països del Món. Quina varietat de llengües que tenim. Està bé, fins demà.

 2. S2 VNG Blanca

  21 febr. 17
  17.04 h #

  Bona tarda, em sembla un mapa interactiu molt original i interessant, que ens apropa a les diferents simfonies que entonen totes les llengües que es parlen arreu del món, tant pels mateixos natius, com pronunciat pels que no ho són. M’ho miraré amb més tranquil·litat, fent la volta al món de les llengües maternes. Gràcies per compartir-lo!!!

 3. S2 VNG Ignacio Martinez

  22 febr. 17
  8.35 h #

  Bon dia,
  He intentat incloure Vilanova i la Geltrú però no m’hi he sortir a l’hora de registrar els autòctons espigalls (col botonera).

 4. Laura

  22 febr. 17
  14.22 h #

  És molt maco i interessant!

 5. S2 VNG Roxana

  22 febr. 17
  17.16 h #

  Gràcies per compartir-lo. És molt interessant. Amb més temps ho miraré per escoltar la varietat de sons i música de les diferents llengües que hi ha arreu del món. Molt bo!

 6. S2 VNG Paloma

  01 març 17
  1.54 h #

  Bona nit, està molt bé, és interessant aquesta creació de David Ding. M,hauria agradat també que les paraules i frases fetes estiguessin traduïdes en tots els idiomes per conèixer en un segon el més col-loquial d,un idioma. Però és molt curiós veure tot el que hi ha pel món.

 7. VNG Teresa T.

  01 març 17
  11.11 h #

  M’alegro que us agradi aquesta pàgina. Si ens entrenem a parar l’orella, cada vegada sabrem distingir més llengües.

  Teresa

 8. S2 VNG Alice

  01 març 17
  19.30 h #

  Qué divertit el mapa de les llengües! Escoltar-les m’ha fet pensar a com percebem el so de les llengües. Algunes són molt dures, altres semblen música i n’hi ha que sonen a embarbussaments.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova